EMZİRMEK

Başlatan aşkitoom, 12 Ocak , 2014, 18:35:21

« önceki - sonraki »

aşkitoom

kızlar 8 gün önce doğum yaptım.bebeğimi sık sık meziriyorum doymuyor arada mama veriyorum.
ilk zamanlar göğsüm taş gibi olmuştu fakat şimdi yumuşak.bebğim emdiğinde süt iyi geliyor,boğazına durduğu bile oluyor.peki neden yumuşak normal mi bu,bazen ağladığında 15 dakikada bi emzirdiğimde oluyor ondan olabilir mi.kızımı nasip olursa en az 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum.

nilyumm

Benim de ilk haftalar çok sert oluyordu fakat sonra seninki gibi yumuşak.Sanki içinde hiç süt yok gibi. Çevremde bir çok kişinin sert oluyordu ve bir göğsünü emzirirken diğerinden süt geliyordu. Çoğunlukla da sütleri akıyordu ve sürekli göğüs pedi kullanıyorlardı. Benim hiç öyle sütüm akmadı ve göğsüm hep yumuşaktı. Hatta gün boyu emziremediğim zamanlarda bile göğsüm sertleşmedi.
Şuan oğlum 1 yaşını bitirdi ve hala emziriyorum. Eğer emerken sütün geliyorsa endişelenme. Ama süt kalitesini arttırmak için bol su iç ve beslenmene gerekli özeni göster.

aşkitoom

cnm Allaha şükür sütüm geliyor,dediğin gibi birini emerken diğer göğsüm sızlayıp akıyor :nazar:
yumuşak olunca kafam karışmıştı,ilk kızımı çok emziremedim bilmiyordum.şimdi emzirmek istiyorum danışmak istedim saol yardımcı olduğun için :opucuk:

ponçik

sütünüz bol olsun kızlar, ben de çok merak ediyorum nasıl emzireceğim, sütüm gelecek mi diye, ilk kızımı 5 ay ağlayarak göğüslerim yara içinde emzirdim, inşallah bunda sorun olmaz  :amin:
sizlerden bilgi alacağız artık tecrübeli anneler olarak  ;)



°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

gözünaydin sagliklan büyüt kizlarini  :nazar: :love9: yeni ögrendim dogum yaptigini  :k06: :k06: benimde cok sert deildi ama sütüm boldu herkesde baska oluyo demek  :dontknow:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

aşkitoom

KIZLAR BEBİŞİMİ EMZİRİYORUM GÖĞSÜM YUMUŞAK BU NORMALMİŞ,SAĞ GÖĞSÜMÜN KAHVERENGİ OLAN KISMIN BİRAZ YUKARISINDA ELİME SERT BİŞEY GELİYOR EMZİRDİĞİM İÇİN NORMAL Mİ.
BENDE KİTLE FALANDIR DİYE KORKUYORUM

ponçik

Onlar süt bezesi canım rahat ol, çok endişelenirsen doktoruna danışabilirsin, o da seni genel cerrahiye yönlendirir ama korkma  :opucuk:



**fatoş**

hey gidi günler diyeyim kızımı nerdeyse iki yaşınakadar emzirdim önemli olan bebeğiniz emdiğinde sütün geldiği ki bunu bebek emerken anlıyorsunuz goncacım göğüslerin yara olmaması için krem filna kullanıyorlar ama bence doğru değil en güzel şu oğlumd abenim nasıl yara olmuştu anlatamam bilmiyordum ne yapacağımı kanıyordu hatta ama kızımda göğsümü her emzirmeden sonra ılık suyla bazende sabunlu suya yıkadım  bikaç ay sonra zaten olmadı bebeğin ağzı deyincce mikrop kapabiliyormuş önlemek için en güzeli yıkamak

ponçik

benim sütüm bol ve yağlıydı o yüzden çok akıyordu ben de göğüs pedi kullanıyordum, sanırım onlar devamlı nemli tuttuğu için yara oldu belki de  :dontknow: bir de karbonatlı su iyi gelir diyorlar ama hayırlısıyla doğurayım deneyimlerimi paylaşırım



şerife Berat

ne güzel kızlar emziriyorsunuz bebişlerinizi maşşallah diyeyim nazarım değmesin
büyük oğlumu 8 ay emzirdim 2. bebeğim hiç emmedi memeyi görünce kendini atıyordu ağlamaktan morarıyordu adeta ne yapcağımızı şaşırmıstık sonra da iyi beslenemediği için sarılık oldu ve bizde mamaya başladık ama emzirmek için uğraşmaktan vazgeçmedim.
şimdi üçüncü bebeğime hamileyim inş. bunda öyle bir sorunla karşılaşmam.bi annenin bebeğini doyururken duyduğu haz bambaşka

herkese bol sütlü sütü yağlı ve besleyi günler diliyorum