28 Mart , 2024, 12:00:42

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


göğüs pompaları ve süt sağma

Başlatan tubi79, 03 Mart , 2007, 22:20:45

« önceki - sonraki »

tubi79

03 Mart , 2007, 22:20:45 Son düzenlenme: 03 Mart , 2007, 22:23:05 tubi79
tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. daha öncede yazdığım gibi kızım emmeyi bırakmaya niyetli. çok çaba harcıyorum çok yoruluyorum ve buda sütüme olumsuz etki yapıyor. sütümü sağıp kaşıkla vermek istiyorum. daha doğrusu böyle yapmayı düşünüyorum.neden biberon değil kaşık derseniz bizimki kaşık delisi. emmeyi reddettiğinde mamayı kasıkla veriyorum şapur şupur yiyor. ne dersiniz? birde hangi marka göğüs pompasını tavsiye ediyorsunuz?sütü azaltmayan kullanımı kolay olan hangisi. ayrıca hangi aralıklarla sağıyorsunuz sütünüzü.

aslı

tubi79 elektrikli bence manuelden daha kolay. Ben amedanınkini elektrikli kullanıyorum çok memnunum. Benim belli bir sağma düzenim yok çünkü kızım emdiği için ama sabahları genelde sağıyorum. Ama işe başladım 3 saatte bir sağmayı düşünüyorum çünkü kızım 3 saatte bir emiyor. Sütü biberonla verebilirsin eğer biberonu kabul ediyorsa ayrıca anne sütü olduğu için memeyi de almaktada problem çıkarmaz.



Funda

Tubi79 bende göğüs uçlarım olmadığı için doğumdan beri sağıyorum. Medela elektrikli kullanıyorum, sütü çok arttırdığını düşünüyorum en azından bana öyle oldu..Abimin eşindede Ameda nın elektriklisi var fiyatı nerdeyse medelanın 2 katı ve şu anda sütü nerdeyse kalmadı.. Ben Medela al derim ...
Ben şu anda günde 3 kere yani 8 saat arayla sağıyorum. Ne kadar çok sağarsan o kadar çoğalıyor süt, bende dökmemek için iyice azalttım sayısını..Yine de 1 lt falan sağıyorum.. Başlangıçta her 3 saatte bir yani günde 8 kere sağıyordum, en kötü tarafı pompanın ıvır zıvırını her seferinde steril etmek ama alıştım artık..

Tebessüm :)

fundacım sütüne hayranım doğrusu canım :toothy10: herkes mümkün değil senin kadar süt üretemez, maşallah,Allah nazardan saklasın. :nazar: pompa konsunda bir bilgim yok, benim oğlumda emme konusunda problem çıkarıyor bu aralar, geçen hafta bebedor un pompasından aldım, hani şu basit olanlardan, deneme amacıyla, yani biberonla veya kaşıkla alır belki diye düşünmüştüm.biberonla denedik istemedi.kaşığı denemedik.bu aleti aldığımız yerin sahibinin bebeği de emmiyormuş o da sağıp kaşıkla veriyormuş o zaman güzel alıyormuş bebek. istersen sen de öyle yap bir pompa alıp.hem kaşığı da seviyo diyosun, alır o zaman.kolay gelsin canım.

eds1995

ben bebedorun manuel pompasını aldım,hiç kullanamadım. emiş gücü yok denecek kadar az.galiba en iyisi elektirikli olanlar. ben de emzirirken diğer göğüsümden gelen sütleri biriktiriyorum çok zor oluyor ama yapacak birşey yok     :'(

Meltemce

Ben de çalıştığım için sütümü sağıyorum. Medela'nın elektrikli pompası çok güzel. Ben çok memnunum. Fiyatı da 100 milyon. Diğer elektrikli pompaların çok çok altına fiyatı. Tavsiye ederim.

gulhiz

Merhaba arkadaşlar
bende çalıştığım için sütümü sağarak veriyorum yaalaşı 3 aydır ama sütüm çok azaldı mama takviyeside yapıyorum.... bende medelanın elektrikli pomopasını kulanıyorum memnunum ama sütüm çok azaldı pompanın etkisi varmı bunda merak ediyorum???

Emine

Bende de mededalın elektriklisi var ilk bir kaç hafta kullanmıştım ihtiyacım kalmadı artık çok memnun kaldım.gulhiz doktorum sürekli pompa ile sağarsan sütün azalacağını söylemişti yani doğrudan emzirirsen sütün çoğalır.

gulhiz

çok azaldı ama sütüm hem de artık emmek istemiyor zorlasam acaba alırmı bilmiyorum yaaa aslında emsin istiyorum aslında sadece akşamları da emse olur diyorum ama tekrar nasıl emmesini sağlayacağım????

tubi79

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. tavsiyelerinizle birlikte medela pilli elektrikli aldım ama henüz kullanmadım. emme problemimizi asıyoruz galiba.bizdeki gibi sorun yasayan arkadaslara tavsiyem inatla emzirmeye calısın ve her yolu deneyin. emzik vermeme niyetindeydim ama belkide emzirmedeki sorunu asarız diye ve parmagını emmesin diye verdiğim emzikle artık biraz daha rahat emiyor.

mavili

ya ben burayı niye görmemişimki ben dogumdan sonra çok fazla evde kalamayacagım yaklaşık 4 ay felan evdeyim sonra işe başlayacagım bu yüzden çok fazla araştıramadan aldım yukarıdaki markaları ilk kez duydum ben eltimin tavsiyesi ile avetin otomatik pompasını aldım o çok memnun oldugunu söylemişti ve bir arkadaşımda avent kullanıp çok memnun kalmıştı kısa sürede çok fazla sagdıgını söylemişlerdi otomatik oldugu için de yormuyormuş ama yukarıdaki yazılanlar biraz kafamı karıştırdı



polen

kafan karışmasın canım bu pompa işi herkeste farklı.belki de rahat kullanabilirsin belki ihtiyacın olmaz da bebişin hep seni emer ;)

mavili

keşke öyle bir imkanım olsa yani hep evde olsam da bebişim hep beni emse ama malesef bir süre sonra işe dönmek zorundayım ozaman mecburen kullancagım inşallah bol bol sütüm olurda sıkıntı yaşamam bazı pompalar sütü artırırken bazıları azaltıyormuş ondan tereddütlüyüm biraz



handan

düzenli sağdığın sürece süt azalmaz.öykü 5 ayını doldurdu hala sadece sağarak anne sütü veriyorum. sütümün azaldığı zamanlar da oldu fakat ben sağmayı aksattığım için. düzenli  olarak 3 saattte bi süt sağarsan sütün azalmaz. azaldığı zaman ise 3 satte bi boş boş 10 dk sağ 2-3 gün sonraartar emin ol. hiç bi zaman göğsünde süt bırakmayacaksın sonuna kadar  sağacaksın. pompa işine  gelince ben medelanın pilli elektrikli mini pompasını kullanıyorum memnunum. küçük ve pratik fiyatı da sadece 110ytl.

mavili

handancım sagol canım anlaşılan sık sık artık evdeyken emzirmek işteykende sagmak