ek gıdayı verme zamanları

Başlatan özlem0609, 08 Şubat , 2014, 00:57:41

« önceki - sonraki »

özlem0609

kızlar oğlum 6.ayını doldurdu,bız ek gıdaya 4.aydan sonra baslamıstık zaten,şimdide tam gectık,ve anne sutunu de emıyo,hergun yogurt ve m.suyunu aksatmadan verıyorum,sabah kahvaltı da oyle.sadece bunlarla mı beslıycem yada ek gıdaları ogun olarak mı vereyım,ben gunduz 12 gıbı yogurtunu verıp uyutuyorum.bunları hangı zamanlarda vermelıyım bılmıyorum,dr da bısey demıyor,oğluma ek gıda verdıysem 1 saa sonra da emzırıyorum,ust uste ek gıda vermıyorum,sızler nasıl yaptınız,yardımcı olursanız sevınırım...

ascianne

16 Şubat , 2015, 23:49:27 #1 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:45:41 Emine
Şimdiye dek, anne sütü veya demirle zenginleştirilmiş bebek maması, bebeğinize büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu tüm besini sağladı. Ancak 6. aya yaklaştığında sindirim sistemi olgunlaşmaya başlayan bebeğiniz artık ek gıdaları da sindirmeye hazır hale gelir.

BEBEK NE ZAMAN HAZIR OLUR?

Altı aylık olan bebek, ihtiyaç duyduğu ek gıdalara geçiş için yeni yeni beceriler geliştirmeye başlar. Peki, onun ilk lokmayı almaya hazır olduğunu nasıl anlayacaksınız? Bunun en iyi yolu bebeğinizi takip ederek aşağıdaki işaretleri kollamanızdır.

✔️ Bebeğiniz destekle dik oturabiliyor.
✔️ Başını sabit tutabiliyor.
✔️ Kendisine mama verildiğinde ağzını açıyor veya öne doğru eğiliyor.
✔️ Ağzına mama konduğunda çıkarmak yerine çiğneyip yutabiliyor.
✔️ Sizin yediklerinize ilgi duyuyor.
Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

Aysenuracar