28 Mart , 2024, 17:23:57

Haberler:

www.facebook.com/bebegimonline Bebegimonline.com'u Facebook'ta da takip edin!


MOZAİK PASTA

Başlatan coldmail59, 21 Aralık , 2014, 02:49:48

« önceki - sonraki »

coldmail59

21 Aralık , 2014, 02:49:48 Son düzenlenme: 07 Nisan , 2016, 18:29:52 Emine
MOZAİK PASTA

     Mozaik pastalar, pastaların arasında kendilerine yer etmelerini kolay hazırlanmaları ve lezzetli olmalarına borçludurlar. Mozaik pastalar çok kolay hazırlanabilir ve kolayca servis edilebilmektedirler. Mozaik pastalar, misafirler tarafından çok da beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Mozaik pasta hazırlamak ne kadar kolay olsa da azda olsa beceri gerektirdiği için herkesin aynı tadı yakalaması pek mümkün değildir. Kullanılan malzemeler ile bu pastadaki tatlar değişebilmektedir. Bu sebeplere rağmen kolay hazırlanır olması ile lezzetli bir pasta elde etmek çok da zor görülmemektedir.

Gerekli malzemeler

     Mozaik pasta hazırlanması için bir takım malzemeler gerekmektedir. Gerekli malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

     Yaklaşık olarak elli gram margarin, bir su bardağı civarı süt, yaklaşık bir buçuk paket kadar sade sütlü bisküvi, yaklaşık olarak iki yemek kaşığı kakao tozu, yarım çay bardağı civarında şeker gerekmektedir. Mozaik pastanın üst kısmı için ise yaklaşık olarak iki paket bitter çikolata fakat bu bitter çikolata isteğe bağlı olarak kullanılmaktadır.

     Gereken malzemelerin tedarik edilmesinden sonra pastanın yapım kısmına geçilmektedir. Mozaik pastanın yapılış aşamaları şu şekilde özetlenebilmektedir;

     Öncelik olarak tüm bisküviler çok küçük olmayacak şekilde kap içerisine el yardımı ile parçalanmaktadır. Daha sonraki adım olarak margarin bir tencere içerisine konularak eritilmektedir. Bu eritmiş olduğumuz margarin üzerine şeker, sütü ve kakao konularak karıştırma işlemi yapılmakta ve karışım ılıklaştığı zaman ocak kapatılarak soğumaya bırakılmaktadır. Karışım soğumaya başladığı zaman kakao süt karışımı ezilmiş durumda olan bisküvilerin üzerine dökülmektedir.

     Çok kuvvet uygulamadan yoğurur gibi yapılarak el ile bütün malzemeler iyice karıştırılmaktadır. Elde edilmiş olan mozaik pasta karışımı streç film veya folyo yardımı ile sarılarak buzluğa konulmaktadır. Buzluğun içerisinde 2 ila 3 saat arasında tutularak mozaik pastanın iyice katılaşması sağlanmaktadır. Son adım olarak mozaik pasta katılaştıktan sonra dilimlenip servise hazır hale getirilmektedir. Bazı tariflerde ise çikolatalar benmari usulü eritilip, pasta üzerine ince bir şekilde sürülebilmektedir.

     Bütün adımlar tamamlandıktan sonra pasta servise hazırdır. Kısa bir sürede elde edilen bu lezzet avantajlarından dolayı, herkesce sevilerek hazırlanan bir tatlı olarak tatlılar arasında yerini almış durumdadır.