Emzirme ile ilgili 50 efsane

Başlatan Natalia, 27 Ekim , 2015, 01:52:49

« önceki - sonraki »

Natalia

Benden#Bir sitede buldum böyle bir yazıyı. "Emzirme ile ilgili efsaneler. Full liste"
Onu tercüme edeceğim ama benim türkçem hala mükemmel değil. Şimdiden Özür diliyorum. Kaynak bu. http://www.azbukamama.ru/article2/   ve en aşağıya bu yazıyı yazmak için kullandığı kaynaklar var, çok sayıda kitaplar, bilim dergiler, v.b..
Ben tercümği  tam olarak beceremediğim için en düzgün şekilde yazmaya çalıştım.
Yazar#
Yazar "full" yazarken biraz yanıldı. Bu efsaneler den daha fazlasıda var. Sadece farklı toplumlarda ve farklı coğrafyada sayısı  50 ye varan efsanelerden bahsedeceğim. Yazar genel olarak bilgi topladı ve en yeni bilim araştırmalara göre bu efsaneleri çürüttü.
Haydi başlayalım
1. Doğal emzirme inanılmaz zor bir şey,zahmetli ve çok problem yaratıyor.
Cevap- doğru organize edilmiş emzirme den daha zevkli daha doğal ve kolay bir şey yok. Emzirme ile ilgili tavsiye alabilirsiniz ama sadece uzun zaman emziren ve ondan zevk alan kadından. Bir kadın 1,5 yıl emziriyordu ve her zaman ondan sonra elle yada makineleriyle kalan sütü çıkartıyordu. Emzirme yi bıraktıktan sonra meme iltihabı oldu. Niye? Çünkü bu kadın 1,5 yılda hiç bir defa doğru şekilde emzirmemiş.
2. Göğüs formu bozulur.
Evet, ama o kadın hamileyken başlıyor. meme içinde olan değişiklikler kadını  emzirmeye hazırlıyorlar . Zaten hamilelik sürecinde o gevşek olacak ve bu yüzden emzirme aslında göğsü bozmaz..Doğa memeleri bebeği beslenmek için yaratılmış ve onlar bebeğe ait, kocanın Öpücükleri için değil.
3. Emzirme kilo almaya neden olur.
Tamamen ters. Genellikle kadın kilo hamileyken alıyor ve 6-8 ay doğumdan  sonra emziriyorsa tamamen eski kiloya geri dönüyor.Emzirmeyi 1,5-2 aydan sonra brakan kadınlar daha fazla kilo sorunları ile karşılaşıyorlar . Hormonal dengesizlik nedeniyle.
4. Emzirmeye başlamadan önce memeyi ve ucunu hazırlamak gerek. ( ve burada her türlü sapık  tavsiyeler oluyor- sıcak soğuk duştan, havluyla masajdan  kocanın emmeye kadar).
Doğuma yaklaşırken memelerle oynamak zaten tehlikeli, oksitosin adlı bir hormon rahmin kasılmasına sebep  oluyor ve erken doğum başlayabilir. Neyi anlatıyorum, kedi ve köpekler bile bu masajın yapılmayacağının farkında. Sadece arada bir nemlendirici krem yada lanolin içeren kremi sürebilirsiniz.
5. İçeri giren yada düz meme ucuyla emzirme olamaz.
Evet biraz problemli ama annenin sabırla bu sorunu çözebilir. Bebek için meme ucu önemli değildir. Önemli olan - meme ucunun etraftaki kahverengi yüvarlak olan parça. İlk   3-4 haftada kadar bebeğin memeyi alma şekli her zaman kontrol etmeniz gerek ve tamam. Ama  bazı anneler bebeklerin çabalarını desteklemeden ve emme refleksinin oluşmasına katkıda bulunmadan hemen biberona geçiş yapıyorlar.
6. bebeği meme emerken 5 dakikadan fazla bırakmayın, çünkü çatlaklar olacaktır.
Bebegin ihtiyacı olduğu kadar memenin yanında bırakın. Onun için meme sadece yemek değil. Bebek için meme güvenlik, rahatlık, anneyle teması, hayatın her şeyi.
Çatlak konusunda da konuşursak onların sadece 2 sebep var:
A- annesi meme ucuyu yıkıyor. Evet jijien önemli ama normal günde 1-2 duş yeterli. Ama bazen anneler her emzirme den önce yıkıyor ve doğal koruyucusu siliyor. O doğal koruyucu meme ucundaki bezler sağlar ve ucunu kurumaya karşı infeksiyonlara karşı korur.
B- bebeğin ucunu yanlış tutması, yanlış çıkartma veya bebeğin meme ile oynama. Bunları çözmek İçin her zaman emzirirken bebeği kontrol etmek gerek. Ve ucunu doğru tutmasını sağlamak.
7. Bebek gerekli besinleri ilk 5-10 dakikada alır.
Bu çok genel bir tespit her bebek farklı ve yeni doğan için hiç geçerli değil. Onlar daha etkili şekilde  emmeyi becerememişler. Ve bir şey daha var- ilk dakikalarda sadece sulu olan süt çıkıyor,bu süt şekerli ve sulu. Eğer bebek sonraki sütü alamazsa - gaz sorunu 100% olacak, şekerli olduğu için. Laktoz bakteriel fermentation dan dolayi gaz üretimine sebep olur. Bu yüzden bebek kendi kendine memeyi bırakmalı. Tekrar - sütun iki çeşidi var sulu ön sütü ve yağlı arka sütü. İkisinin bebeğin yemesi gerek.
8. Süt olmadığı zaman su ver.
Tamamen yanlış. Sütün içinde her şey var bebeğin bütün ihtiyaçları için. Anne sütü 85-90% su, sindirilmesi kolay olan su. Bebegin böbrekler normal su için hazır değil. Ve sütun formülü bebeğin yaşa göre değişir. Önce ağız sütü sonra yarı olgun ve tam olgun süt.
9. Süt - yemektir, bebeğin çaya yada suya ihtiyacı var.
No 8 bakın.
10. Eğer süt yoksa, hemen mama ver, bebek aç ve kilo kaybı verebilir.
Sütün gelmesini bebek sağlar. Zaten yeni doğanlar fiziolojik kilo kaybı yaşıyorlar. Bebegin de açlığı olursa size haber verir. Mamayla besleyen bebek emmeye ihtiyaç duymaz ve memeyi emmeyecek - emmeyecekse süt gelmez. Sonsuz zincir oluyor. Panik yapmaya gerek yok. Sabır - sütü olmayan anne yok. Sadece memesi olmayan anne süt vermez.
11. Bebeğimin isteğe bağlı emziriyorum o 3,5 saat arayla istiyor.
Her yaşta farklı ihtiyaç olduğu için bebek bazen günde 7 sefer bazen 60 sefer isteyebilir. Ama unutmayın - her zaman açlık için olmayabilir bazen sizin yanınızda olduğundan emin olmak için.
12 . emziren anne zaman geçmesini beklemeli süt üretmesi  ve toplaması için.
Meme aynı zamanda süt deposu işi yapar. Eğer sütün uzun zaman çıkartması olmuyor - vücut sinyal verir - fazla oldu. Ve daha az üretim başlıyor. Bu yüzden bekleme gerek yok.
13. Emzirme arasında bebeğin açlığa dayanıklılığı ne kadar yendiğine bağlıdır, ne tür yemek (mama mı anne sütu mü) yediğine bağlı değildir.
Mama nın molekülleri daha büyük olduğundan dolayı mama 4 saat içerisinde mideden gidiyor, anne sütü -1,5 saat. Mama yı sindirmek daha zor. Ama insanoğlu bebekler için sık beslenme daha uygun bütün araştırmalara göre.
14. İsteğe bağlı emzirme - kabus. Ben 24 saat oturamam.
Bunu söyleyen sadece Emzirmeyi bilmeyen anneler. Düzgün anneler Emzirmeyi ayak üstü yada yürürken becerebiliyor. rahat olabilmek size bağlı. Rahat olan anne emzirmeden zevk alır.
15. Emzirme anne bebek bağını güçlendirmiyor.
Bu konuyu tartışmaya gerek yok.
Rejime  bağlı emzirme sanki güçlendirir.
16. İsteğe bağlı emzirme olumsuz şekilde karı koca ilişkilerini  etkiliyor.
Evet böyle şeyler olabiliyor eğer baba hiç yardım etmiyor ve bebeği yetiştirmek için uğraşmıyorsa. Ebeveynler beraber bebeğe bakarsa ilişkiler daha güçlü oluyor. Bir birine olan güvenleri artıyor.
17. Kucağına fazla alma, şımarık olur.
Anne karnında seslere ve yer yetmezliğine alışan bebek bu büyük dünyayı hiç anlayamaz. Bu efsaneyi destekleyen annenin bebeği ileride özgüven sorunu yaşıyor. Bu psikolojik bir olay, daha az kucağına almak illerde olabilir ama ilk zamanlarda bebeğin size  ihtiyacı var.
18. Her emzirdikten sonra sütun kalanı sağmak gerekir.
Hayır hayır ve bir daha Hayır.  Doğru şekilde organize edilmiş emzirme sağmaya gerek olmuyor. Ve bir sorun daha- laktaza diye bir ferment var, o süt şekerlerini çözüyor. Sulu(ön) sütün içinde çok şeker (laktoz)var. Yağlı (arka) sütun içinde laktaza var.onlar bir birine çok gerekli.yani sağarak o laktazalı sütü çöpe atıyorsunuz. Yada sonra da verirseniz - anlamı yok.
19. Bir emzirme de iki meme vermeniz gerek.
Yanlış. Yine laktaza yetmezliği olacak. Yine aynı soruna yol açar.
20. Bebegin parmak emmesi zararlı.
Emme refleksi ihtiyaçtan fazla olabilir. Bu zararlı değil. 3-4 aya kadar biter. Sonra tekrar başlayabilir. ama o diş için oluyor. Merak etmeyin zararı yok.
21. Bebeğim emzik istiyor.
İşte diyoruz her ufak ses çıkınca meme ver. Yok emzik veriyorlar hem de parmakla onu bebeğin ağzında kalmasına yardımcı oluyorlar. Bebeğin emme ihtiyacı var- başka çare olmadığı için emziği emecek. En yanlış olan annelerin emzik vermeleridir.
22. Bebek biberonu  ve memeyi karıştıramaz.
Biberonu emdikten sonra memeyi de biberonun emziği gibi emecek. Bu tekrar çocuğun mide ve bağırsak rahatsızlıkları yaşamasına sebep olacak. Çünkü Biberonun emziği memenin ucundan daha sert.
23. Emmek sadece doymak için olmalı.  Çünkü Meme- emzik değildir.
Bebeğin emme ihtiyacı var, bazen karnı tokkende emmek ister. Rahatlık güvenlik ve anneyle yakın temas için memeyi ister. Emzik anne yerine geçmez. Ve emzikler  yüz kemiklerinide  bozabilir, ağız boşluğunun yapısınıda bozabilirler, aynı zamanda Süt üretiminede zararlıdır. Daha az emme- daha az süt demektir.
24. Bebeğim sık sık memeyi ister- heralde aç.
Yukardaki yazdığım gibi emmek sadece yemek için olmuyor. Rahatlık ve anne ile temas. Anneler hemen panik yapıp bebeğin aç olduğu zannediyorlar ve biberonu hemen  hazırlıyorlar. Biberonun akışı doğal olmadığı için bebeğin fazla kilo almasına sebep  oluyor.sonra diyetisyen için para gerekiyor....
25. Süt yetiyor mu yetmiyor mu? Bebeği emzirmeden önce ve sonra tartmak.
Daha saçma yöntemleri varken niye o kadar hafif Saçmalığı seçtiniz. Bu yöntemi hala doğum evlerinde kullanıyorlar. Saçma bir şey çünkü bebekler her zaman farklı doz içerler. Bir defa 20 ml öbür defa 120 ml. Ama süt yetiyor mu ? Soranlara cevabım bunu tam öğrenmek için "ıslak bez yöntemini" kullanabilirsiniz. 3 saat boyunca bebek bezi takmayın.kumaştan bezi kullanın ve 3 saat içerisinde 3-4 defa çiş yapmalı. Yaptıysa- devamlı saymaya gerek yok. Yapmadıysanız 6 saat içerisinde saymak gerekir. 6 saat içerisinde 4-5 defa yaptıysa, saymayı bırak.
26. Meme her zaman yumuşak,  o zaman süt yok sanırım!
Bebek ne kadar sık memeyi alırsa memeden o kadar daha fazla süt gelir. Meme bir aydan sonra her zaman yumuşak kalmaya başlar. Süt toplamayı beklersen -tam tersi olur bir sonraki emzirme için daha az gelir.
27. Bebeğin midesi dinlenmeli.
Anne sütü ilk günden beri mükemmel bir karışım. Süt her gün bebeğe en uygun  besinleri fermentleri ve korumayı sağlar. Bebek isterse de 24 saat emsede mide yorulmaz. Doğduktan sonra bebeğin sindirim sistemi bütün fermentleri üretmiyor ve araştırmacılar o fermentleri sütte buldular.
28. Bebek 2 aydan önce 6-8 sefer, 3-6 aylık iken- 5-6 sefer, 6 aydan sonra-4-5 defa anne sütü emmeli.
Gerekli sıklığı  bebekbelirliyor. Her bebek kendine özel rejimi vardır.
29. Bebeklerin metabolizması karışık ve onu düzgün yapmak gerekir.  Bir rejim tutmak gerekir.
Bebek kendi isteğine göre yatıyor, yiyor ve oynuyor sa.   Sonra bizim dünyayla uyum sağlamaya başlıyor. Bu şekilde doğal ve dünyaya uygun olmak için eğitim gerekmez.
30. Her yemekten sonra 20 dakika bebeği  dik tutmalı.
Bu kural sadece mama yiyen bebekler için geçerli. Çünkü onlar aşırı besleniyorlar. İsteğe bağlı yiyen bebek az az ve sık sık alıyor . , Mamayla beslenen 4 kat mama alır ve sıklık aynı değil. Eğer doğal şekilde beslenen bebek fazlasını çıkartacak tır.  Bu yüzden küçük bebekleri yan yatırmak gerek. Ve midenin kapağı için yatmak daha faydalıdır.
31. Gece vakti bebek uyumalı.
Bebek genellikle sabaha karşı yemek ister.  Ama burada çok gizli bir sır var. Onun ismi prolaktin. Bu bir hormon, süt oluşturmaya yardım eden en önemli parça. Bebek emmiyor - prolaktin oluyor bu yüzden ne kadar emmerse o kadar daha süt gelir. Ve bu hormonu vücut sabaha karşı salgılıyor, bebek bu saatte emmezse  hormon daha az salgılanıyor ve bebek gündüz vakti sütsüz  kalır. Böyle bir zincir, ve bunu her zaman bozmaya çalışan sadece anneler.
32. Uyuyan bebeği hiç bir zaman uyandırmayın.
Genellikle bebekler açlığı iyi hisseder ler. Ama bazen ilaçtan dolayı, yada emzik ten bebekler daha uzun zaman uyuyabilir ve emmek için uyanmıyor. Bu tip durumlarda onu yanına alıp memeyi teklif etmemiz gerekir.
33. Bende stresten( sinirlendim, kızdım ) dolayı süt gitti.
Sütün oluşması sadece prolactin isimli bir hormon sağlar. Başka hiç bir şey, ne stres ne sizin yediğiniz yemekleri ne içtiğiniz içecekler belirler. Süte sadece bazı maddeler geçer: kafein alkol, nikotin, katkı maddeleri. Bu yüzden emziren annelerin diyeti yok sadece bu maddeler den uzak durmanız yeterli.Ama bizim düşündüğümüz süt yapıcı yok.
Ama sütün çıkmasını başka bir hormon sağlar - oksitosin.
Oksitosin refleksi her anne görebildi- bir bebek ağlaması duyunca süt elbiseyi ıslatıyor. Vücut anneye söyler - bebeği emzir. Evet süt çıkmıyor eğer anne korktuysa yada yorgun yada stresli olduysa Bu bizim eski atalarımız dan kaldı. Eğer anne bebekle bir hayvandan kaçıyor sa süt kokusu bu anneyi  bulmaya yardım eder, korkudan dolayı adrenalin oksitosini uyandırır ve süt çıkmaz. Ama sakin bir mağara ya ulaştığı zaman süt tekrar çıkmaya başlar. Doğa her şeyi halletti. Ama bizim modern zamanımızda hayvanın yerinde başka stresler var. Bu yuzden anne emzirirken çok rahat olmalı - rahat oturması, düşünceler güzel olmalı, pozitif ve iyi şey ler. Belki ılık çay size rahatlık veriyorsa- onu içmelisiniz.
34. Gecede anne emziriyorsa uykusuzluktan çok yorgun olacak ve emziremez olacak.
Her şey uygun pozisyona bağlı. Anne kendisi için rahat bir pozisyon bulmak ve  bebekle yakın temas kurup uyuyabilir. Sadece bebeğin kafası serbest hareket etmeli. Çünkü doyduğu zaman memeyi rahatça bırakabilmelidir.
35. Sık emzirme doğum sonrası depresyona sebep olur.
Araştırmalara göre kadınlar depresyonu yaşayabilirler hormonların dengesizlikten ve yorgunluktan. Emzirmeyi bir iş gibi zannetmeyen annelerde depresyon olmuyor. Hamilelikten önce depresyon yaşayan kadınlarda onu yaşama riski daha yüksek.
36. Bebeğin kilolu olmasını önlemek için emzirme sıklığını azaltmak ve su vermek gerekir.
Doğal şekilde beslenen bebek ortalama ayda 500-2000 gram alırlar. Bu bebeklerin vücudu dengeli görünüyor. Uzunluk ve kilo bir birine uyumlu. İsteğe bağlı beslenen bebekler en optimal kalori alır ve suya yada emzirme sıklığını azalmasına ihtiyaç duymazlar. Aşırı kilo alma riski erken ek gıda başladığı zaman oluyor yada Mamayla beslenen bebeklerde.
37. Sütün besinleri yetmiyor ek gıda 4 aydan başlamalı.
Bebek meraklı olduğu için 6 aylık iken  sizin tabağa ellerini sokabilir, ve siz de cevap olarak tadına bakmak için engel olmayın. Ama düzgün şekilde ek gıda da olan besinleri sindirebilme sadece 1 yaştan sonra oluyor. Yani acele etmenize gerek yok, sütun içinde her şey bebek için var.
38. Bebeklerin çoğu 4 aylıkken kendi kendilerine memeyi bırakıyorlar.
Niye bu rakam çıkıyor ortaya her zaman. Bilim adamlarının yazılarında da geçiyor - en az 4 aya kadar anne sütü verilmeli. Bebek psikologlarına göre bebek 3- 4 aylıkken bebek ilk defa kendini anneden ayrı bir kişi olarak ifade etmek ister ve bunu her türlü şeklinde gerçekleştirmeye çalışır. Kucağındayken elleriyle ayaklarla anneyi it meye başlar sanki yanında olmak istemiyor, ve en garip kısmı bebek sanki provokasyon yapıyor- anne beni sever mi, beni korur mu, bırakmaz mı? Ve bazı anneler bu kriz konusunda bilgisiz oldukları için, Emzirmeyi bırakabilir.
39. Eğer bebek kilo almıyorsa  sütun kalitesinde sorun var.
Araştırmalara göre iyi beslenmeyen anneler de yeteri miktarda ve  kalitede süt üretebilirler. Bebek kilo almıyorsa demek yeterince süt içmiyor yada tıbbi bir sorun var demektir.
40. Emziren anne çok sert bir diyet tutmalı.
Hayır alıştığı gibi beslenmeli. Sadece çok ekzotik meyveleri sebzeleri v.b. yememeli dir.  yaşadığı bölgede yetişen  ürünleri tüketmesi gerekir,  Ve emziren annenin farklı yemek ihtiyacı olabilir onları da hamile kadınların ihtiyacı gibi karşılamak gerekir. Emziren anne yemeğin miktarı konusunda da dikkat etmeli, fazla yemek yememeli.
41. Su içmelisin süt için. Süt iç sütün olacak.
Bazı anneler sıvıyı aşırı tüketmeye başlar, bazen 5 litre ye kadar. Ve bu süt üretimini  ters  etkiler. Anne isteğe bağlı su ve içecekler içmeli.
Normalde sebzeler meyveler ve kuruyemiş yeterince kalsiyum içeriyor, bunun için süt içeren ürünleri fazla tüketmek annenin süt üretimiyle doğru orantılı deyildir.  Nerede görülmüş,ineyin sütünü üretmek için keçinin sütünü tükettiği.
42. 1 yaştan fazla emzirmene gerek yok. Sütte hiç bir şey kalmadı.
1 yıl emzirdikten sonra sütun kalitesi hiç düşmez. Süt hala bebek için bütün gerekli besinleri sağlıyor ve üstünde de fermentleri ek yemekleri sindirmek için. bebek için hastalıklardan koruyucu etki yapar, hormonlar ve dokuların büyümesini sağlayan faktörler ve çok daha fazla şeyler içerir. Bebegin bağışıklık sisteminin oluşması 2-6 yaşına kadar oluyor ve sadece anne sütüyle düzgün olur. Tecrübeli annelere  sorarsanız - onlar size anlatırlar emzirmeyi  bırakmadan önce bir zaman süt sanki kalınlaşıyor ve ağız sütü gibi oluyor. Niye annenin vücudu hissediyor - bebeğe en gerekli şeyler vermeliyim çünkü biraz sonra bitecek. Emzirmeyi bırakmadan önce bebeği daha az emmeye izin veriyorsa nız  ve vücuta  süt bezleri sinyal verirler, bu yüzden süt daha kalın olur.
43. 1 yaştan sonra emzirmek hem anne hem bebek için zararlı.
Sizin 1 yaşındaki Bebeğinizin 13 aylık yada 11 aylık bebekten çok değişik değil,   Bebek gelişimi yavaş yada hızlı farketmez o anneye çok bağlı, ve emzirmeyi bırakmak o güçlü bağı bir anda koparmak demek.
1 yaştan sonra emzirmenin faydaları:
-bebeği koruma, yeni yürüyen bebek her yerinin  tadına bakıyor ve çok bakteri virüsleri ve mantarları onun bağışıklık sistemini saldırıyor.
- bebeğin sinir sisteminin oluşmasına yardımcı olur.
- diş çıkartması döneminde anne sütü en büyük yardımcı.
- yetişkinlerin yemekleri tadına bakarken anne sütu o yemeğin sindirilmesi için fermentleri sağlar. Buna anne ve bebek "aynı tabaktan yemesi" denir.
Anneler için emzirme sadece dişlere biraz zarar verebilir çünkü  kalsiyum alır anneden.  Bu yüzden dişçi ye Her 3 ayda gitmeniz gerekir.  Ama faydaları da var - emzirme minimum 3 ay boyunca  -ileride 50% meme kanseri riskini azaltır, ileride osteoporoz riskini azaltır, yumurtalık kanseri 25% azaltır.
Araştırmacı lar diyorlar her çift anne - bebek özel ve fiziolojik şekilde emzirmenin bitmesi 1,5- 2,5 yaş arasında olabilir.
44. Emzirme de ailenin diğer üyeleri pay alsınlar.
Bebekle temas kurmak başka zamanları var. Yıkama oynama veya gezme. Emzirme zamanı lütfen sadece anne ye bırakılsın
45. Yatarak emzirme kulak iltihabı yapar.
Hiç bir pozisyon da kulak iltihabı olma riski yoktur.
46. Sezeryan ile doğum yapanlara emzirmek yasak.
Eski sezeryan genel narkoz la yaptığı için bu efsane yaşadı. Ama şimdi lokal anestezi varken geçerli değil. Sütün gelmesi biraz gecikebilir ama yine de memeyi vermeniz gerek.
47. Emzirme hamile kalmamak için en güzel şey. Korunmak için hiç bir şeye gerek yok.
Ever adet kanaması olmayabilir ama hamile kalabilirsiniz bu yüzden doktorla korunma konusunda konuşun.
48. Diş olduğu zaman memeyi ısırır.
Yanlış çünkü bebek memeyi dişler le tutmuyor, meme ucunu dil ile ve damakla tutar. Ama yanlış meme alması dişsiz bebek de zarar verebilir. Bazen bebek memeyle oynamaya başlar. Bu davranışa izin vermeyin, memeyi çıkartın ama kucağında kalsın.
49. Süt bazen memeden çıkıyor görüntü güzel değil.
Evet olabilir ama sık emzirme lerde bu oluşmaz. Ve şimdi satışta Göğüs pedleri var.
50. Bütün annenin hastalıkları bebeğe geçer.
Eğer virüs konusunda konuşursak - doğru, ama o zaman sütun içinde o virüse karşı hücreler de var. Yani anne hastalandığı zaman infeksiyonu saldıran hücreler önce Süte geçerler ve bebeği korurlar.  Süt ama steril. Onun içinde değişik koruyucular var: lökosit,  antikor, bifidus faktörler, laktoferrin.
Ama gerçek bir hastalık için eğer antibiyotik tedavisi gerekiyorsa emzirmeyi bırakmak gerekebilir, yada antibiyotiksiz tedavi konusunda doktorunuza danışmanız gerekir.
NOT. Mide üşütmesi diye bir şey yoktur.
bazı toplumlarda, bebek kustuğu zaman yada gazı olduğu zaman,
hemen midesinin üşüttüyünden bahsedilir. Bu yargı yanlıştır.
          Vucut sıcaklığı düştüğü zaman vücut metabolizması yavaşlar. Bu yüzden bağırsaklar işini yapamaz duruma geçer bu yüzdende yenilen yemekler bağırsaklar içerisinde fermentasyon oluşur ve bu sayede gaz açığa çıkar.

HayalKulsuz

Keşke bu kadar uzun yazmasaydınız da bizde okusaydık