28 Mart , 2024, 14:42:47

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Dövmek Yerine 10 Alternatif

Başlatan sevda, 20 Eylül , 2008, 17:32:35

« önceki - sonraki »

sevda

20 Eylül , 2008, 17:32:35 Son düzenlenme: 29 Temmuz , 2010, 14:07:47 g10ca
Tokat yerine 10 alternatif
Olumlu yaklaşın. "Kaç defa dişlerini fırçalaman gerektiğini söylemem gerekiyor?" demek yerine şu cümleyi kullanın "Lütfen dişlerini fırçala ve bitirdiğin zaman bana haber ver ki, yatmadan önce gelip seni öpeyim."


Tehdit etmek yerine açıklamayı tercih edin. Çocuğunuza neden belli bir davranışı yapması gerektiğini açıklayın. Böylece neyi neden yapması gerektiğini öğrenebilir.


Kızma duygunuza engel olun. Çocuğunuzun yanlış davranışlarına öfkelenmek yerine, bu problemlerin çocuğunuza yeni bir şey öğretmek için güzel bir fırsat olduğunu düşünün.


Motive edin. "Gitme zamanı. Hadi son bir kez daha kaydıraktan kay sonra eve gidip en sevdiğin yemeği pişirelim." gibi yaklaşımlarla çocuğunuzu motive etmeye çalışın.


Esnek olun. Eğer çocuğunuz "Gitmeden önce şu programı bitirebilir miyim çok az kaldı?" diye sorarsa, anlayışlı olun. Eğer zamanınız varsa, çocuğunuzun isteklerine zaman zaman göz yumun. Bu çocuğunuzun karşılıklı anlaşmayı öğrenmesi için güzel bir fırsattır.


Güç kavgasını bırakın. Hiç bir şey çocuğunuz ile güç kavgasına girmekten daha rahatsız edici ve daha gereksiz olamaz. Çoçuğunuza, "Bir sorunum var. Temiz bir kazak giymeni istiyorum ama sen ısrarla aynı eski kazağını giymek istiyorsun. Sence bu sorunu nasıl çözebiliriz" diyerek sizinle uzlaşmaya davet edin. Eğer bir çözüm önerisi ile gelirse, anlaşma ihtimali artar. Dolayısıyla bazen çözümü ona sormaktan çekinmeyin.


Akıllı olun. Aileler genelde, işe yaramadığını bile bile aynı yöntemleri ısrarla kullanmaya devam ederler.. Eğer uyguladığınız yöntem işe yaramıyor ise problemleri çözmek için daha etkilisini bulun.

Öneri: Yaklaşımınızı değiştirmeniz çocuğunuzu değiştirmekten daha kolaydır. Kendinize çocuğunuzun davranışlarını düzeltmek, eğlenceli bir şekilde disiplin sağlamak ve öğrenme sürecini daha verimli kılmak için ne yapabileceğinizi sorun.


UYARI: Cezalandırma ile ilgili bu 3 önemli kuralı hatırlayın:


Kızgın olduğunuz zaman asla ceza vermeyin
Asla cezalandırmayı intikam amacı ile kullanmayın.
Ceza vermek sadece kısa vadede etkili bir araçtır, uzun vadeli çözüm için akılcı olarak eğitmeye çalışın.

guguş


sevda


мiŁenα.

Yazı muhteşem  ::)
:alkış: :alkış: :alkış:


Ceza kısa vadede çözüm. :icon_thumright: Lafını beğendim ;)



:love9: :love7: :love9:


**Gül**

Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


Balböceği


ayy

 :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış:

ve eger minik cezalar verilecekse kişiliği rencide edici aşağılayıcı şeyler olmasın.ayrıca çocuk cezayı hangi davranışından dolayı aldıgını bilmeli...
eger ödül vaad edilmişse çocuğun hangi davranış sonunda ödül vaadedildiyse hemen ardında verilmeli :love9: :love9: :love9: :love9:

°•.ℓανιηуα.•°

çok güzel bi paylaşım...

dövmek nasıl bi yaklaşım tarzıdır öyle çocuğa. aklım almıyor.  :icon_pale:



ponçik

AlıntıKızma duygunuza engel olun. Çocuğunuzun yanlış davranışlarına öfkelenmek yerine, bu problemlerin çocuğunuza yeni bir şey öğretmek için güzel bir fırsat olduğunu düşünün.

Değerlendirmeli  :icon_thumright:



zerrinplt

Paylaşımın için tşkler canım