Sünneti yaptırmalı mıyım?

Başlatan °•.ℓανιηуα.•°, 22 Ocak , 2013, 12:54:59

« önceki - sonraki »

lagrima

5.5 aylıkken lokal anestezi ile sünnet ettirdim oğlumu . bir sıkıntısıda olmadı şükür. lokal tabiki daha iyidir genele nazaran

ferruh1234

slm anladım ki çocuğunuz henüz sünnet olmadı ettirmeyi düşünüyorsunuz..yada ettirdiniz..Bence bu kararı rüştünü ispat etmiş gence bırakmak en güzeli çünkü bu onun en özeli..Kendi açısından bunun iyi olup olmadığına kendi karar vermeli bence..Ahlaki olan bu..insani açıdan daha uygun olanda bu.. ama ne yaparsın ki bu konuda hiç bir başkaldırma görmüyorum..o gereksiz diye Tabir ettiğiniz sünnet derisinin içinde çocuğunuzun cinsel hayatına oldukça katkı yapan erojen sinir vulvaları vardır..ama kimse büyüdüğünde sünnet olmadığı için bundan bihaberdir..sünnet aslında Dinimizin ne emri nede şartıdır ve bizim yahudilerden kaptığımız ve zamanla geleneklerimze mâl edilmiş bir gelenektir..aslında hijyen imkanının zayıf olduğu eski dönemlerde sonra çok eşliliğin yaygın olduğu toplumlarda daha faydalı olabilir ama hijyenine Dikkat edenlerin olmazsa olmazı değildir yani..Eğer doğuştan ürolojik sağlığı yerindeyse tabi..

oykudenhikayeler.blogspot.com/2011/.../havada-statu-kokusu-var.ht...Önbellek (ara yazan yere sünnet yazıp arayın)
http://oykudenhikayeler.blogspot.com/2011/.../havada-statu-kokusu-var.ht...Önbellek

birde nil-günsonra nil-gün'ün sünnet kitabı var internetten bir tane sipariş verirseniz ilginç şeyler bulabileceğinizden ve % 80 doğru olduğundan
emin gibiym..

kaldi ki sıradan bir yazar değildir bu güne kdr onlarca kitabını okudum..

ayy

bence sizde herkesin özeline saygı göstermelisiniz temkinle yaklaşmamalısınız.
dinimizi kime göre yorumlayacagımızı şaşrıdık kaldık bu çok bilmişler sayesinde.ayrıca her kul müslüman doğar.ayrıca 4  din  ve hepsininde ilk indiği şeklideki haline inancımızda bir.bunların hepside kuranda gayet açık yazıyor.

sünnete gelincee sağlık yönünden tartışmasız kabul görmüşş bişey.


iyi öyleyse ahlaki hiçbişeyi öğretmeyelim yavrularımıza nasılsa onlar bluga erince herşeyi kendi akıllarıyla çözsünlerr..
kusura bakmayında burası siyasi yada dini konuları tartışacak bir form değil .bence sürdürmeyinnn

neyse tam çıkarken gördüm yazınızı .siz yazın ben tekrar gelince cvplarım.

ayy

ayrıca o verdiğin linktenden bişey anlaşılmıyor başka yere yapıştırma  bence

Balböceği


destina06

 :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: o yastaki birinin sunnetini dusuemiyorum biraz daha bekleyip iki dugunu birden yaparlar artik :toothy10: :toothy10: :toothy10:

ferruh1234

09 Mart , 2013, 22:41:50 #51 Son düzenlenme: 10 Mart , 2013, 22:34:40 ferruh1234
çok bilmiş değilde çok bilgi edinmiş olamazmıyım::neyse gelelim sadede
"ben saygı duyuyorum oğluma, onun bedenine ve bedenin biricikliğine.. Ben oğlumun erkekliğe değil insanlığa adım atmasını istiyorum. Ben önce insan, sonra kadın, sonra anneyim, kimliklerimden biri kadın olmak, pek çok başka kimliğim gibi" ve bu onun özeli ben kendimde izinsiz olarak bir insanın saçının telini bile dokuma yetkisini bulmuyorum...Teşekkürler.....
hem sonra Müslümanlık diyorsunuz.. Müslümanlıkta Ahlak, fazilet, kırmamak, herhangi birinin hakkını almamak ve gönül rızasını gözetmek en büyük öğretidir..Ben yeni Müslüman olmuş bir turiste sünnet olmasından önce bunları öğretirim Mesela...ve Dinde zorlama yoktur..

Temizlik diyorsanız bugün imkanlar çok fazla güneş enerjili banyolar, temizlik ve hijyen sabunları falan her türlü olması gereken imkan var..temizliği sağlamaya yeterde artar bile..belki eskiden hijyen imkanları zayıftı..pratik bir çözüm olarak sünneti görmüş olabilirler..
son olarak Doğuş anomalisi varsa tıbbi gereklilik varsa sünneti yararlı buluyorum ama ürolojik sağlığı son derece yerinde bir çocuk için gereksiz acı veren bazen psikolojik etkileri olan bir ugulamadır diyorum..
Doğuştan olanlarda neyse ama 8-10 yaşındaki 12 yaşındaki çocuğu aldatarak bunu yapanları şiddetle kınıyorum..

ayy

tamam canım ben sadece insanı sünnetli sünnetsiz olarak deger veriyorum insanlara yani sen öyle anladın.afadersin yanlış anlatmışım.
evet kuranda sünnet geçmiyor olabilir evet ilk tevratta geciyor.
ancak şunuda biliyoruz ki namazın rekat sayısı.haccın orucun  bazı önemli şartlarıda kuranda geçmemektedir.bunları neye göre uygulyoruz tabi peygamber efendimizin bizlere bıraktıklarına göre değilmi yoksa yanlışmı biliyoruz.ki kurandan sonra islamiyeti yaşadıgımız ikinci kaynak sünnetlerdir. umarım bu defa anlatabilmişimdir düşüncelerimi.
ayrıca benimde göründüğümden daha fazla kimliğim olduguna emin olabilirsin.
sen yaptırma oğluna sünneti ama yaptıranlarad saygı duy.

Balböceği

Valla hacı gelmişsin buraya tamam saygı duyuyorum, herkes kendi işine baksa ne güzel olur demi?

Sen nasıl istiyorsan öyle davran herkes eğride biliyorsa kendine doğruda biliyorsa kendine.  :icon_thumright:

AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Ya kizlar lokal anestezi ne demek genel anestezi nedemek yardim edin bilmiyorum :dontknow: benim oglum 15 aylik yazin izine gidince sünnetini yaptirmayi düsünüyoruz  20- 21 aylik olunca yani. Sizce iyim yoksa 4-5 yaslardami daha iyi karar veremedim. Bide hangi sekil olacak nasil yapiyorlar hic bilmiyorum :dontknow: :dontknow:

ayy

kuzum genel anestezi tümden bayıltmak lokalde sadece işlem yapılacak bölgeyi uyuşturmak :opucuk: :opucuk:

AnneSiniN 1⃣TaNeSi

ozaman lokal daha iyiymis  :k06:  esim tam bayiltmaya karsi. Saol canim :opucuk:

ayy

kuzum karar vermeden önce önceki sayfaları oku.kızlar tecrübelerini yazmışlar .senin bebişinin yaşındaki anneler nasıl yapmış oku istersen karar vermene dahada yardımcı olur :amin: :amin: :amin: :opucuk: :opucuk:

AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Evet canim ya bende simdi onlari okudum da korktum :honk: 2 yas oncesi lokal iyiymis sonrasi icin genel iyiymis ama kocam genel anestezi istemiyor :-ooo of ya kafam karisti bizimki ozaman 21 aylik olcak yani iki yas,  lokal yapmazlarmis belki :(

ayy

canım bence dr nasıl isterse öyle yaptırın . inşallah hemencikte iyileşir kuzun :amin: :amin: :amin: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: