Sebzeli-Etli Güveç

Başlatan Canım yiğitim, 17 Temmuz , 2008, 09:57:58

« önceki - sonraki »

Canım yiğitim


Malzemeler;

yarım kilo dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
2 baş orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)
1 çorba kaşığı salça (silme)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1 su bardağı soğuk su

Yapılışı:

Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim.
Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.
Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.
Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.
1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin. Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur.

Balböceği

bEN cok seviyorum guveci maalesef yasadigim sehirde bulamadim guvec
markete dedik tr den getirebilirsek dedi oda kirilabilceginde getiremedilerr bakalim tr giden olursa getirecekk  :-\

Dilara Ebrar

Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

βαlκιz

hmm yarın için bunu yapabilirimm  :hungry: :hungry: :hungry:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

derbeder

ben kucuk kaplarda yapmistim. kucuk dedigimde bayag buyuk porsiyon olarak, lakin boyle tencere gibi birsey degil.
tavuk eti ve patlican patates ve uzerine kasarli yapmistim. tavuk etiyle kesinlikle tavsiye etmiyorum (tavugu kirmizi ete nazaran daha cok tercih ettigim halde) tadini bozmustu sanki. bir daha yaptigimda kirmizi etle yapicam.

seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

Lă_Tăhzen!

bu aksamki menumde bu varr bende cok severımm  guvecte yapılan tum yemeklerı

Balböceği

Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 13 Ağustos , 2011, 17:26:23
bu aksamki menumde bu varr bende cok severımm  guvecte yapılan tum yemeklerı
:icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
Aynen kaldigim yerde ilk defa guveci ben getittirdim   :k06:

butun yemekler harika oluyor guvecte  :hungry:


°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...