19 Mart , 2024, 11:47:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


süper bir tatlı

Başlatan ilknur, 16 Şubat , 2007, 14:30:53

« önceki - sonraki »

ilknur

BAL BADEM                                                                                                                                               2YUMURTA,1 PAKET ERİMİŞ MARGARİN,1 PAKET VANİLYA,2PAKET KABARTMA TOZU,1 SUBARDAGI ŞEKER.ALDIĞI KADAR UN..YAPILIŞI.... :hungry:                                                                                                                          MALZEMELERİN HEPSİNİ YUMUŞAK KULAK MEMESI KIVAMINDA HAMUR YAP YUVARLAK ŞEKERPARE GIBI ŞEKİL VER BIR TABAGA BIRAZ IRMIK KOYULUR HAZIRLADIĞIMIZ YUVARLAK HAMURLARI İRMİĞE BULAYIP TEPSIYE DIZILIR ÜZERINE FINDIK,FISTIK BADEM NE VARSA BIRER TANE TATLIMIZIN ÜZERINE BATIRILIR 185 DERECEDE PİŞİRİLİR  AMA HAMIRU HAZIRLAMADAN ÖNCE SERBETIMIZI KAYNATALIM 3.5 SU BARDAGI SEKER ILE 3 SUBARDAGI SUYU KAYNATIP İÇİNE 2..3 DAMLA LIMON SIKALIMŞERBETI SOĞUMAYA BIRAKALIM
TATLIMIZ PİŞİNCE FIRINDAN CIKARDIĞIMIZDA TATLI SICAK SERBET SOĞUK OLSUN SERBETIMIZ DOKUP BEKLEYELIM VE SOĞUYUNCA YIYELIM BENCE ÇOK GUZEL DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM AFIYET OLSUN....

sariseker

birde fotosu olsaydi daha iyi olurdu.Ellerine saglik

jbdun

ilknur en kısa zamanda deniycem ama sarışekerin de dediği gibi bi de fotosu olsaydı :icon_thumright:

Tebessüm :)

irmiğe bulanması çok ilginç. fırsat bulursam deneyeceğim

sude

tarıf ıcın tesekkur ederım ılknur.denedım annemın gunu vardı cok kalabalıktı bu tatlıyı yaptım ıkı tepsı.ınan 2 3tane kaldı onuda ayırdım esıme babama.ayırmasam oda gıdecek.valla herkes tarıfını ıstedı cok guzel olmus herkes cok begendı.tabaklara ıkı tane koymustum tabagını mutfaga koymaya gıden tepsıden yemısler tatlıları. :hungry:valla cok lezızdı harıkaydı.tarıf ıcın tesekkur ederım tekrar.bence deneyın
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

ranişim

Alıntı yapılan: sariseker - 16 Şubat , 2007, 16:41:57
birde fotosu olsaydi daha iyi olurdu.Ellerine saglik
:flowers: :flowers:BENCEDE AMA DENİCEM NOT ETTİM TEŞEKKÜRLER
Bir yildiz sec kendin icin gökyüzünden
gözlerin gibi parlak,
senin gibi tatli olsun,
bir yildizda bana sec,
parlakligi önemli degil yeterki sana yakin olsun!

jbdun

ilknur öncelikle tarif için teşekkürler,az önce yaptım tadına diyecek yok ama tipi biraz tuhaf oldu :suclu:
top şeklinde yuvarladım ama fırından çıkartınca yayvanlaştığını gördüm,tipsiz bişey oldu :k06: ben nerde yanlış yaptım acaba?
merakla cevabını bekliyorum ;)

seyda

Jbdun,
tatliyi bilmiyorum ama genelde kurabiye falan öyle yayilirsa unu az gelmis demektir. nacizane yorumum :suclu:

jbdun

şeyda ben de öyle tahmin etmiştim ama kıvamı da gayet iyiydi elime yapışmıyodu hamur :icon_scratch:

sude

guzelım bende yaptım bu tatlıdan hem ılk defa yaptım hemde cok kalabalık bır mısafıre yaptım nasıl olacak dıye korktum ya olmazsa dıye ama valla cok lezızdı.valla gundekı herkes tarıfını sordu coguna verdım coguna vermedım ama benımkıler cok guzeldı.bence kabartma tozundanda olabılır ben bıkere markası fazla bılınmeyen bı kabartma tozu almıstım bı kurabıyeye senın dedıgım gıbı mayıştı gıttı.dedım bence kabartma tozundan.cunku herzamankı yaptıgım tatlı ama dedıgım gıbı kabartma tozu farklıydı.bence ondanda olabılrı yada bırseyını eksık yapmıssındır.bence bırkere daha dene.umarım guzel olur. :occasion14:bızde yemeye gelırız :muzz:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

Tebessüm :)

jbdun, fırını iyice kızdırmadıysan ondan mayışmıştır. benim ilk kurabiye denemem de öyle olmuştu, sonra  fırını  iyce kızdırıp yaptığımda çok iyiydi sonuç :icon_thumright:

jbdun

sudecim tadı bi harika ama sunum olarak çok komik,allahtan eşimle benyiycez,misafire yapmamıştım :suclu:  birebir koydum malzemeleri ve kabartma tozu da herzamanki markaydı,bir kere daha deniycem bikaç gün sonra :hungry: güzel olursa çağırırım gelirsiniz ;)
ayşegül canım evet tam kızdırmamıştım bi dahakine kızdırıyım iyice,seninkiler de yassı mı olmştu?

Tebessüm :)

evet benimkiler de amorf olmuştu. kesin fırının soğukluğundan. bakma ben şimdi doğru düzgün yemek yapamıyprum yağızım sağolsun ama çok iyi aşçıyımdır övünmek gibi olmasın :tongue3:

ilknur

jbdun neden olmadı acaba herkes çok begenıyor bırseyler eksıkmı oldu  unun azmı oldu kı yada fırın soguk veya cok sıcakolabılır bırdahakı sefere daha ıyı olur umarım hiç merak etme hersey deneyerek olur  :occasion5:

jbdun

ilknurcum tadı muhteşem ama tipi komik işte,neyse dur bi dahaki deneme sonucunu da yazarım canım ;)
böyle güzel lezzetler varsa başka bize de yazmayı unutma ;) :hungry: