28 Mart , 2024, 15:49:40

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Doğum Sonrası Vajinismus

Başlatan aysemtunalı, 25 Haziran , 2016, 19:16:33

« önceki - sonraki »

aysemtunalı

Doğum Sonrası Vajinismus
OP. DR. GÖKÇEN ERDOĞAN
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Cinsel /Aile Terapisti

Doğumdan sonra vojinismus sorunuyla tanışan çok sayıda kadın var. işler bu noktaya varmadığında İsa boş edilemez bir ansal isteksizlikten söz edebiliriz. Çiftleri, cinsel perhizin ardından bir de cinsel ayrılık derecesine getiren bu sorun, sandığımızdan biraz doha büyük. Ama asla umutsuz değil.

Doğum sonrası cinselliğin sekteye uğramasının ana nedenleri:

•    Cinsel yaşama verilen zorunlu ara ve paslanma

•    İlginin tamamen bebeğe aktarılması zorunluluğuna inanma

•    Kadın bedenindeki deformasyonun özgüveni yok etmesi ve içe kapanma

•    Erkeğin, kadının eski bedenini araması ve yenisine dair heyecan duymaması

•    'Annelik' ve 'babalık' gömleklerinin diğer kimlikleri unutturacak kadar üste yapışması.

Hepsinin atlatılması ve sağlıklı, mutlu cinsel yaşama devam edilmesi mümkün. Hatta doğal olan bu. Bazen aksamalar yaşansa ve uzman yardımı gerekse de olumlu sonuçlar alıyoruz. Peki sorun olduğunu anlamak için ne kadar süre gerekiyor, doğru soru bu, değil mi? 6 hafta, kadının annelik ve doğumla ilgili hormonlarının düzenlenmesi için yeterli bir süre. 6 hafta sonra cinsellik başlayabilir. Bu süre biraz daha uzayabilir elbette. Ancak bu süre ne kadar uzarsa uzman yardımının gerekliliği de o kadar artar. Dolayısıyla 'geçer' umudunu asla öldürmemeli ama bu umudu devasa bir boyuta gelene dek uzun süre beslememeliyiz. Bu isteksizlik hali kadında da görülse erkekte de görülse çözümü ortak çabayla mümkündür ve çift terapisi tam da bunun için bütünleyicidir.

Doğum sonrası cinselliğin sekteye uğramasının nedenlerinden bahsettim. Ama bugün kadının bedenindeki deformasyonun ve özellikle vajinadaki (doğuma bağlı ya da doğumdan bağımsız) şekil bozukluklarına değinmek, bundan kurtulmanın basit operasyonel çözümlerinden söz etmek istiyorum. Çünkü doğumdan sonra kadını ve bazen de erkeği cinsellikten uzaklaştıran şey, vajinaya küsmektir. Kaynak: doğum sonrası vajinismus