29 Mart , 2024, 02:32:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


KREMALI MANTARLI BİFTEK-(İNCİK)

Başlatan semsen24, 22 Eylül , 2008, 15:19:46

« önceki - sonraki »

semsen24

KREMALI MANTARLI BİFTEK-(İNCİK) 12 porsiyon

Bu tarifi ister biftek ile isterseniz kemiksiz tavuk incik ile de yapabilirsiniz
Bir alternatif daha patates yerine kabak da kullanabilirsiniz.
Bir kare borcam’a yaptığım zaman
1,5 - 2 kg et
1 paket mantar çorbası
1 paket 200ml krema
½ çay bardağı kadar zeytin yağ
5-6 adet orta boy patates (yada 1,5 kg kabak)
250 gr kaşar peyniri
Patatesler için bir tutam tuz.

Hazırlanışı:
Etleri fazla yağlı yağlı olmayacak şekilde yağlayarak borcama sıralayalım. Üzerine 1 paket mantar çorbasını toz haliyle dökelim. Etleri Sakın tuzlamayın. Çorbanın tuzu etler için yeterli oluyor. Üzerine çok az kaşar rendesi ilave edelim. Üzerine 5-6 adet patatesi rendeleyelim ve patatesleri biraz tuzlayalım.Rendelediğimiz patateslerin üzerine 1 paket kremamızı her tarafına gelecek şekilde dökelim. Paketin içine su doldurarak 1 paket de su ilave ettikden sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 175 C de yaklaşık 90 dk pişirelim. Etleri kontol edeli piştilerse üzerine kalan kaşarı dökerek 2-3 dk daha fırında üzeri açık şekilde pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun
Püf noktaları: Patatesi asla suyun içine rendeleyerek bekletmeyin. Kabak kullanırsanız su ilave etmeye gerek yok. Kabağın saldığı su yeterli oluyor. 

Sema&Sena

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...