28 Mart , 2024, 20:36:57

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebeğim ateşlendi

Başlatan serragul, 09 Mart , 2017, 04:07:04

« önceki - sonraki »

serragul

Bebeğim 3 yaşinda ateşi 38.5 koltuk altindan ölctüm. 3 saat önce dolven verdim ama şuan gene ateşi çikti dolven ne kadar süre ile verilebilir ??? :(

avatarKorra

24 Aralık , 2017, 14:19:47 #1 Son düzenlenme: 12 Ocak , 2018, 15:10:21 Emine
Sirkeli su iyi gelir. Koltukaltı, kasık bölgesine uygulayın. belki yardımcı olur. geçmiş olsun.

Bebekvegelisim

03 Ağustos , 2018, 22:27:45 #2 Son düzenlenme: 16 Ağustos , 2018, 16:44:39 Emine
Öncelike bebeklerde doğru ateş ölçme önemlidir. Neresinden ne şekilde ateş ölçeceksiniz bilmelisiniz. Ardından bebeklerde ateş düşürme yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Bebeklerde yüksek ateş anne babaları en tedirgin eden hastalık belirtileridir. Özellikle ilk kez çocuk sahibi olan ebeveynler yüksek ateş karşısında büyük panik yaşarlar. Ve panik hali ile yanlış yöntemler deneyerek durumu daha kötüye götürebiliyorlar. Bebeklerde ateş düşürme ve bebeklerde yüksek ateş konusunda bilmeniz gerekenler.

BEBEKLERDE ATEŞ NASIL ÖLÇÜLÜR ?Bebeğin ateşini alından ölçmek için;

Bebeğin ve ateş ölçerin en az 10 dakika aynı ortamda bulunması ve ardından bebeğin alnındaki saçın geriye atılıp ateş ölçeri alın bölgesine tutmak gerekir.

Makattan ateş ölçmek için;

Çocuk kucağa bacakları yere sarkacak şekilde yatırılır ve poposunu iki yana açarak anüs görünür hale geldiğinde ateş ölçer 2-2.5 cm kadar içeri yerleştirilip sabit tutulmalıdır. En doğru ölçüm makattan olandır.

Koltuk altından ateş ölçmek için;

Kol altı terli ise öncelikle kurulanmalıdır. Ve ateş ölçerin ucunu koltuk altına yerleştirip sabit bir şekilde beklenmelidir.

Ağızdan ateş ölçmek için;

Bu yöntem en az 4-5 yaşındaki çocuklarda denenmelidir. Küçük bebeklerde önerilmemektedir. Ateş ölçer çocuğun dilinin altına dikkatlice yerleştirilip 2-3 dakika kadar beklenmelidir. Bu şekil ölçmede çocuğun ateş ölçeri ısırmamasına dikkat edilmelidir.

Kulaktan ateş ölçmek için;

6 aydan küçük çocuklar için kulaktan ateş ölçmek önerilmemektedir. Kulaktan ateş ölçerken her zaman aynı kulaktan ölçülmelidir. Sağ ve sol kulakta değer farklı çıkabilir.

KAÇ DERECE YÜKSEK ATEŞ ANLAMINA GELİR ?

Her seviyedeki ateş tehlikeli sayılmaz. Kabul edilen bebeklerde ateş sınırları ;

Ateşsiz: 34,4-37,9

Ateşli: 38,0-39,9

Yüksek ateşli: 40,0 ve yukarısı

Eğer çocuğunuzun ateşi yoksa fakat hasta görüntüsünü korumaya devam ediyorsa bir saat içinde ateşini bir daha ölçün. Eğer çocuğunuzun ateşi 38,0 ile 39,9 arası ise ateş düşürmek için önlem alın. Çoçuğunuzun ateşi 40 derece ve yukarısında ise hemen doktorunuza başvurun.

BEBEKLERDE YÜKSEK ATEŞ NEDEN OLUR ?

Ateş tek başına bir hastalık olmasa da çeşitli hastalıkların habercisidir. Vücutta bulunan enfeksiyon hastalıkları, yapılan aşılar veya kullanılan bazı ilaçlar vücut ısısının yükselmesine sebep olabilir.

Ateş, vücudun enfeksiyonlarla savaşma yöntemlerindendir. Bebeğinizin çocuğunuzun her ateşi çıktığında doktora götürmeyi gerektirecek bir durum olmayabilir. Dikkatli olmak koşuluyla kendi başınıza da çocuğunuzun ateşini kontrol altına alabilir , aşağıda sıraladığımız bebeklerde ateş düşürme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

BEBEKLERDE  ATEŞ DÜŞÜRME YÖNTEMLERİAteşi çıkan bebeklerin yada çocukların titremesi normaldir. Üzerini kalın örtülerle örtmeyin. Bu ateşinin daha da yükselmesine sebep olur. Bebeğin yada çocuğun üzerindeki kıyafetler çıkarılmalı sadece zıbın ile kalmalıdır.Ilık duş aldırmalısınız. Duşta 15-20 dakika kadar tutulmalıdır. Hatta var ise küvet ılık su ile doldurulup arkaya doğru yatırılıp bekletilmelidir. Başından aşağı su dökülmemelidir. Lif yardımı ile kompres yapılmalıdır.Büyük bir havluyu ılık su ile ıslatıp tüm vücudunu havluya sarın. Sadece eklem yerlerine ılık su ile kompres yapmak yetersiz kalır.Sıvı gıda kullanımı artırılmalıdır. Bol su içirilmelidir.Bebeğin/ çocuğun bulunduğu oda ısısı 22 dereceyi geçmemelidir.Ateşi düşürmek için sirkeli su kesinlikle kullanılmamalıdır. Sirkeli su ısıyı düşürüp anında çıkarır. Bu yanlış bilinen bir yöntemdir.İnce çorap altına bir kaç damla ateş düşürmek için limon damlatılıp bebeğe/ çocuğa giydirebilirsiniz.Ateşi 39'un üzerine çıkarsa doktor kontrolü altında ilaç kullanılmalıdır.







etbandung

Yenidoğanların ezilmiş hurmaları yiyebileceğine dair herhangi bir araştırma var mı?