29 Mart , 2024, 18:03:32

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


PÜRELİ TAVUK YAHNİSİ...

Başlatan sevda, 21 Aralık , 2007, 14:59:01

« önceki - sonraki »

sevda

Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Malzemeler:

5 Adet patates
2 Adet tavuk göğsü
2 Adet soğan
200 gr mantar
2 Adet domates
5-6 Adet sivri biber
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Fiske muskat
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak tavuk göğsünün yarısını haşlayın.
Haşlanan eti didip, bir santim aralıklı doğrayın.
Diğer tavuk etini ceviz iriliğinde doğrayın.
Tereyağının yarısını tencereye alın.
Küçük doğranmış soğanları pembeleştirin.
Etleri ve uzun dilimlenmiş mantarları ekleyin.
Et ve mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kapağı kapalı olarak sote edin.
Sivri biberleri, domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip 1 kepçe sıcak su ilavesi ile pişirin.
Püre için ; haşlanmış patatesleri rendeleyip 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıcak süt ile ezin.
Tuzu, muskatı ve haşlanmış tavuk etini ilave edip, çok kısık ateş üzerinde çırpma teli ile karıştırıp pürüzsüz kıvama getirin.
Püreyi servis tabağına alın.
Tavuk yahnisi ile birlikte servis yapın.

adalet

sevdacim tarif cok guzele benziyor diger tariflerede baktim paylasim icin sagol

fakata butun konulari bir baslikta acsan cok iyi olur hem sayfalar cok olmaz hem daha rahat takip ederiz   :icon_thumright: :flowers:

sevda

evet güzelim yaa bende o konuda bir hata yaptığımı anladım ama iş işten geçmişti öyle yapıcam bundan sonrakilerde bitanem... ;)