Anne Sütü Ne Zaman Sağılır?

Başlatan ponçik, 22 Ocak , 2014, 16:12:48

« önceki - sonraki »

ponçik

Sütünüzü sağmak şişkinliği alarak rahatlamanızı sağlar.

Bir bebeğin en önemli besini anne sütüdür. Tüm anneler bebeğini emzirmek ister. Ancak bazı nedenler bebeğin sürekli emzirilmesine olanak sağlamayabilir. Bazı durumlarda sütün sağılması gerekir. Sütün nasıl sağılması gerektiğini tüm emziren annelerin bilmesi gerekir. Birçok durumlarda sütün sağılması gerekebilir:

* Tıkanık, şiş memeyi rahatlatmak,

* Çökük bir meme başından emmeyi öğreninceye kadar bebeği beslemek,

* Memeyi istemeyen bir bebeği, emmekten hoşlanmayı öğrenene kadar besleme,

* Düşük doğum tartılı ve kuvvetli ememeyen bir bebeği beslemek,

* Yeterli ememeyen hasta bir bebeği beslemek,

* Anne ya da bebek hasta ise sütün akmasını önlemek,

Elle boşaltma, süt sağmak için en iyi yoldur. Alet gerektirmez ve anne her zaman elle boşaltma işlemini yapabilir. Sütün sağılacağı kabın temiz olması gerekir. Bunun için geniş ağızlı bir fincan veya bardak seçilir. Kap su ve sabun ile yıkanır, daha sonra kaynatılır ya da kaba kaynar su konur ve birkaç dakika bekletildikten sonra boşaltılır. Kaynar su mikropların çoğunu yok edecektir.

Anne süt nasıl saklanır?
Temizliğe dikkat edilerek sağılan anne sütü oda sıcaklığında 12 saat, buzdolabında bir hafta kalabilir. Sütün saklanması özellikle çalışan anneler için yararlıdır. Annenin evde olmadığı saatlerde saatler de bebeğe bu süt verilir. Anne iş yerinde de sütünü sağarak evine getirebilir. Böylece evden uzakta olduğu sırada sütün memeden boşa akması önlenmiş olur.
Yar. Doç. Dr. Vefik Arıca


alıntıdır
http://www.bebisler.com/bebek/bebek-sagligi/Hangi-durumlarda-anne-s%C3%BCt%C3%BC-sa%C4%9F%C4%B1l%C4%B1r/1086271