28 Mart , 2024, 19:06:48

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Gebelik Egzersizi Nedir?

Başlatan annegram, 15 Ocak , 2018, 11:27:00

« önceki - sonraki »

annegram

15 Ocak , 2018, 11:27:00 Son düzenlenme: 16 Ocak , 2018, 12:52:48 Emine
Gebelikte meydana gelen kilo alma durumu hem annenin sağlığı için hem de çocuğun sağlığı için kontrol altında tutulmalıdır. Bu kiloların kontrolü için de doktorların önerdiği gebelik egzersizleri bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 5. ya da 6. aylarda başlanan bu egzersizler hem annenin rahat bir doğum yapabilmesi için hem de doğumdan sonraki kilolarını rahat verebilmesi için gereklidir.

Gebelik Egzersizinin Gerekliliği

Gebelik süresince yapılan egzersizler hem annenin hem de bebeğin metabolizmasının düzenlenmesine yardımcı olur. Doğumdan sonraki lohusalık döneminde annenin çabuk bir şekilde toparlanmasına etki eder. Annenin karnında meydana gelebilen çatlakların önlenmesinde etkendir. Annenin kendine olan güvenini arttırır. Hem annenin hem de bebeğin solunum yolunu düzenler ve kalp atışını düzene sokar. Gebelik döneminde annenin aşırı ağırlaşmasından dolayı meydana gelebilecek olan kamburluğun düzeltilmesinde yardımcı olur.

Gebelik Egzersizinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebelik egzersizlerinin bir hoca ile beraber yapılabileceği gibi doktorun kendi vermiş olduğu listeyle evde de yapılabilir. Fakat evde yapılacak olan gebelik egzersizinde dikkat edilmesi gereken önemli bir kaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalar;

Annenin üzerinde rahat hareket edebileceği bir giysinin olmasıdır. Kendini hareketleri yaparken kontrol edebileceği bir ayna karşısında olması ve altında kesinlikle temiz bir örtü ya da bez olması hususu önemlidir.
Egzersiz hareketleri yavaş hareketlerle başlanarak yaklaşık 20 dakika boyunca yapılmalı ve anne adayı egzersize başlamadan idrarını yapmalıdır.
Egzersiz her gün yapılmalı ve atlanmamalıdır. Anne adayı egzersiz sırasında her hangi bir ağrı hissederse hemen bırakmalı ve doktoruna görünmelidir.

Egzersizler tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 dakika boyunca yoga yapar gibi bacakların açılması annenin dinlenmesi açısından faydalı bir işlemdir. Bu işlemden sonra egzersiz bitirilebilir.

Bad Cinderella

Hamileliğin ilk 3 ayında, hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlanabilir. Omurgayı güçlendirecek sırt egzersizleri düzenli olarak yapılabilir. Hamilelik yogası ve pilates de hamileliğin ilk haftalarından itibaren önerilmektedir. Haftada 3-5 gün yapılan 30 dakikalık tempolu yürüyüşler hamilelik süreci için oldukça faydalıdır. Anne adayı, yürüyüş temposunu kendisini yormayacak şekilde ayarlamalıdır.

Rodericky

What is the update period and how do you recommend the source of the data?
sbo