Çocuğunuzu Kreş Yada Anaokuluna Gönderıyormusunuz :)

Başlatan DİLVİN, 18 Temmuz , 2013, 12:56:53

« önceki - sonraki »

@Melek Yüzlüm@

Alıntı yapılan: cananyakut - 12 Kasım , 2013, 02:34:42
Canım çocugun gelişimi açısından kesinlikle çok iyi kreşe göndermek bende gönderiyorum :)

SENİN BEBİŞ KAÇ YAŞINDA CANIM BİRDE ÇALIŞIYOMUSUN :flowers:



meldayildizcocuk

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE EĞİTİM YAKLAŞIMLARI VE OKUL SEÇİMİ


Bir çoğumuz çocuğumuz dünyaya geldikten kısa bir süre sonra eğitimi ile ilgili bir takım endişeler yaşamaya başlarız. 0-18 aylık dönemde bire bir çocuğumuzun gelişimine ve eğitimine tanıklık eder,yön veririz.
18 Aydan sonra hızla bebeklikten çocukluğa geçen yavrumuz için artık ev ortamının yeterli olmadığını fark ederiz. Bu ''yeterli olamama''durumu kişiden kaynaklanmaz, çocuğun bakımını üstlenen kim olursa olsun (anne, anneanne, babaanne, diğer akrabalar veya bakıcı), onun gelişen ve çeşitlenen ihtiyaçlarından kaynaklanır.
Bir çocuğun;
* Sosyalleşmesi ve dünyayı tanıyabilmesi için mutlaka başka çocuk ve kişilerle iletişim halinde olması gerekir.
*Dil gelişiminin sağlıklı desteklenmesi için kendisini ifade edebileceği doğal ortamların oluşturulması gerekir.
*Bilişsel  ve psikomotor gelişimi için uygun ve yeterli uyarıcı desteği sağlanmalıdır.
*Sosyal-duygusal alanda gelişmesi için duygularını ifade etmesine imkan sağlamalı söz ve davranışlarımızın çocuğa doğru  temas etmesi için rol model olmak gerekir.
*Yapabileceği her şeyi çocuğun kendisi yapabilmesi için cesaretlendirilmelidir.
*İhtiyaçları zamanında giderilmeli ve bunun için bir rutin oluşturulmalıdır.

Anne ve babalar, okul öncesi dönemle başlayan eğitim sürecinde çocuklarına nasıl bir eğitim aldırmaları konusunda tereddüt yaşayabilirler.
Bir uzman olarak, anne ve babalara samimiyetle tavsiye etmek ve hatırlatmak isterim;
*Çocuğunuzun okul öncesi dönemde en önemli ihtiyacının Oyun Oynama olduğunu unutmamalısınız.
*Güven, Sevgi olmazsa olmazdır.
*Bir şeyi bilmemek yanlış öğrenmekten daha iyidir. Örneğin sırf yabancı dil öğrensin diye çocuğunuza uzman olmayan, ana dili İngilizce olmayan bir yabancı uyruklu  öğretmenden İngilizce edinmesini beklemek ne kadar sağlıklıdır tartışılır. Erken yaşta yabancı dil ediniminin gerekliliğine inanmakla birlikte ülkemizde yetersiz ve yanlış uygulamalara dikkat etmenizi öneririm.
*  Okul öncesi dönemde çocuklar için  kocaman binalara da gerek yoktur, gerçek sevgi, bireysel farklılıklara duyarlı, sınırlı tutulan grup sayıları ile -tercihen maksimum 10 kişilik -
çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, kendi ile barışık, değerleri olan bireyler olabilmesini sağlayabilirsiniz.
Eğitimde marka, materyal, oyuncak değil içerik ve gerçekliktir aslolan.


Sevgili Anne ve babalar;
Okul Öncesi Dönemde bir takım yaklaşımlar vardır;
Montessori, Reggio Emilia, Waldorf, High Scope, Çoklu Zeka gibi. Dikkat edilmesi gereken bir alanda birden çok yaklaşım var ise her yaklaşımın güçlü ve zayıf yönleri var demektir. Sizin kültürünüzle, yaklaşımınızla sözünü ettiğimiz yaklaşımların örtüşmesi önemlidir. Dünyada kabul görmüş yaklaşımların başarılı sonuçlar vermesi, mutlaka kültüre uyarlanmış olması ve kazandırdıklarının sizin gerçeğinize uygun olması gerekir.
Sağlıklı  çocukların öğrenme hızı ve kapasitesinin çok yüksek olduğunu gözlemlemekteyiz. Yani istediğiniz her şeyi öğretebilirsiniz. Burada önlenmesi gereken, çocuğun kendi özelinde değerlendirilmeden yapılan  ya da  yetişkinleri memnun edecek- çocuk dünyasından uzak- etkinliklerdir.
Her çocuğun bireysel farklılığını gözeten ve gelişimine uygun, ilgi ve merak uyandıran, kendi başına yapabilirken paylaşmayı da öğreten bir yaklaşımda eğitim ortamı tasarlanmalıdır.
Okul öncesi yaklaşımlarının güçlü bir sentezi ile; çocuğun yapabileceği her şeyi kendisinin yapabilmesine rehberlik ederken yoğun sanat ekinlikleri ile yaratıcılığını destekliyoruz. Bunu yaparken eğitim ortamının, materyalin, kullanılan dilin, yaklaşımın  gerçekçi ve doğal akışında gerçekleşmesini sağlıyoruz.

Sonuç olarak;
Sağlıklı her anne babanın istediği evladının mutlu olmasıdır. İyi bir eğitim almasıdır. Bu süreçte çocuklarımıza fırsat vererek, onlara rehberlik ederek sağlıklı nesiller yetiştirmeyi diliyorum.

Psk.Melda Çalışkan

birsen89

Evet ben de göndermiştim, inanılmaz şeyler öğreniyorlar ve gelişimine katkısı var. Başka çocuklarla tanışıyor diğer annelerle bir araya gelmek de olumlu.

Emine

Büyük kızım 2 yaşında oyun grubuna, 3 yaşında yarım gün , 4 ve 5 yaşında tam gün gitti anaokuluna. İlkokuldaki başarısına ve sosyalleşmesine katkısı olduğunu düşünüyorum. Küçük kızımı da 3 yaşında oyun grubuna vermeye çalıştık birkaç hafta gitti sonra çok direndi istemiyorum diye pes ettik. 3,5 yaşında tekrar denedik başka okulu bir kaç hafta sonra yine direndi gitmeyeceğim diye. 4 yaşında ablasının gittiği anaokuluna verdik 5 aydır gidiyor bir sorun yok çok şükür. Öğretmenleri çok iyi, işini ve çocukları severek iş yapan insanların arasında çocuk da huzurlu oluyor.

°•.ℓανιηуα.•°

bu konu son zamanlarda en fazla kafama takılan konu...

yollamalı mıyım yollamamalı mıyım....

35 aylık şimdi. başlarsa eğer 39 aylık olacak.

bakıcımız iyi. memnunuz.

ben öğretmenim...

apartmanımızda alt ve üst komşumun çocukları yazıldılar bile... ve akranlar...

ne yapmalı? lütfen yol gösterin...



DİLVİN

Alıntı yapılan: °•.ℓανιηуα.•° - 06 Mayıs , 2014, 01:00:47
bu konu son zamanlarda en fazla kafama takılan konu...

yollamalı mıyım yollamamalı mıyım....

35 aylık şimdi. başlarsa eğer 39 aylık olacak.

bakıcımız iyi. memnunuz.

ben öğretmenim...

apartmanımızda alt ve üst komşumun çocukları yazıldılar bile... ve akranlar...

ne yapmalı? lütfen yol gösterin...



ÖĞRETMEN OLAN SENSIN :)

BENCE BAKICISI IYIYSE SENEYE GÖNDER DERİM
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

duygusu

Selenım 3,5 yasında krese basladı 1 hafta oldu cok memnun 1 kez bile aglamadı hemen uyum sagladı servısle gıdıp gelıyo tam gun olarak yazdırdım ınsallah aksılık cıkmaz




sukeyna

çok iyi yapmışssınız bence, çalışıyor musunuz birde hangi il de oturuyorsunuz? Anaokulu tavsiytesi alacağım da ona göre ;)

duygusu

Ben ankarada yasıyorum:) kızım ablada olucak hem yası gelmıstı kres ıcın .. Şu anda calısmıyorum ama daha once calısma hayatım olmustu




beyeser

Merhabalar, konu hakkında uzun zamandır yazılmamış. Ben de yeni üye oldum. Konu hakkındaki görüşlerimi aktarmak istiyorum. 5,5 yaşında kızımın bu sene aynı anaokulunda ikinci senesi. Neredeyse koşarak gidiyor okuluna. Her yönden çok gelişti. İçine kapanık, paylaşımı olmayan bir çocukken şimdi liderlik bile yapmaya başladı. Yabancı dile, sanata olan yatkınlığı ortaya çıktı ve okulumuzun desteğiyle bu konularda ilerliyoruz. Artık çocuklara ev ortamı yetmiyor.3,5 yaşından sonra bir engel yoksa anaokuluna başlanmalı görüşündeyim. Böylece ilkokulda da sıkıntı yaşanmayacaktır.

hatice.uras

Merhaba,

Çocuğumu kreşe gönderirken tedirginlik yaşıyorum. Sanki kısa süre bile olsa ailemizle vakit geçirme şansını harcıyor muşuz gibi geliyor. Ailemizle vakit geçirmeye çok önem veriyorum, ama biraz abartıyor muyum acaba?

Kumru06

Arkadaşlar çocuğunu Ankara da Montessori anokuluna göndermek isteyen var mı?

Emine

Hatice Uras böyle hissetmen doğal ama kreşte kendi yaşıtlarıyla kazanacağı pek çok tecrübe var ve ilkokula hazırlık için de çok faydalı yaşına bağlı olarak kreşte kalma süresi uygunsa bence kesinlikle gitmeli

dogumgunupastasi

Ben gönderiyorum faakt asıl eğitimi kendi çocuğuma evde veriyorum temel eğitimi anne vermesi gerkli bence