Baharatlı ve kuş üzümlü köfte malzemeleri
« : 20 Ekim , 2014, 14:20:53 »
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte malzemeleri
 
 
   500 gr kıyma
   1 soğan
   1 diş sarımsak
23 yemek kaşığı galeta unu
   Tuz
   Karabiber
   Kimyon
   Toz kişniş
   Kırmızı pul biber
   1 yemek kaşığı kuş üzümü
   4 küçük ekmek
   1 patlıcan
   Roka yaprakları
   1 domates
 
Kızartmak için
 
   Ayçiçeği yağı
 
Sos için
 
   1 su bardağı yoğurt
   1 salatalık
   2 yemek kaşığı kıyılmış nane
   1 diş sarımsak
 

Baharatlı ve kuş üzümlü köfte hazırlanışı
 
 
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte:
Patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın ve kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurmaya başlayın. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.
 
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte artık hazır, afiyet olsun.

« Son Düzenleme: 07 Nisan , 2016, 18:28:34 Gönderen: Emine »