2007 Aralık - 2008 Ocak- Şubat Anneleri

Başlatan meltemk, 27 Nisan , 2007, 12:40:57

« önceki - sonraki »

handan

canım ya çok yakınmışsın bana. bend e maltepenin cevizli tarafında oturuyorum.kardelen düğün  salonunun o tarafta. özel mesajla ev telefonumu yollicam  sana biara. belki müsait bi vaktinde bi kahve içeris ha ;)
bi de sen doğumlarını nerde yaptın? hangi hastane hangi doktor. ben ssk lıyım..  dünya hastanesi merve hn a gidiyorum ama doğum da pek iyi olmadığını duydum. ne dersin? sen ne yapmıştın?

Almiş'inAnniş'i

handancım bende doğumumu dünya(şimdiki adı bölge) hastanesinde yapyım fakat benim dr. um mine hanımdı. çok memnun kaldım. ama asıl doğumda önemli olan hangi dr. a değil hangi ebeye düştüğün. dr. sadece ara sıra uğrayıp kontrol ediyo. ama ebe sürekli yanında. allah bin kere razı olsun muhteşem bir ebem vardı  :amin: ama çocuk dr.u hikmet hanımı asla kabul etme  :violent1: o pisliği dinleseydim şimdi bebeğimi emzirmiyor olacaktım

handan

doğumu doktor yaptırmıyor  mu?

hikmet hn'ın iyi olmadığını ben de duymuştum. peki çocuk ta hangi doktoru  önerirsin?

bi de bebeğinle ilgilenen doktorun kim olacağını sana soruyorlarmı doğum sırasında?

ben kontrole gideceğim. dönüşte haber veririm gelişmelerden:) bakalım benim  oğlum  dönüp  kız olmuş mu?



handan

arkadaşlar kontrolden geldim.
herşey normal gözüküyormuş.
3 lü test yaptırdım.
3 gün sonra alacağım sonucu.
bilgilerinize...  :)

Almiş'inAnniş'i

hayatım sadece doğumu dr. yaptırıyor o da yarım saat bile sürmüyor, bi de olursa dikişlerini atıyor onun dışında ebe muhatabın inşaallah benim ebeme düşersin  :amin:
ben çocuk dr.u için delta hastanesi/küçükyalı e-5 de sibel spinu ya gidiyorum, tavsiye ile gittim ve gerçekten süper bi dr.  :icon_thumright: bir de unutmadan, bebeğini doğar doğmaz tartıyorlar, sonra topuk kanı aldırmak için gidiyorsun ya o zaman da tarttır mutlaka. benimkini doğum kilosunu biliyorum ama hastane çıkış kilosunu bilmiyorum  :dontknow: bebekler doğduktan sonra 200-500 gr. arası kilo kaybediyorlar çünkü. bir hafta içerisinde bu kilo kaybı gerçekleşiyor. halk arasında buna "bebeğin şişlikleri indi" diye de tabir olunuyor. kiloo takibin için önemli bunu unutma, benim cahilliğime gelmişti.  :sad1:
umuraım sonuçlar iyi çıkar, gelişmelerden haberdar et lütfen  ;)

Alıntı yapılan: handan_boyraz - 11 Eylül , 2007, 09:54:16
doğumu doktor yaptırmıyor  mu?

hikmet hn'ın iyi olmadığını ben de duymuştum. peki çocuk ta hangi doktoru  önerirsin?

bi de bebeğinle ilgilenen doktorun kim olacağını sana soruyorlarmı doğum sırasında?

ben kontrole gideceğim. dönüşte haber veririm gelişmelerden:) bakalım benim  oğlum  dönüp  kız olmuş mu?




handan

canım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. çok sağol
sonuçları haber veririm.

Almiş'inAnniş'i


fadik83

SELAM KIZLARRR :hello2:
BENİM DOĞUMUM SEZERYAN OLACAĞI İÇİN TARHİ BELLİ BAYRAM SONU YANİ 24.12.2007 DİYE DÜŞÜNÜYORUM

olcayçakır

benim muhtemel doğum tarihim 6 ocak 2008 görünüyor.Doktorum bayramdan sonra son bir kontrol edip sezeryan doğurmamı istiyor.Daha önce normal doğum istiyordum aslında.Fakat sezeryan özellikle bebek için daha sağlıklıymış.Senin doğumunun sezeryan olması senin tercihinmi?

duru boncuk

olcay neden öyle dediki dr bebeğin sağlıklı değilmiymiş neden sezeryan önermiş anlamadım canım anlatırmısın acabaa :icon_scratch:

olcayçakır

Şu an için sağlıklı.Pelvis muayenesini bayramdan sonra yapacak.Doktorum son kararı bana bıraktı.Ama normal doğumun risklerini anlattı.Bebek sıkıntıya girip oksijensiz kalabilirmiş.Plezanta bebeğin önüne geçebilirmiş.Anne için de ileride çiş ya da gaz tutamama problemi olabilirmiş.Ve ben bunu bilmiyordum doğum esnasında vajinaya da kesik atıyorlarmış(bebek çok irir olmasa da)daha sonra dikiyorlarmış(epilepsi)o da sezeryan gibi birkaçgün can yakabilirmiş.
Sezeryanda da ağrıların uzun sürmesi,sütün hemen gelememesi gibi riskleri varmış.Ama bebek için daha risksizmiş.Normal doğumda ilk doğum ortalama 15 saat sancı çekiliyomuş.Bu bilgilerden sonra çok kafam karıştı.Karar veremiyorum birtürlü :honk:

sevda

Canım bak bende normal doğum yaptım ve bebeğim kiloluydu eğerki öyle olmasaydı kesi atılmayacaktı vee 4 dikişim vardı ayrıca ne çiş tutamama nede gaz problemi yaşadım bence dr kolaya kaçıyor gibiii eğerki kararı sana bıraktıysa ve sen normal doğum istiyorsan onu yappp...

Bu arada ben gece saat 02.45 de gittim doğum 06.45 e oldu daha j-kısa sürede doğum yapanlarda varrr..

Eğerki doğum sancıların başlar başlamaz gitseydim tabiki hastanede daha fazla saat kalmak zorunda kalıcaktım sancılarım akşam 21.00 başladı ama suyum gelmediği için önceden hazırlandığım için sancılarımı evimde çektim ve rahattım sakindimm duşumu aldım güzelce çantamıda alıp sancılar 5 dk bire inince gittim hastaneye...

Sezeryanda seni 8 kat kesiyorlar ayrıca 3 gün hastanede kalanlar bile var gazını çıkartmadan göndermiyorlar ben hemen ertesi günü çıktım evime geldim ayrıca sezeryan bir ameliyattt ciddi ciddii banada herşeyin adı da üzerinde olduğu gibi normali daha mantıklı geldi ve yaptım ...

Uamrım dr kontrol ettiğinde normal der sana ve sende normal yap eğerki öyle diyorsa ama dr kolaya kaçmasın bence çünkü ameliyat parası içinde birçoookk dr ameliyat için sezeryan diyor haberin olsun eğerki bebeğin ve sen sağlıklıysanız normal yap derim çünkü işin doğrusu buuu hiç korkma güzelimmm... :opucuk: :opucuk: :opucuk:

duru boncuk

olcay bencede dr biraz kolaya kaçmış bak sevda sana anlatmış normal doğumu bende sezeruanı anlatıım şimdi kararını sen verr :icon_thumright:

doğuma kadar herşey normaldi ve bende normal yapacaktımm sancılarım başladı ama suyum gelmedii hastaneye gitiik(özele)suni sancı verdiler suyumu patlattılar yani bence daha beklenmesi gerekiyodu ama aceleyle yaptılar doğar dediler ama kızımın kalp atışları düşünce acilen sezeryana aldılarr 6 kat kesildiğim yetmedi 6 ay oldu hala acılarımda geçmedii her gün başka şeyler çıkıyoo her katın acısı ayrı ama normalde adı üstünde normal dr dediği bu riskler var ama bebekte bir sağlık sorunu varsa eğer kesi dediğin şeyde bir kaç günde geçen bir şey idrar kaçırma ise ancak 6-7 tane doğuranlar için geçerli bişey bencede dr konuş ve normal istediğini söylee bence onunda işine geliyo hem para olarak hemde zamanı belli bir doğum olacak ve oda rahatını bozmamış olacakk  :violent1:

yaa kusura bakma ben çok kızıyorum böyle dr lara hem her şey iyi normal diyo hemde sezeryan olsun diyoo  :violent1:işte canım yaşadıklarım doğru kararı vermek sana kalmışş  :opucuk:

olcayçakır

    SEVDACIM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.İÇİMİ RAHATLATTIN.UMARIM BİR SORUN ÇIKMAZ VE BEN DE SENİN GİBİ OĞLUŞUMU KUCAĞIMA ALABİLİRİM.
    HEM NORMAL DOĞUM KÖTÜ OLSAYDI BİR ÇOK ÜLKEDE ZORUNLU OLMADIKÇA SEZERYAN YASAK OLMAZDI DİMİ
    SEN NE ZAMAN DOĞUM YAPMIŞTIN?PEKİ ÖZEL HASTANEDE Mİ SSK DA MI DOĞUM YAPTIN?

olcayçakır

       ÖZGÜLCÜM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.SÖYLEDİKLERİNDE HAKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.TEŞEKKÜR EDERİM.BELKİ SENİN GİTTİĞİN HASTANEDE DE BİRAZ GEREKSİZ SEZERYAN YAPMIŞLARDIR.GENE DE GÜNAHLARINI ALMAYALIM.BENİM DOKTOR SSK NIN DOKTORU.BEN KONTROL İÇİN ÖZEL MUAYENEHANESİNE GİDİYORUM.YANİ SEZERAN OLURSA DOĞUMUM SSK DA ÜCRETSİZ KENDİ DOKTORUM TARAFINDAN OLACAK.NORMAL DOĞUM OLURSA SSK DA KENDİSİ TESADÜF NÖBETÇİ DEĞİLSE GELEMEZMİŞ.SANIRIM SEZERYAN ÖNERMESİNİN NEDENİ BU BİRAZDA.BELKİ BENİMDE İŞİME GELDİ.DOĞUM YAKLAŞINCA SANCILARI FALAN DÜŞÜNÜNCE.
       AMA SON KARARI BANA BIRAKTI DOKTORUM.VE SİZLERLE KONUŞTUKÇA NORMAL DOĞUM İÇİN CESARETLENİYORUM.
       SENİN BEBİŞ 6 AYLIKMI? :-*