29 Mart , 2024, 00:37:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Çocuğu İlkokul 2. Sınıfa Giden Veliler

Başlatan Emine, 17 Eylül , 2013, 15:00:48

« önceki - sonraki »

ponçik

Alıntı yapılan: **fatoş** - 22 Ekim , 2013, 11:20:01
haklısın cnm ben kaynanamla düşünemiyorum belkide hiç oturmadığımız için ama yeni evlendiğimiz sıralar oturmasak ta oturmuş kadar oluyorduk hiç çıkmazlardı bizden eşimde pek meraklı anasına  :cildir:
;D



Emine

11 Kasım , 2013, 21:24:56 #16 Son düzenlenme: 11 Kasım , 2013, 21:27:25 Emine
Yazmayalı 1 ayı geçmiş :) Goncacım tebrik ederim Eylülümü. Ceylin de sene başında sınıf başkanı seçildi ilk oylamada pek istemiyordu ama ben biraz aday olması konusunda ısrar ettim biraz, liderlik tecrübesi de olsun istedim. Bugün tekrar seçim olmuş aday olmamış başka bir arkadaşına oy vermiş başkası başkan olmuş artık 2 haftada bir yeni başkan seçilecekmiş sanırım bütün çocukların o duyguyu yaşaması için düşündü öğretmen hoşuma gitti benim de .. Geçen sene de başkanlık yapmıştı çocuk bunaldı artık sınıfı susturacam diye yıpranıyor sanırım :)
Her hafta pazartesi günü sınav olacaklar artık bir hafta önceki işledikleri tüm konulardan. ilkinden 100 2. sinden 99 almıştı bugünkü sonucu bilmiyoruz bakalım. Bir de her gün kitap okuma mecburiyeti var herkes kendisine bir hedef belirliyor, o hedefteki sayfa sayısı kadar hergün okumak zorunda. Ceylin günlük 40 sayfa söylemiş hafta içi her gün o kadar okuyor hafta sonu daha fazla okuyor. Bir de okulun belirlediği bir kitap seti var oradan sınav oluyorlar. Kitabın herhangi bir yerinden her hangi bir soru çıkabilir. O sınavdan da 88 almış. Artık sınav heyecanları da başladı :) Klüp olarak da İngilizce fun club oldu. İngilizce çizgi film seyrediyorlarmış sonunda öğretmen ne anladınız diye anlattırıyormuş şarkı söylüyorlarmış vs. Okul bir ajanda verdi oraya hergün okuduğu kitabı yazıp imzalıyoruz davranış formu var onu dolduruyoruz ona göre hediyeler veriyorlar vs.. Bir de haftalık ödev formumuz var haftalık veriyorlar her gün ne ödev olacağı hafta başından belli oluyor. Günlük uyması gereken program var şu saatte ödev yapılacak şu saatte yemek yenecek şu saatte uyunacak vs .. Yani sıkı bir takip ve eğitim programı var. Geçen sene sınıf annesiydim bu sene de öğretmeni rica etti ama bu sene olamam dedim çok yoğunum sürekli okula gidilmesi gerekiyor toplantı etkinlik vs. O da anlayışla karşıladı sağolsun.
Miray da okulu bıraktı nazar değdi o kadar istekliydi çocuk ama sabah 9 da bıraktık çocuğu babası gelirken akşam 7 de alınca bıkkınlık geldi, kayınpederim yazlıktaydılar alamadık öğle vakti şimdi geldiler ama Miray kesinlikle gitmek istemiyor. Ceylin onun yaşındayken günde 3 saat gidiyordu, ağır geldi Miray'a. Bakalım ilerleyen zamana göre değerlendireceğiz tekrar inşallah yine gitmek ister :/

ponçik

Eminecim Ceylinlerin okulu epey sıkı bir program uyguluyormuş, bu güzel bir sistem ama inşallah çocuklar bunalmıyordur bu yoğunlukta  :icon_thumright:
Miray belki ev ortamını daha çok seviyordur, hazır olduğunda tekrar gönderirsiniz  :opucuk:
Ben de 10 gün sonra detaylı utrasona gireceğim , doktor son kontrolde %100 kız dedi cinsiyetimize  :love9: inşallah değişmez, evlat evlattır tabi kız erkek farketmez ama gönlümüzden geçen hep kızdı  :love3: Sağlıkla kavuşuruz inşallah  :amin:



Emine

Ceylin okulunu çok seviyor bu sene fiyat biraz yüksek geldi zam olmuş çevredeki okullardan da birine gidip baktık nedir durum diye yeni açılan bir kolejdi, bilgi alalım dedik. Ben okulumdan ayrılmayacağım demi diye diye bir hal oldu çok seviyor eğlenceli aktiviteler de yapıyorlar okulda bahçe oyunları dersleri falan var. Okulun en önemsediği şey kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğunu doğru anlaması. Müdür yardımcısıyla görüştüğümüzde sınavlardaki başarının temelinin de okuduğunu doğru anlamak olduğunu bu nedenle kitap okuma alışkanlığını önemsediklerini söylemişti. Bazen hadi Ceylin diye çıldırıyorum oyuna dalıyor ama genelde çok problemimiz yok  :)
Cinsiyet konusunda da %100 dediyse bundan sonra dönmez herhalde :) Allah gönlüne göre versin canım.

ponçik

Okuma alışkanlığı çok önemli, bir de çocuk evdeki ortama göre hareket ediyor, yani evde kitap dergi okuyan biri yoksa bunu çocuğa zorla yaptıramazsın. Biz çok fazla tv izlemiyoruz o yüzden dizi alışkanlığımız yok, bazen animasyon olursa hep beraber izleriz ya da kelimelerle ilgili yarışma programlarını, belgeselleri izleriz. Hafta sonları da internetten film indirip izlemeye çalışırız. Ama mutlaka her akşam yatmadan 1 sayfa da olsa uykusu gelene kadar kitap okur Eylüş.
Derslerini önceden beraber yapardık, yavaş yavaş onu odasında tek bırakıp kendi başına yapmaya alıştırmaya çalışıyorum. Mutfağa gidiyorum, su içip geleceğim ya da ellerimi yıkayıp geleceğim gibi bahanelerle yalnız ders çalışmasına alıştırıyorum. Önceden itiraz ederdi, artık yapıyor  :amin: biz de o "hadi kızım, hadi kızım" durumları var, konuşmayı çok sevdiğimiz için susacağımız zamanı ayarlayamıyoruz bazen  :ehi:
Geçen hafta matematik ve hayat bilgisinden yazılı oldular, bizimki çikolatayı kapmış , çünkü sınıfta ondan başka 100 alan olmamış  :nazar: keyfi pek yerinde maaşallah , sınıf başkanı olduğu için arkadaşlarına örnek olmalıymış, o yüzden 100 den düşük almamalıymış  ;D Çok şükür herşey yolunda  :amin:
Kardeş kıskançlığımız henüz yok, akşam yatmadan önce beni sonra göbeğimi öpüp iyi geceler diler, kardeşiyle yapacağı etkinlikleri hayal eder vs.vs. Doğunca nasıl olacak bakalım  :k06:



ponçik

Selam güzel bayanlar  :opucuk:

Daha önce kızımın sınıf başkanı olduğunu yazmıştım, dün akşam odasında ödev yaparken, masanın üzerinde konuşanları yazdığı not defterini gördüm ve "bu defterde yazanları öğretmenine mi veriyorsun" dedim
Birden yüzü asıldı , anne , dedi, bişey söyleyeceğim ama kimseye söyleme dedi, ne diyeceğini bilemedim, merakla, söyle, dedim, ben artık başkan yardımcısıyım dedi. Olabilir dedim, kendi kendime şöyle düşündüm, demek ki öğretmen belli aralıklarla başkanı değiştiriyor. Meğer durum benim düşündüğüm gibi değilmiş. Sonra itiraf etti ama bu durum aramızda şimdilik sır. Çünkü babamız hemen açık veriyor ve ağzından kaçırırsa kızımın bana olan güveni sarsılır.Ne zaman kendisi anlatırsa ben de o zaman daha önce bildigimi çaktırmadan söylerim  ;)
Özetle durum şöyleymiş, bizim ki arkadaşıyla oyuna dalmış ve öğretmen sınıfa girdiğinde bunları ayakta görünce yanına çağırmış, bizimkini ceza olarak başkan yardımcılığı görevine düşürmüş ve cezan bitene kadar yardımcın başkan olacak sen de yardımcı olacaksın demiş. Üstelik bu durumun üzerinden 1 gün geçmişmiş. Bizimki bizden fırça yerim düşüncesiyle anlatmamış  ::)

Bu durumda siz nasıl tepki verirdiniz?

Ben gayet ılımlı bir şekilde kızıma sarılıp öptüm, öncelikle bu durumu daha önce anlatması gerektiğini söyledim, bunun için ona kızmadığımı ama okul kurallarına daha dikkatli uyması gerektiğini anlattım. Bundan sonra da bu gibi durumları saklamamasını, en azından babasından çekinse de bana gelip anlatmasını istedim ve bu olayın şimdilik ikimizin arasında kalacağına söz verdim.

Ve böylece bir kez daha anneme hak verdim "anne olunca anlarsın" sözünün büyüklüğü konusunda  ;D

Gerçekten de anneler herşeyi hisseder, görür, gözünden birşey kaçmaz-mış-  :laughing7:



ยรlคภ๓คz göภlüm

verdiğin tepki çok güzel... gerçekten anneler hissediyor, bu zamana kadar çok yaşadım... ben de birşey saklamaması gerektiğini  söylüyorum...  verdiği sırlara hep sadık kalıyorum, en azından o  öyle biliyor  :laughing7: :laughing7:


ponçik

Bazen babannesine anlatıyor, o da biz de bilelim diye bize söylüyor, tabi bizde de hata var, babannesine güvenini sarsmamak lazım, insan istemeden söyleyiveriyor "niye söylemedin kızım" diye
o yüzden aynı durumu benle yaşamasın diye bana güveni sarsılmasın diye evdekilere söylemeyi düşünmüyorum  ;D



meltemk

Yillar sonra yine benn... bakalim beni hatirlayacak misiniz??? Gecen gun aklima geldi, bu aksam zor buldum. Sifremi falan unutmusum. Sayfalar tasinmis derken baktim sizler devam ediyorsunuz. Ne guzel :)

Kacirdigim haberleri bilemiyorum ama en son Goncanin hamilelik haberini gordum. Cok tebrikler. Saglikla gelsin insallah kuzun Goncacim.

Bebeklerimiz buyudu. Artik 2. sinif oldular.

Biz de hayat -nerede birakmistim bilmiyorum ama - ayni ;) Belemir 2. sinifta. Okulda cok basarili, disiplinli. Arada beni kizsal kaprisleriyle cildirtiyor ama cok basarili oldugu icin cok ustune gitmiyorum. Baray 1. sinifa basladi. Belemir kadar sinif 1.si olmasada okulda ilgili, ciddi. Cok sportmen. Yaptigi sporlarda basarili. Kucuk Borak bile geldi 2 yasina nerdeyse. Subat 9da 2 yasina girecek. Dunya tatlisi, herkesin sevgilisi evde. O ablaya abiya asik, onlar onun icin oluyorlar. Simdilik cok iyi aralari. Borak da iclerinde en guler yuzlusu, en eglencelisi... Eglendiriyor bizi. genelde kolay bir bebekti zaten. Yani bana 4. yu de yaparim hadi diyecek kadar :laughing7: yok yok merak etmeyin haberler bu kadar.

Ben bu 3u ile inanilmaz yogunum. Cocuklarin hayati zaten tamamen bir yasam kocu gerektiriyor, o da benim :icon_thumright: Borak da her zaman bizimle birlikte. Yuvarlanip gidiyoruz.

Yine yazarim. Simdilik bir merhaba demek istedim. Hepinizi kuzularinizi opuyorum :hello:
İletiyi düzenle





ponçik

Melteeeeeem hoşgeldin  :hello2: tabi ki seni hatırlıyoruz , aramızdaki en cesur anne  :laughing7: yani düşün 2.ye 7 senede anca karar vermişken sen 4. falan diyorsun bravo vallahi  ;D
Kuzularına maaşallah demek Borak 2 yaşına giriyor, zaman ne çabuk geçiyor inanılır gibi değil, hele Baray'ın 1.sınıfa gittiğini okuyunca daha çok şaşırdım  ;D Belemir'le yaşadıklarını tahmin edebiliyorum, malum aynısından bir tane de bizde var  :laughing7:

Bizde de pek değişiklik yok gibi , hamileliğimin 23.haftasına girdim, ilkine göre beni epey zorladı, şimdilerde yeni yeni yorulmaya başladım, 1 kat yukarıya merdivenle çıksam nefes nefese kalıyorum , kendimi biraz fazla dinliyorum galiba  :laughing7: cumartesi günü kontrolüm var, bakalım bizim küçük kız kaç cm, kaç gram olmuş  ;D
Bu arada isim olarak Melis düşünüyoruz ama doğana kadar kaç kez daha değişecek bilemiyorum  ;)

Okuldaki durumumuza gelince; derslerle aramız iyi en çok matematiği seviyoruz,  türkçe ve hayat bilgisinden yazılı oldular, 90 almış , daha önceki yazılılarında 100 aldığı için öğretmeni de neden artık 100 alamıyorsun diye sormuş , bizimki biraz aceleci davranıyor, sorunun sonunu okumadan kendisi soru hazırlıyor gibi bir şey  :-\ yani sonunu okumadan sorunun devamı böyledir deyip hemen cevap arayışına geçiyor, bu konuda biraz konuştuk, umarım artık aceleci davranmaz. Okulla ilgili sorumluluklarını iyi biliyor, çantasını mutlaka kendisi hazırlıyor, en azından eksik bir kitap ya da defter koyarsa sorumlusunun kendisi olduğunu öğrenmesi için bu konuda taviz vermiyorum. Bunun dışında yeme içme konusunda bir sıkıntımız yok çok şükür. Şimdi tek dileğim ikinci meleğime sağlıkla kavuşmak ve güzel bir düzen kurmak  :amin:



Emine

Meltemcim hoşgeldin 3 çocukla iyi başediyorsun benim için hayali bile uzak :) Hepinizin iyi olmasına çok sevindim uğra arada :hello:

Goncacım babasına söylememekle iyi yapmışsın ağzından kaçırıyorsa :) Bana öğretmenin neden 100 alamıyorsun demesi tuhaf geldi. Ben böyle bir durumda rahatsız olurdum. Çocuğu ya 100 alamazsam stresine sokmak iyi birşey değil daha fazla gerer bence.. Bizim sınav notlarımız sırasıyla 100-99-98-100-96 .. Bir de okudukları kitaplardan sınav oluyorlar içinden rastgele sorular geliyor ondan da 90 almış sonuncusundan.. Ara karnemizi de bir iki hafta oluyor alalı sanırım hepsi çok başarılı  :nazar: İngilizce karnemiz ayrı onda da bütün derecelendirmelere göre sınıf ortalamasının üstünde diye işaretlenmiş hepsi.. Annelerle buluştuğumuzda gördüğüm şey bir çocuğun annesi babası evde çocuğun ödeviyle dersiyle ilgileniyorsa o çocukların notları daha yüksek oluyor. Bazı annelerle konuşuyorum düşük not alanlarla ne ödevinden ne dersinden haberim yok diyor bazılarına bıkkınlık gelmiş önceki çocuklardan bazıları da iş yoğunluğu nedeniyle diyor.. Öğretmende genel kahvaltı ve biraraya geldiğimiz durumlarda velileri rahatlatmaya yönelik konuştu hep bu notların karne notlarıyla doğrudan alakası olmayacak dedi sınıftaki derse katılımı ve diğer özellikleri de önemli dedi ileride çok sınav olacaklarından alıştırma olsun diye yapılıyor dedi.. Ben de Ceylin'e sınavda aldığı notların çok önemli olmadığını 100 alamadığında bunun problem olmadığını önemli olan öğretmenin anlattıklarını dinlemesi ve öğrenmeye çalışması anlamadığı yerleri mutlaka sorup derse katılmasını söylüyorum. Her gün gelince bugün ne öğrendiniz diyorum. İngilizce kitap okuma ödevleri de var benim ingilizcem iyi değil kızım bana öğretecek diyorum o bana ne öğrendilerse anlatıyor kitap okuyor daha bi kendine güveni geliyor.. Her hafta performans ödevlerimiz oluyor bu hafta saat yaptı evde kartondan , müzik öğretmeni de bir müzik aleti yapıp getirin demiş, hayat bilgisinde de yarın meyve salatası yapma yarışı olacak tabağı en güzel süsleyen kazanacakmış .. Geçen hafta kartondan ayakkabı yapıp ayakkabı bağlama yarışması yaptılar.. Kitap setlerini bitirenleri öğretmenleri waffle yemeğe götürdü geçen hafta .. Bizde durumlar böyle başımızı kaşıyacak vaktimiz kalmıyor :)

ponçik

Eminecim Ceylin gibi Miray da başarılı bir öğrenci olur inşallah , onun okul durumu ne alemde , ikna oldu mu tekrar gitmeye  ;)
Bahsettiğin konuya kesinlikle katılıyorum, bizim ilk öğretmenimizin sürekli söylediği bir şey vardı "çocuğun karnesi aslında sizin karneniz" derdi. Gerçekten çocuğun dersleriyle ve okulda yaptıklarıyla birebir ilgilenince, sorular sorup sohbet şeklinde bunları paylaşınca çocuk daha hevesli oluyor bence  :icon_thumright:
Kitap okumayı çok seviyoruz , her akşam yatmadan önce kardeşine 10-12 sayfalık küçük masal kitaplarından  okuyor , sonra da bize iyi geceler deyip kendi yatağında kendi kitabını okuyor  :nazar:
Bugünlerde gözüme kocaman bir genç kız gibi görünüyor maaşallah kendi kendimize nazar değdireceğiz  :nazar:



Emine

 :ehi: Haklısın canım maşallah diyelim  :nazar:

Miray ben canımın istediği zaman gideceğim diyor hala gitmek istemiyor sanırım nedenini buldum ben, tuvalate kızlı erkekli götürüyorlardı bunları kapı açık hep bir kez öğretmeni çişim yok dediği halde zorlamış o nedenle stres oldu herhalde aynı şeyi yaşamak istemiyor. Ceylin'in gittiği son anaokuluna göndereceğim ikna edebilirsek Ceylin'in eski öğretmeniyle öğretmenler gününde aradık konuştuk Miray'ı getirin diyor ama onun sınıfında daha küçükler var o olacağını bilsem gözüm arkada kalmazdı gerçi müdür de çok ilgili bi hanımdı sağolsun bakalım biraz daha zaman geçsin tekrar deneyeceğiz.

ponçik

Selam arkadaşlar nasılsınız ,
Biz bir haftadır hastalıkla uğrşıyoruz , kuzumun kanında virüs çıktı , gündüz herşey yolunda ama gece ateşleniyordu, virüs olduğu için antibiyotik vermedi, dolven ve calpol dönüşümlü kullanın dedi. 1 hafta gayet iyiydik, cumartesi kontrole gittik, burun tıkanıklığı gribal duruma dönüştüğü için buğuseptil ve öksürüğü için mukoral verdi. Am adün akşam ateşi 39,5 olunca yeniden acile götürdük, ne biçim virüsse bi türlü çıkamadı gitti vucudundan  :y25: sabaha kadar uyanıp uyanıp uyuduk, gece ateşlenir diye beraber yattık, dolayısıyla ben de uyumadım. Şimdi de işe geldim ve ayakta uyuyorum, doktorun dediğine göre virüs olduğu için bana bulaşmazmış ama yine maske kullansam iyi olurmuş  :dontknow: çocuğun hastalığından kaçsam ne olacak ki dışarıda şirkette herkes hasta , eğer hasta olursam ancak minoset ya da parol alabiliyorum , inşallah bulamadan sağlıklı kalırım da bebişim de ilaca maruz kalmamış olur.
Okula da gidemediğimiz için derslerden geri kalacağız ona üzülüyorum, gerçi her akşam ödevleri alıp yapıyoruz ama matematikte öğretmen farklı teknikle öğretince bizim öğrettiğimiz farklı geliyor , çelişki oluyor. Neyse inşallah hayırlısıyla şu dönemi bi atlatalım sonra epeyce düzelir inşallah  :amin:
Sizin koca bebekler ne yapıyor  :opucuk:
Bu arada herkese şimdiden güzel mutlu ve hayırlı bir yıl dilerim  :flowers:



ยรlคภ๓คz göภlüm