19 Mart , 2024, 13:24:24

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Meme Ucu Sorunları!!!

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 23 Nisan , 2007, 12:49:01

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

HER MARKANIN FORMU FARKLI HANDANCIM  ;)

handan

canım ya sağol valla.
gittim aventin silikon ucunu aldım small ından ve hiç hava kaçırmıyor yapışıyor çünkü...  bebeğim  emebiliyor artık  :hieyt:
ama galiba sağıp biberonla vermeye ben alışmışım zor geliyor uzun süre onu memede aynı pozisyonda tutmak.  :sad1:

sevda

Handancım çok sevindim sorununuzu halletmenize fakat emdirmek sütün devamiyeti açısından daha mantıklı ve doğru çünkü arhan 1 yaşına kadar anne sütü alanlardan ama sonrasında emmek istemedi bende sütüm varken sağmak istedim inan bana emdiği zaman daha çok olan sütüm gün geçtüikçe azaldı ve sonrasında bitti bende sağmak istemedimm çünkü sağma işlmi hem çok zor hemde zaman alıyor birde göğüslerdeki sütün tammamını boşaltamıyorsun ...

handan

sevdacım bende medelanın elektrikli sağma makinası var. 5 dk içinde sağıyorum sütümü. eğer sütümde bi azalma hissedersem daha sık sağıyorum ve hatta boş boş çektiriyorum 5 er dakika. ertesi gün boş çektiğim kadar süt oluyor. biberonla sütü içmesi de 10  dakika bazen 5 dk. yani benim işim 15 dakikada bitiyor. doydumu doymadımı kaygısı yok. doktorum bi formül verdi. günlük bebeğe verilmesi gereken süt miktarı

150 (sabit sayı)    X   çocuğun kilosu     =     ......?.... (günlük miktar   ml)   / öğünsayısı

tabi ben buna bağımlı kalmıyorum birazcık daha fazla veriyorum istedikçe.

o pompa elektrikli  pille de çalışıyor ikiside olmazsa silikon uç ta buldum nasılsa.   :hieyt:




Almiş'inAnniş'i

handancım bende sevda'ya katılıyorum  ;)
artııııııııııı duygusal bağınızın daha iyi kurulması açısından emzirmenin daha faydalı olacağı kanısındayım, şimdiye kadarki araştırmalarımdan edindiğim bilgiye göre  :icon_thumright:

handan

teşekkür ederim canım
ara ara tutuyorum memeye yine de, devam da edeceğim.  bakalım zamanla ne olacak.

elvan

handancım minik öykünü güle güle büyüt.

bence şu anda öyküye yapabileceğin en güzel şey onu emzirmek.mutlaka ten temasınız olmalı ve silikon uçla falan uğraşma lasinoh du galiba kremin adı o çok güzel bi krem onu kullanabilirsin.bi süre sonra geçiyo zaten.

ama lütfen bebeğini teninden mahrum etme.

ben ahmet tuğrayı 2 saatte bi bi saate yakın emzirdiğimi bilirim .emzikte kullanmıyodu ilk baştaa.çok sıkıcı oluyodu önce ama şimdi onu emzirdiğim için çok mutluyum.onun memedeki rahatlamasını huzurunu görmek bana herşeyi unutturuyo.

handan

elvancım teşekkür ederim :)
ama benim meme ucumda yara yok zaten lansinoh merhem kullanıyorum ama  meme ucumun yuvarlak kısmı çok büyük olmasına rağmen boyu yetersiz çok denedim   tutamıyor ucunu sadece silikon uçla tutabiliyor o da zorla.

nihalim

canım oyku bebek hosgeldı aramıza allah ıyı gunlerde buyutmek nasıp etsın ahh o meme ucu problemlerınden ne cok cektım 40 ıcıkana kadar yaraydı aglayarak emzırdım neler denedım gecmedı sonra kendılıgınden gectı sımdı arada sızlıyor benımde bır gogsumun ucu yoktu bırı ıyıydı ılk once onu emdı dıgerını almıyordu ama sonradan ucu olmayan gosume daha duskun oldu cok sukur onunda ucu eme eme cıktı allah kolaylık versın canım ama sunu soylemedn gecemıcem benım kızım 4 aylık oldu dusunuyorumda ılk ıkı ay gercekten zormus ama suanda okadar guzelkı allah bozmasın gulmesı senı tanıması yanı hersey cok guzel oluyor optum canım bye...

handan

tşk nihalim
3 hafta bitti daha yeni. çoook zor.sanki  hep böyle gidecekmiş hiç düzelmeyecekmiş gibi geliyor.  bi de kabus gibi bi kolik problemimiz  var. sanki ömrüm böyle geçecek ve ben kocamla birdaha asla muhabbet edemeyecekmişim gibi geliyor.
güleceği ve bizi tanıyacağı zamanı iple çekiyorum biraz kuvvet alabilmek  sabrıma sabır katılabilmesi için.

Almiş'inAnniş'i

handancım bi gün şöyle diceksin;
ne zaman büyüdün
daha o minicik ellerine doyamadan
zaman su gibi akıp gitmiş  :y25:
eh napalım
bi tane daha yapayım beri  :ehi:

bengü

 :k06: :k06:canim bende cok diyodum ay bu kabus nezaman bitecek yavrum nezaman huzur bulcak diye zaman hizla geciyo bak simdi 9 aylik olcak
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

handan

AHHH  AHHHHHH   :y25:
Bİ GEÇSE ŞU 3-4 AY...
2. Mİ? ASLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA    :cildir:

bengü

unutursun merak etme bak ben ogünleri coktan unuttum dogumdan sonrada insan ay bidaha asla diyo ama 1 sene sonra o aciyi bile unutuyosun.kolik olan bebek cok zor seni cok iyi anliyorum
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

ponçik

Alıntı yapılan: bengü - 07 Mart , 2008, 00:39:44
unutursun merak etme bak ben ogünleri coktan unuttum dogumdan sonrada insan ay bidaha asla diyo ama 1 sene sonra o aciyi bile unutuyosun.
KESİNLİKLE KATILIYORUM
BENDE AĞLAYA AĞLAYA EMZİRİYORDUM
DOĞUMDAN ÖNCE BAŞLADIM LANSINOH KULLANMAYA AMA HİÇBİR İŞE
YARAMADI , DAHA DOĞRUSU ÇATLAKLARI KAPATMADI AMA BİRAZ DA OLSA ACIMI DİNDİRİYORDU
GECELERİ KIZIM UYANINCA EŞİM 10 DK OYALIYORDU, O DELİ GİBİ AĞLARKEN BEN  POMPAYLA SÜT ÇEKİYORDUM
SONRA ONU EMERKEN DİĞER GÖĞSÜ SAĞIYORDUM  :(
BU İŞKENCEYLE KIZIMI ÜZMEMEK İÇİN POMPAYLA ÇEKMEYİP AĞLAYARAK KENDİM EMZİRİYORDUM, YETERKİ ANNESİNİN KOKUSUNU DUYSUN, GÖĞSÜNDE RAHAT UYUSUN DİYE  :y25:

SONRA TAVSİYE ÜZERİNE MEDELANIN PURELAN KREMİNİ KULLANDIM VE GÖĞÜS PEDİ YERİNE DE AVENTİN KALKANLARINI KULLANDIM, ONDAN SONRA DÜZELDİ ÇOK ŞÜKÜR  :icon_thumright:

AMA İKİNCİYİ YAPARMIYIM  :binkybaby: KESİNLİKLE EVET ÇÜNKÜ EMZİRMEK VE ANNE OLMAK DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU
RABBİM HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH  :love9:  :amin:  :love9: