19 Nisan , 2024, 00:14:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Sünneti yaptırmalı mıyım?

Başlatan °•.ℓανιηуα.•°, 22 Ocak , 2013, 12:54:59

« önceki - sonraki »

ayy

kızz şuleemm farkını koydunmu  :ehi: :ehi: :ehi: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Evet haklisin bakalim doktor ne dicek..
Saol teyzesi insallah :amin: :amin:

ayy

gelişmeleri bizede  bildir dua edlim kuzucuna :amin: :amin: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

AnneSiniN 1⃣TaNeSi



AnneSiniN 1⃣TaNeSi

AYSE TEYZEsine bildirmicem de kime bldircem :k06: :k06: :k06:

ayy

ayşe teyzeyi herzamn buralarda bulabilirsin annesiii :ehi: :ehi: :ehi: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

ferruh1234

10 Mart , 2013, 09:15:58 #67 Son düzenlenme: 10 Mart , 2013, 10:50:09 ferruh1234
elbette hepinize saygı duyuyorum ve inanıyorum ki herkezin bir doğrusu vardır ve herkez inandığı doğrular üzerinden hayatını ifşa eder..bnm üzerinde durduğum konu çocuğa karışmamak değil..elbette çocuğun herbirşeyiyle ilgilenmemek olmaz.. ama bence bir insanın edep yeri sadece kendisini ilgilendirir..ve bu konuda alacağı kararda kendisini ilgilendirmeli..birde benim kafamı kurcalayan yaradanın varlıkları tam olarak yarattığı ve gerek olsaydı erkek çocukların zaten sünnetli doğacağı idi.. benmi yanlış düşünüyorum acaba...! bu arada sünnet mevzuğunu tırnak kesmek, saçları, giyim kuşamı eğitimi beslenmesi v.s..gibi diğer amelilerle karıştırmayın Lütfen..çünkü bu onun çok çok özeli..ve diğer amelilerle karıştırılmaması Lazım..bana düşen eğer çocuğum birgün bunu isterse en iyi şekilde yol gösterip en doğru şekilde yönlendirmek..Ben sünnete karşı değilim..sadece böyle bir kararı çocuğum adına vermek hoşuma gitmiyor yani diyorum ki hayatının istediği herhangi bir zaman diliminde gerekli görürse yardımcı olurum..ama bunu onun istemesi Lazım..bu bnm kişisel görüşümdü..inşallah sünnet yaptıran anneler sağlıklı ve turp gibi ayağa kalkar çocuklarınız ve en güzeli bnm gibi düşünmeyenler için 40 çıkmadan yaptırmak..saygılar..

ayy

çok net ve kısa yazmak istiyoum bende.
ben müslümansam ve peygamberim hz Muhamed Mustafa (sas)ise dinimin gerektirdiği gibi elimden geldiği kadar kuranın gerekliliklerine ve efendimizin sünnetlerine uymak görevimdir.tıpkı namazda oructa oldugu gibi.
herkeste dinini ,stedği gibi yaşamaya özgürdür hiç kimseye karışamayız etkilemeyede hakkımız yok.

ferruh1234

evet kesinlikle ben ztn etkilemek için yazmadım..bnm kendimle ve yaşadıklarımızla alakalı durum...ve herkezin görüşünede saygılıyım..Bende Müslümanım ama bnm görüşümün karşıt olmakla alakalı değil..hani kendime yapılacak birşey olsa amenna "bu çocuğun özelidir kurcanmaz" bu bnm kişisel görüşüm sizle alakası yok hatta 40 ı çıkmadan yaptırmanızı destekliyorum hoşuma gitmemesine rağmen ama ben biraz.....neyse fazla konuşamıyorum..kusura bakmayın..artık nokta..



Sır_Çiçegi

sünnet için cocuga sorma geregi duyuyorsunuzda onu dünyaya getirirken soruyormusunuz acaba dünyaya gelmek istiyormuymuş ?
Hayatım Eşimle Değişti,
Oğlumla Mükemmelleşti...

ferruh1234

ztn bu sorumluluğu aldığım için üstüne bu kdr düşüyorum..bu kdr ince eleyip sık dokuyorum.. Bu brz duygusal düşünmekle alakalı.. söyleyeceğim şudur ki 40ı çıkmadan yaptırmanız belki de iyi olandır....peki çocuğunuz diyelim 10 yaşında ve istemiyorum diyor siz onu buna zorlarmıydınız işte bnm asıl üzen nokta bu..ya çocuğun sonra pişman olacağı tutarsa..hiç düşünmüşmüydünüz..o yüzden diyorum ki eğer kaçarı yoksa 0-2 yaş arası yaptırın yada bırakın ne zmn ben istiyorum derse o zmn olsun istediği zmn her yaşta olabilir..ben sadece çocuğun fikirlerine değer veriyorum..kötü bir görüşte olduğumuda sanmıyorum..bu benim görüşüm siz katılmak zorunda değilsiniz ki..

Balböceği

Katılmak zorunda olmadığımızı zaten söylüyoruz, ama sen anlamak istemiyorsun  :ehi: :ehi:

Saygı duyuyoruz ne istersen yap diyoruz yine konuşuyorsun  :ehi:

Aşkk

ulaaaa eşimle bugün konuştuk bu konuyu ben doğduğu gibi olsun çabuk iyileşir ve hatırlamaz die koca da yok öle hatırlaycak bilecek dio deli yaaa  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
eee düğün yapmıcaz mı heralde büyüsün yaparız dedim ohooo öle kuru kuru düğünmü olur dio  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

muhribe

Cocugun ozeline saygi duyun isim.koymayin mesela rustunu ispatlayinca kendi secsin ismini
okula yazdirmayin akli erince kendi secsin gitmek istedigi okulu
kiz ya da erkeksin demeyin yine kendi secimine birakin
Daha sayayim mi?
Sanki her seyi cocugun tercihine birakiyormusuz gibi sunneti mi kaldi bi tek mevzu edilecek
oglumun anne ve babasi musluman o da oyle olacak allahin izniyle
ve ben dini vecibelerini kendim gostericem o ogrenecek
din boyle ogrenilir
nasil bu dunyada en iyi sartlarda yasamasini istiyorsam
ahirette de rahat etmesini istiyorum