Papatya Suyu ile Saç Açma

Başlatan KaygısızMurat, 19 Mayıs , 2016, 18:36:19

« önceki - sonraki »

KaygısızMurat

19 Mayıs , 2016, 18:36:19 Son düzenlenme: 22 Aralık , 2017, 21:42:17 Emine
Yaz ayları yaklaştığından dolayı saç rengi açmak isteyen birçok arkadaşımız olacaktır. Biz bu arkadaşlarımızın saçlarının zarar görmemesi için doğal yollarla saç rengi açma yolları nı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Hem kimyasal yollar kullanarak saçlarınız yıpranmayacak hem de cebinizden daha fazla para çıkmayacak. Şimdi saç rengi nasıl açılır ? Sorusuna cevap verelim.

Papatya Suyu ile Saç Açma

Kadınlar yaşamlarındaki değişikliğe önce saçlarıyla başlar. Saç kesimini değiştirir, saç rengini farklılaştırır ve kendilerini yenilemek isterler. Saçlarına özen gösteren kadınlar saç rengini değiştirmek için, kimyasal saç boyaları yerine doğal yolları tercih ederler. Bunların arasında en fazla rağbeti gören papatya ile saç açma yöntemidir.

Saç rengi açma nasıl olur?

Bu uygulamayı taze papatya kullanarak yapabileceğiniz gibi, aktardan kuru papatya alarak ta yapabilirsiniz. Fakat saçlarınıza daha güzel renk vereceği için, kuru papatya kullanmanızı tavsiye ederiz. Papatyayı saçlarınızın uzunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Kısa saçlarda 2 bardak su ve 1 avuç kadar papatya kullanabilirsiniz. Uzun saçlı olanlar 1 litre su ve 2 avuç papatya kullanmalıdır. Bunları bir tencerenin içinde kaynatın.

Papatyaları kaynatırken suyun içine papatyalar rengini vermelidir. Suyun rengi turuncu olmadan ocağı kapatmalısınız. Ortalama olarak 5-10 dakikada suyun rengi istediğiniz gibi olur. Ayrıca tam kıvamında kaynayan suyun kına kokusu vermesi halinde, yine suyun yeterince kaynadığını anlayabilirsiniz.

papatya suyunu kenarda biraz soğutmalısınız. Ilık halde karışımı süzgeçten geçirin. Bunu kuru ya da nemli saçınıza uygulayabilirsiniz. Kaynamış suyun içinden aldığınız papatyaları dilerseniz cilt bakımı için kullanabilirsiniz.

papatya suyu nu dilerseniz tarakla ya da elinizle saçlarınıza sürün, dilerseniz saçlarınızı bu suya batırın. Daha sonra saçlarınızı güneşte kurutmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada güneş çok önemli olduğundan, saçlarınızı papatya suyuyla açmaya karar verdiğinizde mutlaka güneşli günleri tercih edin. Saçlarınız kuruduktan sonra her zaman olduğu gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz.


Unutmayın! saç bakımı yalnızca kimyasal yollarla gerçekleşmez. Kimyasal yolları tercih ederek saçlarınızı yıpratmayın. Saçlarınızda değişiklik yapmadan önce yapacağınız uygulamanın doğal yolunun olup olmadığını araştırın. Önünüze onlarca seçenek çıkacaktır.

semsen24

lise yıllarında yaptığım bir yöntem. şimdi kızım yapıyor. her seferinde yenisini yapmaktansa kalan suyu bir spey sisesine koyup, dışarıya çıkarken saçına sıkıp tarayıp öyle çıkıyor....
Sema&Sena

hira07

Küçükken çok denerdim gerçekten de baya bir açıyor saçı hem de doğal yollarla.