28 Mart , 2024, 14:07:34

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Etimekli Sakızlı Muhallebi

Başlatan fatma, 28 Ocak , 2007, 20:00:02

« önceki - sonraki »

fatma

ETİMEKLİ SAKIZLI MUHALLEBİ

ETİMEK LERİ CAM KASEYE DİZİN.1 BARDAK SUYA 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER KOYUP KAYNATIN VE ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜP ISLATIN.3,5 BARDAK SU ÜZERİNE 1 POŞET SAKIZLI MUHALLEBİ DÖKEREK KAYNATIN.ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜN.ÜZERİNE ÇİLEK VEYA MUZ DÖŞEYİN.2,5 ÇAY BARDAĞI SUYU KAYNATIP 1 PAKET MUZLU VEYA ÇİLEKLİ JÖLE DÖKÜN İYİCE ERİTİN ÜZERİNE TEKRAR SOĞUK 2,5 ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİP KARIŞTIRIN VE ONUDA TATLININ ÜZERİNE DÖKÜN VE BOZDOLABINDA EN AZ 2 SAAT BEKLETİN. AFİYET OLSUN HEM ÇOK HAFİF HEM ÇOK LEZİZ ;) NOT: JÖLEYİ TATLIYI BUZDOLABINA YERLEŞTİRİP ORADA DÖKÜN ÇÜNKÜ MEYVELER KAYIYOR ..

Tebessüm :)

fatma ben bu tatlıyı şekeri karemelize edip şerbetini öyle hazırlayarak yapıyorum çok daha lezzetli oluyor tavsiye ederim. :hungry: