2007 Aralık - 2008 Ocak- Şubat Anneleri

Başlatan meltemk, 27 Nisan , 2007, 12:40:57

« önceki - sonraki »

sevda

Canım ben ssk da yaptım ve özel oda da kaldım ve çok temizdi ayrıca doğumum gece olduğu ve geneldede herkess sezeryan olduğu için benim avantajım sabaha kadar annem eşim kayınvalidem hep yanımdaydı ve onların elini hep tuttum ve onlar bana güç verdi ...

Ben geçen sene mayısın 6 sında doğum yaptım güzelim...

Bana göre mutlaka gidişatı normalse normal yapman olacaktır... :opucuk: :opucuk: :opucuk:

olcayçakır

      Arhan çook tatlıymış annesi :opucuk:
      umarım benim doğumum da seninki kadar rahat ve güzel geçer.Bayramdan sonraki ilk gün son kontrole gidicem.Tabi o zamana kadar bir sürprizle karşılaşmazsam.Dün gece kasıklarım ağrıdı biraz ama bugün gayet iyiyim.Normalmiş bu haftalarda.

duru boncuk

olcay evet canım kızım 6 aylık oldu umarım sende bir an önce sorunsuz şekilde alırsın oğlunu kucağına  :amin:

dediğim gibi canım vakti geldiğinde illada kendi dr olsun diye bi şart yok normal yapıp yapmamak sana klmış tabii elimizden geldiğince yardımcı olup yaşadıklarımızı anlattık sana gerisi sana kalmışş  :opucuk: :opucuk:

sevda

Canım sağol bütün bebekler çok tatlı ve şirin oluyorrr .....

Arhandan teyzesine en kocamanındannnnnnn  :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :flowers: :flowers: :flowers:

-Butterfly-

Alıntı yapılan: olcayçakır - 11 Aralık , 2007, 15:04:42
Şu an için sağlıklı.Pelvis muayenesini bayramdan sonra yapacak.Doktorum son kararı bana bıraktı.Ama normal doğumun risklerini anlattı.Bebek sıkıntıya girip oksijensiz kalabilirmiş.Plezanta bebeğin önüne geçebilirmiş.Anne için de ileride çiş ya da gaz tutamama problemi olabilirmiş.Ve ben bunu bilmiyordum doğum esnasında vajinaya da kesik atıyorlarmış(bebek çok irir olmasa da)daha sonra dikiyorlarmış(epilepsi)o da sezeryan gibi birkaçgün can yakabilirmiş.
Sezeryanda da ağrıların uzun sürmesi,sütün hemen gelememesi gibi riskleri varmış.Ama bebek için daha risksizmiş.Normal doğumda ilk doğum ortalama 15 saat sancı çekiliyomuş.Bu bilgilerden sonra çok kafam karıştı.Karar veremiyorum birtürlü :honk:

olcaycim cok sacma buldum dr. dediklerini benim yasadigim yerde en son caredir sezaryen yani oyle ben sezaryen istiyorum hadi sezaryen yapalim gibi bir durum soz konusu deildir. ancak sartlar onu gerektirecekki sezaryen onerile bilsin  Turkiyede  doktora gittigin zaman atip tutuyorlar sezaryen yapalim daha risksiz daha kolay diye ama tv kanalina cikinca hepsi bul bul kesiliyor  normal dogum saglikli olandir diye . normal dogum istemiyorlar cunku onlari ugrastiriyor ikinman cocugun gelmesi zaman aliyor pisligide cabasi  onlar kolay yolu seciyorlar hoooop bir kesik plesantayi cikar bebegi al bitti  :tongue3:   sezayen dr. icin en kolay ameliyat hata ameliyat olarak bile gormuyorlar operasyon gozuyle bakiyorlar  ve toplam 30 dakikalarini aliyor. ayrica bende normal yolla dogum yaptim emin ol yolda yurumek daha  zor diye dusunuyorum!!!  heleki birde epiduralle dogum yaparsan hepten bir kolay sezaryenin daha cok riskleri var iyilesme zamani ,ayaga kalkama donemin,sutunun gelememesi ve kadinin korkulu ruyasi gobek kalma ve kilo verememe  :suclu: ben dogumdan yuruyerek ciktim daha ne anlatimki sana  :muzz: tabiki seni dr. korkutmus ama oyle cis tutmama yok gaz  bilmem ne bunlar tamamen duzmece bence sen kalbini dinle dr. dinleyecegine en dogru karari kendin verecksindir..opuyoruz seni guzel anne adayi :opucuk:



olcayçakır

     TEŞEKKÜR EDERİM BUSECİM BANA GÜÇ VERİYORSUNUZ.
     BUGÜN TAM 37 HAFTA GERİDE KALDI.38.HAFTAMIZA GİRDİK NİHAYET :muzz:
     UMARIM SENİN KADAR GÜZEL BİR DOĞUM GEÇİRİRİM.SEN NEREDE YAŞIYORSUN BU ARADA?

meltemk

olcay ben 48 saat once normal dogumla ikinci cocugumu kucagima aldim.  Bunlari hastaneden yaziyorum. Eylul ekim kasim 2006 anneleri sayfalarinda detay hikayem var. bir daha anlatmayayim. vaktin olursa okursun. dogumdan 15 saat sonra fotolarda var. Fikrin olur dogum sonrasi hakkinda.

Senin yasadigin ikilemlerin hepsini yasadim. bu cok kisisel bir tercih. Ama kesinlikle normal dogum derim. Ben acidan cok normal dogumdan bebek icin daha cok riskler oldugunu dusunuyordum. Hem de esim kuvvetli bir sezeryan savunucusu. bir de ikinci de buyuk bebek diye sunni sanci karari vermek zorunda kaldik. Ama boyle oldugu icin cok mutluyum. Busenin dedigi gibi ben de yuruyerek ciktim. aksam yanimda kimse kalmadi. Aksam 17de dogum yaptim, gece bebegi hemsirelere verdim uyudum. Sabah 6da kalkip dusumu alip, sacimi kurutup, makyajimi yapip oturdum.

Herseyin hayirlisi olsun. bol sans!





ღ°cerenay.♥.

olcay , doğumuna az kalmış , hayırlı doğumlar diliyorum öncelikle :)

doktorun seni sezeryana ikna edebilmek iiçin elinden geleni yapmış yani...
epizyotomiyle ,sezeryanı kıyaslayacak kadarda komikleşmiş
8 kat kesilmek nerde , deriye yapılan küçük bir kesi nerde (ki  şartta değil epizyotomi)
sana sezeryanın onlarca kötü yanını anlatabilirim şu an,neyse ...bugünler senin için zor ve karışıktır yeterince ,helede ilk doğumda...
hakkında hayırlısı olsun diyelim...
sadece şunu söylemek isterim,ben iki sezeryan geçirmiş biri olarak ,buse ve melteme katılıyor ve normal doğumu tavsiye ediyorum

sevda

Valla bu dr anlamak çok zor yaa sezeryana nekadar insanları sürüklemeye çalışıyorlar normal doğum yapacak insanları bile korkutup sezeryana teşvik etmeye çalışıyorlar sanırım artık bunların yasaklardan heberleri yokk çünkü artık her isteyen ben sezeryan yapıcamm diyemiycekk tıpkı yurt dışında olduğu gibi burdada aksi ve sorunlu birşey olmadıkça yapamıycaklarr ama burası türkiyee malesef bunada bir kılıf uydurur bazı dr larrr... :-\

olcayçakır

     SELAM HERKESE :love7:
     MELTEM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN ÖNCELİKLE.NAZAR DEĞMESİN YAVRUCUKLARINA :nazar:
     İNŞALLAH BAYRAM SONU GİTTİĞİMDE DR.BİR SORUN ÇIKARMAZ VE BEN DE NORMAL DOĞUM YAPABİLİRİM.SEZERYAN SONRASI AĞRI ÇEKECEĞİME O SANCILARI ÇEKERİM.BENİM DE KORKUM DAHA ÇOK BEBEK İÇİN OLDU.OKSİJENSİZ KALMA İHTİMALİ FALAN.AMA ÖYLE Bİ SORUN OLSA ANLAYIP MÜDAHALE EDERLER DİMİ :-ooo
     CERENAYCIM HAKLISIN 8 KAT NERDE UFAK BİR KESİ NEREDE YANİ.PEKİ O KADAR KATTAN SONRA SEN KAÇ GÜNDE AYAKLANABİLDİN?VE ŞUNU MERAK EDİYORUM.AMELİYATTAN SONA SÜTÜN HEMEN GELDİMİ?
     MERAK ETMEYİN DOKTORA GİDİNCE Bİ SORUN YOKSA TAVRIMI KESİN ORTAYA KOYUCAM VE NORMAL DOĞUM DİCEM. :ehi:

     

olcayçakır

      BU ARADA GENE MESAJ SAATİME BAKTIYSANIZ ŞAŞIRMIŞSINIZDIR.NE YAPAYIM UYKU TUTMADI GENE :sunny:
SABAHTA 12 DEN ÖNCE UYANAMAM ARTIK.DÜZEN BOZULUYO İŞ GÜÇ OLMAYICA.
      NEYSE ARTIK YATSAM İYİ OLUR TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE :hello:

-Butterfly-

18 Aralık , 2007, 04:41:46 #131 Son düzenlenme: 18 Aralık , 2007, 05:00:30 Buse & Ayberk
olcaycim hala uyaniksin sanirim senin ufaklik sana rahat verimiyor galiba...ama olsun az kaldi nasilsa  ben USA chicagoda yasiyorum guzelim..



ఇ-Oº°‘¨selin¨‘°ºO-ఇ

Öncelikle Meltemin Cenneten Dünyaya gelmiş 3 günlük meleğine hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün diyorum
Sonrasında ise Olcaycm sana da hayırlı doğumlar nasip ediyorum
Bende normal doğumu şiddetle isteyen bir anneydim, fakat kısmet olmadı çeşitli problemlerden dolayı
Sezeryanında hiç bir zorluğunu yaşamadım, tabi bu kişiden kişiye göre değişiyor
Doğum heyecanını yaşayamadığım için içimde bi eksiklik var o kadar?
Yani sezeryanda öle çok çok kötü bişey değil, tabiki herşeyin normali en doğrusu ama en önemlisi bebeğimiz ve kendimizin sağlıklı olması güzel haberlerini bekliyoruz  :flowers:

En büyük varığım NAZ'ım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا ال

meltemk

Selin, Olcay tesekkur ediyorum tebrikleriniz icin. Allah herkese nasip etsin....

Olcay kesinlikle Selin'e katiliyorum. Ikisini de takinti yapmak yanlis. Normal dogum, heyecani, sonrasi cok guzel. Ama sezeryanda dunyanin sonu degil. Bu kadar takmamak lazim. Hem bu cok kisisel bir tercih. Yani onemli olan senin huzurlu ve yaptigin seye inanman. O yuzden kendini cok baski altinda hissetme ve ne olursa olsun o anin guzelliklerini yasa...

Ben Isvicrede yasiyorum ve burada sezeryan mecbur olmadikca yapilmasi cok tavsiye edilmiyor, ama yine de yapan insanlar var. Ben ilk dogumumda doktorumla riskleri artilari tartisiyordum. Tabii ki beni sonuna kadar normal dogum icin motive etti ama bana dedigi suydu " Bu senin tercihin. Sana normal dogum derim cok aci bir tecrube yasarsan omur boyu reddedersin. o yuzden sen karar vermelisin" dedi.

Sen de normal dogumun herseyine ya da sezeryanin her yonune hazirlikli ol ki zorluklar karsisinda dayanikli olabilesin. Onemli olan o anin iyisiyle acisiyla hayatinin en buyuk tecrubesi olarak yasaman!! Iyi sanslar, guzel dogum hikayelerini bekliyoruz..





ღ°cerenay.♥.

Alıntı yapılan: olcayçakır - 18 Aralık , 2007, 04:07:39
     SELAM HERKESE :love7:
     MELTEM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN ÖNCELİKLE.NAZAR DEĞMESİN YAVRUCUKLARINA :nazar:
     İNŞALLAH BAYRAM SONU GİTTİĞİMDE DR.BİR SORUN ÇIKARMAZ VE BEN DE NORMAL DOĞUM YAPABİLİRİM.SEZERYAN SONRASI AĞRI ÇEKECEĞİME O SANCILARI ÇEKERİM.BENİM DE KORKUM DAHA ÇOK BEBEK İÇİN OLDU.OKSİJENSİZ KALMA İHTİMALİ FALAN.AMA ÖYLE Bİ SORUN OLSA ANLAYIP MÜDAHALE EDERLER DİMİ :-ooo
     CERENAYCIM HAKLISIN 8 KAT NERDE UFAK BİR KESİ NEREDE YANİ.PEKİ O KADAR KATTAN SONRA SEN KAÇ GÜNDE AYAKLANABİLDİN?VE ŞUNU MERAK EDİYORUM.AMELİYATTAN SONA SÜTÜN HEMEN GELDİMİ?
     MERAK ETMEYİN DOKTORA GİDİNCE Bİ SORUN YOKSA TAVRIMI KESİN ORTAYA KOYUCAM VE NORMAL DOĞUM DİCEM. :ehi:

    


canım ilkinde daha zor ayaklanmıştım ama iki doğumum arasında farklar var.ikisinide ayrı ayrı yazayım.

her ikiside spinal anestezi ile sezeryandı ,doktorum ve ekibi farklıydı

ilkinde,spinal anestezi yüzünden başağrım oldu yatmak zorunda kaldım ,
ayaklanmam fazla uzun sürmedi ama , ilk birkaçgün , yattığm yerden desteksiz kalkamadım.

ikincide , anestezide hiç bir sorunum olmadı , hemen hemen hiç yatmadım diyebilirim.
tabi bunda ibir çocuğumun daha olmasımı etkendi , doktorumu değiştirmiş olmam mı yoksa hakkatten 2. dahamı kolay oluyor bilemiyorum.

dikiş yeri ağrır, bu kaçınılmaz , neticede sezeryan bir ameliyattır.
doktorlar bize normal gibi kabulettirmeye çalışsalarda, amliyat ameliyattır bana göre....


hmmmm birde sütü sormuştun ,
evet sütüm hemen geldi.eşimde benimle beraberdi ameliyathanede ,ve bebeğimi doğduğunda bana verdiler  , her iki doğumumdada...
sanırım bu sağladı sütümün hemen gelmesini...
sanada hakkında hayırlısının olmasını diliyorum  :)