29 Mart , 2024, 02:49:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Fısıklı muhallebi

Başlatan Canım yiğitim, 17 Temmuz , 2008, 10:14:11

« önceki - sonraki »

Canım yiğitim



MALZEMELER

2 bardak süt
1.5  su bardağı su
yarım  çay kaşığı tuz
bir bardak pirinç unu
1.5 su bardağı toz şeker
yarım kahve fıncanı nişasta
200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı


HAZIRLANIŞI

Antep fıstığını üzerini kapatacak  kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün. Diğer  bir tencerede  şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.