28 Mart , 2024, 12:13:12

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ACİL DURUMLAR İÇİN TARİFLER

Başlatan nilyumm, 03 Nisan , 2013, 15:25:07

« önceki - sonraki »

nilyumm

Merhaba, acil durumlar için buzdolabında saklayabileceğiniz 2 tarif. Yemek tariflerini paylaşacağım ama tariflerin fotoğraflarına ulaşmak isterseniz;
http://nilyumm.blogspot.com/2013/04/bayatlamayan-tarcinli-kurabiye.html

http://nilyumm.blogspot.com/2013/04/buzluk-boregi.html



nilyumm

BUZLUK BÖREĞİ
Merhaba,

Her gün düzenli yazmak istememe rağmen bir kaç gündür ancak fırsat bulabildim.
Ani misafir gelmelerine karşın veya canımız istediğinde elimizin altında bir şeyler olmasını istediğim için bir şeyler hazırlamak istedim. Bunlardan ilki buzluk böreği.

Bu böreğin en güzel yanı buzluktan çıkardığımızda çözdürme ve ılık suda bekletme gibi işlemlere gerek kalmaması.

Malzemeler

5 adet yufka
150 gr margarin
İç malzeme

Ben peynirli tercih ettim. Dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz.

Peynir(köy peyniri kullandım, böreklerde çok seviyorum)
Maydanoz

Yufkaları üstüste diziyor ve 8 üçgen parçaya bölüyoruz.Ardından peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırarak iç malzeme hazırlıyoruz. Bu arada margarinimizi de eritip hazırlıyoruz.
Her sarma işleminden önce yufkamızı margarinle yağlıyoruz. Ardından peynir ve maydanozla hazırlayacağımız iç malzemeden geniş kenara koyup sigara böreği gibi sarıyoruz fakat sigara böreğinden kalın olsun.
Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Bu arada bazı kişiler margarini yufkaları bölmeden yufkaların arasına sürüyorlar ama ben bu şekilde sevmiyorum.  Çünkü yufkanın iki tarafında da yağ oluyor ve bana fazla yağlı geliyor. Ben sadece iç kısmına bir miktar sürüyorum. Tabi tercih sizin.

İşin püf noktasına gelelim. Böreklerimizin üzerini geçecek kadar sütün olduğu bir kapta böreklerimizi iki dakika bekletelim( ben çok fazla süt harcamamak için küçük bir kapta grup grup bu işlemi yapıyorum). 2 dakika geçtikten sonra hafifçe sıkıp fazla sütü attıktan sonra bir tepsiye yapışmayacak şekilde dizelim. Yaklaşık 15-20 dakika kadar buzlukta dondurduktan sonra da buz dolabı poşetlerine alıp tekrar buzluğa atalım. Eğer bu 15-20 dakikalık dondurma işlemini yapmadan buzdolabı poşetlerine koyarsak birbirlerine yapışabilirler.
Ne zaman isterseniz çıkarıp tercihinize göre üzerine yağ,yoğurt yumurta gibi malzemeler sürerek önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
Ben 180 derece ısıtılmış fırında üzerine yağ ve yoğurt karışımını sürerek ve biraz da küncü serperek pişiriyorum.
Afiyet olsun.

nilyumm

BAYATLAMAYAN TARÇINLI KURABİYE
Gelelim buzdolabında acil durumlar için bulundurabileceğimiz 2. tarifimize. Tarçınlı kurabiye. Özellikle türk kahvesinin yanında çok lezzetli oluyor. Ayrıca çayın yanında da ikram edilebilir,bunun yanında canımız şekerli bir şeyler çektiğinde ufak bir kaçamak olabilir.

Malzemeler

1 paket nişasta
1 paket pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt
100 gr margarin
Alabildiğince un
Tarçın
Yapılışı

Öncelikle biraz pudra şekeri ve tarçını karıştırıp bir kenara ayırıyoruz. Daha sonra un dışında tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Ardından kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Bu arada unu,kabartma tozunu ve vanilini mutlaka eleyerek kullanalım.
Eğer hamuru 15 dk kadar dinlendirebilirsek daha rahat şekillendirebiliriz.
Dilediğimiz büyüklükte toplar yapıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim(çok çabuk pişiyor) ve çıktığında sıcakken pudra şekeri ve tarçınla hazırladığımız karışımı üzerine serpelim.
Buzdolabında beklettiğimizde yaklaşık 1 ay tazeliğini koruyor

nilyumm

Arkadaşlar dolapta hazır bir şeyler bulundurmak çok iyi oluyor. Sizlerinde böyle tarifleri varsa paylaşın lütfen

thisbe

Buzluk böreğinin çözülmesine gerek kalmadan fırınlanması süper, deneyeceğim.