2014- Mart, Nisan, Mayıs annelerinin buluştuğu sayfa

Başlatan Balböceği, 05 Temmuz , 2013, 18:36:02

« önceki - sonraki »

yaseminyaseminyasemin

merhaba inşallah ben de mayıs annesi olucam nasılsınz bebişleriniz nasıl?
en amniosentez sonucu bekliyorum hala biraz geç kaldık ama inşallah sonuçlar iyi gelir de kalan 3 ayımı rahat geçiririm diye bekliyorum ama allah bilir artık siz hangi aşamalardasınız ? umarım herkesi bebeği sağlıklı hamilelği de mutludur :love7:

ponçik

Merhaba hoşgeldin aramıza, bebeğin hayırlı olsun, inşallah sonuçlarınız da güzel çıkar  :amin: Cinsiyet belli mi  :love9:
Bizim 29.haftamız , 2 hafta sonra kontrolümüz var, en son kontrolde kilomuz 1060 gr boyumuz 35 cm.di



yaseminyaseminyasemin

23. haftadayız  :binkybaby:beeğim 500 gr yeni baktı dr boyunu bilmiyorum ve kız bebek. elevit ve oceans içiyorum destek olarak. bu grupta dörtlü tarama yaptıranlar oldu mu acaba genelde yapılmamış sanırım o nedenle kendimle kıyaslayacak çok fazla kişi bulamadım  :dontknow: :wave:

ponçik

biz sanırım 11.haftada yada 12.haftada ikili test ve 20.haftaların başında detaylı ultrasona girdik
4lü tarama o mu bilmiyorum, ben 35 yaşındayım ikili test sonucunda sıkıntı olmadı o yüzden amniyos sıvısına bakılma gereği duymadılar, inşallah hepimizin bebekleri sağlıkla doğar  :amin: bana asm.deki doktor elevit verdi ama kontrole gittiğim doktor eleviti kullanma dedi şuan sadece ferrum demir hapı alıyorum  :icon_thumright:



RuHGuZeLi

Napıyorsunuz kızlar ben salı günü kontrole gideceğim tansiyon tavan yapmış durumda tırsıyom  :y25:





ponçik




RuHGuZeLi

Vallahi bilmiyorum ki canım ben hiç tuz yemem. Bol bol su içerim. Ama ne zaman yürüyüşe çıksam sağlık ocağına da uğruyorum. 15 dk dinleniyorum ölçtürüyorum 15-11  :y25: :y25: Yarın idrarda proteine baktırcam inş. ters bir şey çıkmaz. Maşallah oğluşuma -30 da çok iyiydi +30 dan sonra full rahatsızlık  :y25: :y25: Babamızın gelmesine dayansa oğluşum öpüp başıma koyucam iyice tırsttım  :y25: :y25: :y25: 21 günümüz kaldı babamızın gelmesine geldiğinde de evimize gidicez tam 7 buçuk saatlik bir yola gidicez kendi arabamızla  :y25: O kadar çok rahatsızlığım var ki tek tansiyon olsa öpüp başıma koyucam.





ponçik

7,5 saat az buz zaman değil, ben 4 aylık hamileyken 10 saatlik yola bile saat başı mola olmak kaydıyla izin verdi doktorum, 15 saatte gittik
Siz de mutlaka dinlene dinlene gidin , malum yani son günlerin olacak  :dontknow: eşinde hayırlsıyla gelir inşallah az kalmış    :amin:



RuHGuZeLi

Dura dura gideceğiz zaten artık her mola yerinde durup az yürürüm ön koltuğu da en geriye alıp iyice yatırıcam.Bakalım ne olcak...





ponçik

Hayırlısı, içini ferah tut  :opucuk:

Ben de iki gündür karın ağrım var, daha doğrusu karnım çok geriliyor
bebek çok hareket ediyor, dönüyor , bi tarafa sıkıştırıyor kendini  ???
geceleri uykularım azalmaya başladı

hazırlıklara yavaş yavaş başlayayım diyorum bir türlü haftasonu boş kalamadık, ya misafir geldi, ya misfirliğe gittik  :dontknow:
dün keçe ve kumaş aldım, bebek görmeye gelenlere lavantalı kese yapacağım
bir de kapı süsü ve çikolata için sepet süsleyeceğiz kızımla  :love9:



ponçik

Kızlar benim galiba ayaklarım büyüdü  :laughing7: bu sabah giydiğim spor ayakkabım ayağımı sıktı biraz. Şurda kaldı 2,5 ay  ;) 1 ay sonra da evdeyim, pek fazla dışarı çıkmam olur biter  :ehi:
yaz hamileliği de geçirdim o zaman da ayaklarım 3 numara büyümüştü  :ehi: ama parmak arası terlikle idare ediyordum , şimdi Allahtan havalar güzel gidiyor ayakkabı giyebiliyorum, yoksa çizme ve bot giymek gerçekten eğilip kalkmak çok zor  ::)



yaseminyaseminyasemin

 :k06: onlara can kurban çıplak da gezeriz  sağsalim gelsinler de :amin:

ponçik




RuHGuZeLi

Bugün kontrolümüz vardı. Aklıma gelen her şeyi sordum.
Oğluşum 2,058 gr olmuş. :nazar:
Karın sertleşmesi normal dedi ama gene de ntsye girdik sancımız çkmadı.
Tansiyonumuz ne hikmetse doktorun odasında 11-6 idi. Sağlık ocağında 15-11... Gene de idrar tahlili yaptı sonuç tertemiz
Böbrekler için bebek büyüdüğü için baskı yapmış olabilir bol bol su iç dedi.
Günde 3 tane de ceviz ye beyin gelişimi için dedi.
Kan sayımımız yapıldı sonuç çok iyi. Demir hapımızı günde 1 taneye düşürdük.


Tek kötü yanımız normal satımıza göre 34 haftalık olan bebişim 32 haftalık gözüküyor ama normalmiş 2 hafta geç döllenme olmuş. Sat tarihini baz almamam gerekiyormuş. 2 hafta gecikmeli kuzucuğuma kavuşcam.Oğluşum iyi olsunda varsın öyle olsun... :love9: :love9:

Bir de hala oğluşum dönmedi hala ters :tongue3: :tongue3:

Doktorumuz en ufak bir lekelenme kan görürsen hemen acile geliyorsun dedi.Bebeğin erken gelebilir dedi.Neden dedi anlamadım ve sormayı da unuttum.
İşte bizden bu kadar her şeyimiz normal çıktı Allah a şükür...





ponçik

Begümcüm en önemli şeyi sormamışsın ama  :-\ inşallah erken gelmez bebeğin , tam zamanında gelir  :love9:

Herşeyiniz iyi çıkmış  ne güzel :hello2: bol su içme olayını ihmal etme , ben de unutuyorum hep, iki gündür akıntım var, enfeksiyon olmamıştır inşallah

Bu gece ben de ruyamda bebeğimin doğduğunu gördüm  :love7: bebeğim doğmuştu ve sürekli kusuyordu  :k06: ama minicikti ve babasına benziyordu  :love3: