Bebeklere verilecek en değerli ek gıdalar

Başlatan zeyhra, 10 Eylül , 2014, 12:47:49

« önceki - sonraki »

zeyhra

10 Eylül , 2014, 12:47:49 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 14:49:34 Emine
Bebeğimize ek besinlere başlamak için mutlaka 4.üncü ayın sonunun beklenmesi gerekir. 4.ncü ayın sonunda ek besinlere başlanılması alerjik reaksiyonlar ve sindirim problemleri çıkarabilir ek besinlere geçmek için 4 ila 6.ncı aylar uygun aylardır. Ek besinlere geçerken dikkat etmemiz gereken bazı kurallar vardır ek besinlere geçdiğimiz dönemde anneler genellikle yoğun olarak başlamakta ve bebeğin süt alımını dikkate almamaktadır. Oysa ki bu aylarda bebeğin bağışıklık sistemi hala güçlenmeye devam etmektedir. Bebeğimize mutlaka gün içinde en az 500 mililitre anne sütü veya devam sütü veriyor olmalısınız.

Ek besin döneminde başlayacağınız ek besinler tahıllar olmalıdır. Tahıllar bebek beslenmesinde çok önemli ve değerli gıdalardır. Özellikle pirinç ve mısır başlangıç için en uygun tahıllardır. Bebekler için hazır olarak satılan tahıl mamalarını tercih edebilirsiniz bu tahıllı mamalar bebeğin bağışıklık sisteminin gelişimine katkı sağlar.Yeni başladığınız ek besinleri 3-4 tatlı kaşığı vermeli alerjik bir reaksiyon olup olmadığını gözlemeli bir kaç gün bu şekilde devam edip daha sonra yeni bir ek besin eklemeliyiz. Tahıllarla başlayan ek besin dönemi sebzelerle devam etmeli sebzeler bebekler için çok önemli ve değerli besinlerdir. Bebek sebze almakta güçlük çekebilir bebeğin sebzeye alışmasını sağlamak için özellikle başlangıçta havuç türü tatlı sebzeleri tercih etmelisiniz.

Sebze pürelerini bebeğin sütüne karıştırarak vermekte bebeğin sebzeye alışmasını kolaylaştıracak yöntemlerdendir. Bebeğiniz için havuçtan sonra patates, kabak, enginar gibi değerli sebzeleri kullanarak ona sebze çorbaları hazırlayabiliriz. Hazırladığınız çorbaları iki gün içerisinde tüketiyor olmalıyız. Sebzelerden sonra bebeğimizi meyvelere alıştırmalıyız. Başlangıçta taze evde sıkmış olduğunuz meyve suları ile başlamalısınız. Özellikle elma,şeftali ve havuç başlangıç meyveleriniz olmalıdır. Vereceğiniz meyve suyu 50 mililitre olmalıdır. Meyvelerden sonra ise yoğurda geçebilirsiniz. Bebeğiniz için yapacağınız yogurt ona özel bir yogurt olmalıdır Bebeğimize yapacağımız yogurdu özellikle anne sütü bebek sütü veya devam sütü ile mayalamayı tercih etmelisiniz. Eğer yogurt mayalamayı bilmiyorsanız güvendiğiniz bir markanın yogurdunuda verebilirsiniz. Yoğurdu tatlandırmak için içerisine tahıl ve meyve ilave etmek çözüm olabilir.



aysemtunalı

Burada da  6-12 ay bebeğin beslenmesi ve ek verilecek gıdalar ile bazı pratik bilgiler yer alıyor...