devam sütü???

Başlatan Dilara Ebrar, 09 Ekim , 2012, 08:46:45

« önceki - sonraki »

cemmmm

sünmesinin nedeni ya sütü çok ılık mayalıyorsundur yada kullandığın mayayla alakalıdır kullandığın sütün ve yoğurdun markasını söylersen yardımcı olabilirim  :opucuk: ayrıca 1 saatte asla yoğurt mayalanmaz ki :dontknow:

asya81

Alıntı yapılan: cemmmm - 12 Ekim , 2012, 17:54:59
sünmesinin nedeni ya sütü çok ılık mayalıyorsundur yada kullandığın mayayla alakalıdır kullandığın sütün ve yoğurdun markasını söylersen yardımcı olabilirim  :opucuk: ayrıca 1 saatte asla yoğurt mayalanmaz ki :dontknow:
canım sek günlük süt ve evde ki yoğurtla mayalıyorum.1 saatte ne ise 12 saatte beklesem aynı oluyor.normalde 7 aydır mayalıyorum böle bişeyle karşılaşmamıştım.bu neden oluyor anlamış değilim.ilk kez mayalasam diycem acemilik

cemmmm

Alıntı yapılan: asya81 - 12 Ekim , 2012, 17:57:28
Alıntı yapılan: cemmmm - 12 Ekim , 2012, 17:54:59
sünmesinin nedeni ya sütü çok ılık mayalıyorsundur yada kullandığın mayayla alakalıdır kullandığın sütün ve yoğurdun markasını söylersen yardımcı olabilirim  :opucuk: ayrıca 1 saatte asla yoğurt mayalanmaz ki :dontknow:
canım sek günlük süt ve evde ki yoğurtla mayalıyorum.1 saatte ne ise 12 saatte beklesem aynı oluyor.normalde 7 aydır mayalıyorum böle bişeyle karşılaşmamıştım.bu neden oluyor anlamış değilim.ilk kez mayalasam diycem acemilik
bak belki evdeki yoğurtttan kaynaklanabilir mayanı değiştirmeni tavsiye ederim birde sek günlük süt yerine aoç alma imkanın varsa daha iyi olur çünkü sekin tarihi çok fazla oluyo yani günlük süt amacını aşıyo  :laughing7: eğer aoç günlük süt ve aoç yoğurt bulabilirsen benim yaptığım gibi tarif edeyim zaten bi kere mayaladıktan sonra hep evdeki yoğurdu kullanırsın maya olarak

asya81

Alıntı yapılan: cemmmm - 12 Ekim , 2012, 18:04:54
Alıntı yapılan: asya81 - 12 Ekim , 2012, 17:57:28
Alıntı yapılan: cemmmm - 12 Ekim , 2012, 17:54:59
sünmesinin nedeni ya sütü çok ılık mayalıyorsundur yada kullandığın mayayla alakalıdır kullandığın sütün ve yoğurdun markasını söylersen yardımcı olabilirim  :opucuk: ayrıca 1 saatte asla yoğurt mayalanmaz ki :dontknow:
canım sek günlük süt ve evde ki yoğurtla mayalıyorum.1 saatte ne ise 12 saatte beklesem aynı oluyor.normalde 7 aydır mayalıyorum böle bişeyle karşılaşmamıştım.bu neden oluyor anlamış değilim.ilk kez mayalasam diycem acemilik
bak belki evdeki yoğurtttan kaynaklanabilir mayanı değiştirmeni tavsiye ederim birde sek günlük süt yerine aoç alma imkanın varsa daha iyi olur çünkü sekin tarihi çok fazla oluyo yani günlük süt amacını aşıyo  :laughing7: eğer aoç günlük süt ve aoç yoğurt bulabilirsen benim yaptığım gibi tarif edeyim zaten bi kere mayaladıktan sonra hep evdeki yoğurdu kullanırsın maya olarak
saol canım  :opucuk: haklısın bi baktım günlük sütten çıkmış tarihine göre :-ooo aoç elıyım ben tarifinide alayım senden zahmet olmassa

cemmmm

kusura bakma cnm benim cadıya çorba falan içirdim yazamadım. aoç sütü ısıtıyorsun parmağınla sıcaklığını kontrol et parmağını hafif yakar gibi oluyo ama parmağın dayanıyo yani kaynar olmuyo  :laughing7: dikkat et çok ılık olmasın yoksa süner  :D ben kavanoz mamaları oluyo ya küçük onun kavonozuna mayalıyorum dolu bir tatlı kaşığı aoç yoğurdu önce bir yerde hafif karıştır sonra kavonozdaki yoğurda ekle hafif bir iki kez karıştır ağzını kapat iyice sıkı sıkı bir kaç kat sar ve tam 5 saat sonra aç ama kapağını falan açmadan dolaba koy bi kaç saattte dolapta kalsın oooooooohhhh mis gibi olur bebeğine afiyet olsun  :hello2:  :occasion5:

laracroftt

asyam ben sana sebebını soyleyeyım
Mayadan degıl sek sutten
Sek gunluk sut 1ay dayanıyor, ben sekın yogurdu ve sutuyle nezaman yapsam esneye esneye bı hal oluyor.

Sutasın cam sısede gunluk sutunden yapıyorum artık,tam yaglı kaymaksız sutas yogurtla mayalıyorum
Hazır aldıgımız yogurttan farkı yok kalıp gıbı oluyor...

Aoc herzaman heryerde bulamazsın,bulursan yap.bulamazsan sutasınkını dene

Sutas gunluk sutun raf omru 3gun

Mesele sutun sıcaklıgıyla alakalı degıl tecrube ettıgım ıcın soyluyorum.hangı sutu aldıysan onun yogurdundan maya al.1 saatte olmaz mayalama 5saattır. Sıcak tutacaksın,sonra dolaba.5saatten fazlada kalmasın ama eksır,saat kur gerekırse. Dolapta 3saat dınlensın yogurdun hazır. Makınede aynı sıstem. Yıne sutun sıcaklıgını ve mayalamayı ben yapıyorum. Makıne sadece 5saat boyunca sıcak kalmasını saglıyor. Iste ben o sıcak tutma ısını beceremıyorum :sad1:

Buyuzden makıneyle 6kavanoz yapıyorum. Ama tek tek oldugu ve kasık degmedıgı ıcın sulanma,acıma falan olmuyor yogurtlarda.

cemmmm

Alıntı yapılan: laracroftt - 12 Ekim , 2012, 21:47:11
asyam ben sana sebebını soyleyeyım
Mayadan degıl sek sutten
Sek gunluk sut 1ay dayanıyor, ben sekın yogurdu ve sutuyle nezaman yapsam esneye esneye bı hal oluyor.

Sutasın cam sısede gunluk sutunden yapıyorum artık,tam yaglı kaymaksız sutas yogurtla mayalıyorum
Hazır aldıgımız yogurttan farkı yok kalıp gıbı oluyor...

Aoc herzaman heryerde bulamazsın,bulursan yap.bulamazsan sutasınkını dene

Sutas gunluk sutun raf omru 3gun

Mesele sutun sıcaklıgıyla alakalı degıl tecrube ettıgım ıcın soyluyorum.hangı sutu aldıysan onun yogurdundan maya al.1 saatte olmaz mayalama 5saattır. Sıcak tutacaksın,sonra dolaba.5saatten fazlada kalmasın ama eksır,saat kur gerekırse. Dolapta 3saat dınlensın yogurdun hazır. Makınede aynı sıstem. Yıne sutun sıcaklıgını ve mayalamayı ben yapıyorum. Makıne sadece 5saat boyunca sıcak kalmasını saglıyor. Iste ben o sıcak tutma ısını beceremıyorum :sad1:

Buyuzden makıneyle 6kavanoz yapıyorum. Ama tek tek oldugu ve kasık degmedıgı ıcın sulanma,acıma falan olmuyor yogurtlarda.
cnm kesinlikle bencede sek süt hiç iyi değil bizim bakkalda aoç süt geliyo günlük o yüzden öyle dedim  :laughing7: madem mayalıyorsun  bak her defasında hazır yoğurt kullanma maya olarak yine amacını aşıyo yani amacımız hazır yoğurt kullanmamak dimi ben ilk kullanmıştım sonra her defasında kendi yoğurdumla mayaladım bence daha sağlıklı  :flowers: bende minik mama kavanozlarına 3 tane mayalıyorum 2 tanesini hergün bi tane yiyor üçüncüsünüde maya olarak kullanıyorum hiç açmadığın için kaşıkta değmediği için sulanmıyor taze kalıyor aynı senin makinenin mantığı yani   :icon_thumright:

laracroftt

yok cnm herdefasında hazır kullanmıyorum zaten. Bak bu mayalamamda koyden ınekle manda sutunden yapılmıs yogurt almıstım taze onu koydum. Bı dahakıne kendı yogurdumdan yapıcam. Arada hazır yogurt la yapıyorum tazelenıyor sonra yıne benım yogurdumdan ;)

cemmmm

Alıntı yapılan: laracroftt - 13 Ekim , 2012, 00:09:20
yok cnm herdefasında hazır kullanmıyorum zaten. Bak bu mayalamamda koyden ınekle manda sutunden yapılmıs yogurt almıstım taze onu koydum. Bı dahakıne kendı yogurdumdan yapıcam. Arada hazır yogurt la yapıyorum tazelenıyor sonra yıne benım yogurdumdan ;)
köyden gelmiş mayayla dahada iyi tabi katkısız süper  :icon_thumright: tazelemene gerek yokki zaten senin yoğurdun en katkısız en iyi olanı  ;) işimiz zor aman yesinlerde ben hergün uğraşmaya razıyım akşama kadar uğraşıyoruz  :occasion14:

asya81

Alıntı yapılan: cemmmm - 13 Ekim , 2012, 00:17:21
Alıntı yapılan: laracroftt - 13 Ekim , 2012, 00:09:20
yok cnm herdefasında hazır kullanmıyorum zaten. Bak bu mayalamamda koyden ınekle manda sutunden yapılmıs yogurt almıstım taze onu koydum. Bı dahakıne kendı yogurdumdan yapıcam. Arada hazır yogurt la yapıyorum tazelenıyor sonra yıne benım yogurdumdan ;)
köyden gelmiş mayayla dahada iyi tabi katkısız süper  :icon_thumright: tazelemene gerek yokki zaten senin yoğurdun en katkısız en iyi olanı  ;) işimiz zor aman yesinlerde ben hergün uğraşmaya razıyım akşama kadar uğraşıyoruz  :occasion14:
haklısın galiba dün yine mayaladım tutmadı :violent1: :violent1: :violent1: deli oldum sıcak suya oturttum bu sefer sulandı yeşil suyunu saldı neden beceremniyorum son günlerde gerdi beni bu iş :cildir:

laracroftt

13 Ekim , 2012, 12:49:40 #40 Son düzenlenme: 13 Ekim , 2012, 12:54:54 laracroftt
bı yerde okumustum. Sutu mayalayıp agzını kapattıktan sonra kaynar su dolu tencereye oturt kapagını kapat oyle beklesın 5saat. Cıkart kapagı ac (heryerde acmayın denıyor ama acmassan ıcındekı suyu ucmaz) koy buzdolabına beklet 3saat sonra cıkar olacak bak :hello2: annem yaptı denedı oldu kendı evınde. Ordan bılıyorum. Ama sek sutle degıl aoc veya sutasla dene ;)

Cemmmm arkadasım ısmını bılmıyorum kusura bakma. Ya doktorun bırı dedıydı tvde. Arada hazır yogurtla tekrar mayalayın kı ıyı bakterıler tazelensın. Aynı mayayla yaptıkca yaptıkca bakterıler azalıyomuymus öluyomuymus neymıs valla o doktorun yalancısıyım :ehi:

asya81

ay sıcak suda beklettiğim tutmuş suyu var ama acayip ekşi olmuş :igrenc:

xxcansuxx

Alıntı yapılan: laracroftt - 13 Ekim , 2012, 12:49:40
bı yerde okumustum. Sutu mayalayıp agzını kapattıktan sonra kaynar su dolu tencereye oturt kapagını kapat oyle beklesın 5saat. Cıkart kapagı ac (heryerde acmayın denıyor ama acmassan ıcındekı suyu ucmaz) koy buzdolabına beklet 3saat sonra cıkar olacak bak :hello2: annem yaptı denedı oldu kendı evınde. Ordan bılıyorum. Ama sek sutle degıl aoc veya sutasla dene ;)

Cemmmm arkadasım ısmını bılmıyorum kusura bakma. Ya doktorun bırı dedıydı tvde. Arada hazır yogurtla tekrar mayalayın kı ıyı bakterıler tazelensın. Aynı mayayla yaptıkca yaptıkca bakterıler azalıyomuymus öluyomuymus neymıs valla o doktorun yalancısıyım :ehi:
ben hep yaptığım yoğurttan mayalıyorum kızım yiyor yoğurdu son 2 kaşığı ayırıyorum... onla yenisini mayalıyorum ta ki yoğurt ekşi olana kadar maya ekşiyse yoğurtta ekşi oluyor... abim gıda mühendisi şu aktivyalar var ya o yoğurtların katkı maddesi yokmuş probiyotik olanlarında diğer hazır yoğurttan mayalarsan yine aynı katkı maddeli yoğurdun olur demişti... biz yoğurdu marketten değil yine öyle el yapımı alıyoruz tanıdık bir yerden onun mayasını kullanıyorum...


xxcansuxx

Alıntı yapılan: asya81 - 13 Ekim , 2012, 13:01:55
ay sıcak suda beklettiğim tutmuş suyu var ama acayip ekşi olmuş :igrenc:
sıcak suda bekletmenin amacıda yine süt mayalanırken ısısını birden bırakmasın diye bunun yerine güzelce sarıp sarmalasanda yine aynı olur... ortam ısısı değişiyor önceden battaniyeyi 2 ye katlatıp sarıyorken şimdi 3-4 kat yapıyorum sıkı sıkı sarıyorum daha dün yaptım güzel tutmuş birde mayasını ne kadar az koyarsanız o kadar sert oluyor yoğurt :icon_thumright:


asya81

Alıntı yapılan: xxcansuxx - 13 Ekim , 2012, 14:09:26
Alıntı yapılan: asya81 - 13 Ekim , 2012, 13:01:55
ay sıcak suda beklettiğim tutmuş suyu var ama acayip ekşi olmuş :igrenc:
sıcak suda bekletmenin amacıda yine süt mayalanırken ısısını birden bırakmasın diye bunun yerine güzelce sarıp sarmalasanda yine aynı olur... ortam ısısı değişiyor önceden battaniyeyi 2 ye katlatıp sarıyorken şimdi 3-4 kat yapıyorum sıkı sıkı sarıyorum daha dün yaptım güzel tutmuş birde mayasını ne kadar az koyarsanız o kadar sert oluyor yoğurt :icon_thumright:
ben mayayı abarttım sanırım :suclu: