Bebeğin Zekasını Etkileyen Faktörler

Başlatan zeyhra, 10 Eylül , 2014, 12:49:47

« önceki - sonraki »

zeyhra

10 Eylül , 2014, 12:49:47 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 14:47:57 Emine
Doğum öncesi ve sonrası bebeğin zeka gelişimini etkileyen pek çok faktör vardır. Anne karnında olan biten ortam bebeğin zeka gelişimini oldukça etkilemektedir bu konuda toksinlere özellikle dikkat etmek gerekir.

Anne toksinlere mağruz kalırsa örneğin sigara ve alkol başta olmak üzere bu durum bebeğin zekasına negatif etki etmektedir. Bebek doğduktan sonra ise nasıl bir ortamda olduğuda zeka gelişimini etkileyen faktörlerdendir. Ortamdaki sevgiye olan ihtiyaçlarının karşılanması bebeğin zekasına etki eden faktörlerdendir Bunlara aşka ilaveler yapacak olursak uyku düzenide bebeklerin zeka gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bebeklerdeki uyku düzeni zeka gelişimini son derece hızlı etkiler aslında bu bebekler neden bu kadar çok uyur sorusununda bir nevi cevabıdır. Dolayısıyla bebeklerin beyin gelişiminde uyku şart !

Tabi ki anne ve babanın bebeğin gelişimindeki yönetimsel başarısıda bebeğin gelişimine çok çok etki etmektedir. Bebeğe sevginizi hissettirmenin en güzel uyarım yolu ise bebeğin gözünün içine bakarak konuşmaktır. İlk doğduğu andan itibaren anne babanın bebekle sevgi bağı kurmaları için bu şarttır.


makaron

Bak şimdi bizimkinin uyku problemi var. İlacı da kestik iyice canım sıkıldı şimdi....