25 Nisan , 2024, 03:12:54

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


YUMURTLAMA TAKİBİ NASIL YAPILIR

Başlatan Ilgintr, 24 Ekim , 2014, 00:39:00

« önceki - sonraki »

Ilgintr

24 Ekim , 2014, 00:39:00 Son düzenlenme: 24 Ekim , 2014, 01:34:10 Ilgintr
YUMURTLAMA TAKİBİ NASIL YAPILIR.

OVÜLASYON NEDİR?

Düzenli adet gören bir kadında he ay gerçekleşme olasılığı yüksek olan ve ortalama 28 günde bir adet gören bir kadında 8 ila 19 günleri arasında bir günde gerçekleşir. 13 ve 15 günleri arasında gerçekleme olasılığı fazladır. Fakat bu, her kadında farklılık göstediği araştırmalar sonucu fark edilmiştir. Her ay düzenli yumurtladığı düşünen bir kadın yapılan testler sonucu bir hafta önce ve bir hafta sonra yumurtladığı testler sonucunda farkedilmiştir.

Ovülasyon vücutta başlangıcı ve bitişi tam 48 saat sürer, bu süreç içerisinde sperm ile karşılaşması gerekir, eğer bu süre bir gün önce ve sonraki günler olursa hamilelik olasılığı düşer. Spermin kadın vücudunda canlı kalma süresini göz önünde bulundurursak yumurtlama günü girilen ilişki hamile şansını nisbeten arttırmış olacaktır. Sperm kadın vücudunda canlı kalma şansını yakalar ise ovülasyonun gerçekleşmesini ve yumurtlamanın oluşmasını hazır halde bekleyecektir. Bu karşılaşma hamilelik için çok önemlidir.

Ovülasyon takibinde kullanılan yöntemler;

Takvim Yöntemi:  Yapılan araştırmalarda Yumurtlama günü tesbit etme yöntemlerinden biri olan takvim ile ovülasyon günü belirleme yöntemi, doğru günü yakalamada 3'de 1 öldüğü gözlenmiştir.Eğer düzenli adet döngüsü varsa, adet döngüsünün uzunluğu kaydederek yumurtlama tahmin deneyebilirsiniz. Eğer adet uzunluğunuzu bilmiyorsanız en az bir ay takip edip kaydetmek gerekir. Düzenli adet görüyor olsanız bile yumurtlama gününüz bir kaçgün  önce veya sonra olabilir. Bunu belirlemenin en iyi yolu güvenilir bir ovülasyon test kullanamızdır.

Tükürük Gözlem:  Bazı insanlar tükürük vücudunuzdaki hormonu östrojen miktarına göre değişendir, ve bu değişiklikleri izlemek için yardımcı olabilir kitleri vardır. Genellikle bir cam yüzeyi ile küçük bir mikroskop oluşur – Eğer, cam yüzeyinde bazı tükürmek yerine getirin kurumasını bekleyin ve sonra tükürük tuz kristalleri neden olduğu bir 'eğreltiotu' desen için mikroskop bakmak zaman ostrojen seviyesi yüksektir. Bununla birlikte, tükürük değişiklikler yumurtlama predictionvi arasında az güvenilir bir yöntem olduğu gösterilmiştir. Tükürük aynı zamanda sigara, alkol ve yeme etkilenebilir.


Bazal Vücut Isısı : Çalışmalar kadınların bazal vücut ısısı ile en verimli günleri tahmin etmede %20 oranındadır. Bu yöntemde bazal vücut ısısı yumurtlamadan önce 0.4 ila 1.0 arasında arttığını gerçeğini kullanır. Bu yöntemi kullanmak için en doğru her sabah yataktan çıkmadan önce yapılmalıdır. Sıcaklık artışı yumurtlamanın olabileceğine işaret eder. Fakat unutmamak gerekirki hastalık dahil olmak üzere alkol, sıcak içecekler, hareket ve huzursuz uyku hatta eşinizin ten teması bile bu sonucun doğruluğunu etkileyebilir. Dolayısı ile güvenirliği daha azdır.

Servikal Mukus Gözlem: Sizin adet döngüsü sırasında, servikal mukus türü ve miktarı – senin serviks bezleri tarafından yapılan bir salgı – değişir. Bu yapışkan veya esnek, beyaz veya bulutlu olabilir. Eğer en verimli günlerde seks böylece ovulasyon ne zaman bu değişiklikleri bir yere not yaparak, tahmin edebilirsiniz. Bu yöntemin en önemli avantajı bir adet döngüsü sırasında vücudunuzun geçer değişiklikleri size daha bilinçli hale vücudunuzun daha iyi anlaşılmasını sağlamasıdır. Ancak, değişiklikleri 'okumak' öğrenmek için zaman alabilir, ve servikal mukus enfeksiyonları, cinsiyet ve bazı ilaç dahil olmak üzere diğer faktörler tarafından etkilenebilir.

Hangi yöntem daha doğru?

Yeni Çift Hormon Göstergeli Clearblue Dijital Ovulasyon Testi

Hamile almak için iyi 4 günü tespit eder – Başka bir ovülasyon testinden 2 kat daha güçlü

Bir kadının her döngüde sadece bikaç gün gebe olma fırsatı vardır. Hamile kalmaya çalışıyorsanız bu günlerde ilişkiye girmeniz çok önemlidir. Bu yüzden, Çift Hormon Göstergesi ile Clearblue Dijital Ovülasyon Testi her dungude en bereketli 4 günü tanımlayan ilk ovülasyon testidir. Bu günleri belirlemek için yüksek ve tepe 2 doğurganlık horonunu izler. Bu nedenle planladığınız hamilelik için  doğru günlerde daha fazla ilişki fırsatınız olur.
Kaynak:http://www.clearblue.web.tr
clearblue.web.tr