28 Mart , 2024, 17:00:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ikiz anne adayları burada toplanalım

Başlatan HASRET!M S@N@, 15 Mayıs , 2012, 11:23:48

« önceki - sonraki »

HASRET!M S@N@


@@@gözde@@@

Alıntı yapılan: HASRET!M S@N@ - 21 Mayıs , 2012, 10:22:12
malesef işyerindeyim cnm ama iyiym sabaha bakarak biraz daha geciyor gibi ısındıkca zaten belimde problem var benm agırlasınca napıcam bilmiyorum
Allah kolaylığını verir inşll canım bel ağrısı zor oluyo  :sad1:  ben dün iyiydim biraz bugün gene belimle karnım ağrıyo Allh bundan kötü etmesin inşll  :amin:

HASRET!M S@N@

amin cnm bnm hamile değilken bile böyle tutuluyordu kaçgünn sonra geciyordu masajla sıcak suyla ama simdi korkuyorum masaj yaptırmaya bişi olursa diye araba yordu benii birdaha bu kadar yormayacagım kendimi

RosE27

mrb cnm bel agrisinin tek ilaci istirhat benim belimdede fitik baslangici we duzlesme war benimde ara ara koparcasina agrio :(:( hep yattigim icin sanirim uzun sureli agrim olmadi elinden geldigince dinlenmeye cls cnm

HASRET!M S@N@

evet dün uzanınca gecti ama sabah kalktıgımda cok fenaydı halende oturamıyorum cok sızlıyor esimde korkttu birsey mi var diye bende yok tutulma agrısı o dedim korkma leke falan yok dedim cok kötü biraz daha iyi oldu ama simdi yinede korkuyorum ya birsey olursa diye arabada belim boslukta kaldı uzun süre ondan oldu galiba

RosE27

ama cnm benim senin araba tepesinde ne isin war okdr kendini yorucak kadar  :y25: :y25:

HASRET!M S@N@

bilemedimki cnm ya birdaha tövbe o kadar uzun kalmam sehir içindeydik ama oda cok geldi galibaaa

RosE27

Gebelikte Suyun Önemi
 
Gebelik, gözle görülmeyen anne yumurtası ve baba sperminin döllenerek ana rahminde hızla çoğalıp şekillenerek yaklaşık 40 hafta sonra insan yavrusu olarak dünyaya gelmesine kadar geçirilen süredir. Yeni doğan bebek milyarlarca hücreden oluşmuştur. Hücreler büyük ölçüde su, bu su içinde çözünmüş besin öğelerinden oluşmuştur.  Döllenme ile birlikte kadının, bir yandan bebeğin gelişmesini sağlayacak çevrenin oluşması, diğer yandan hücrelerin çoğalıp şekillenmesini karşılamak üzere su ve besin öğeleri gereksinimleri hızla artar.

Gebeliğin ilk 26. haftası sonunda bebeğin beden ağırlığının yaklaşık % 90'ı sudan oluşmuştur.

Bu durum, bebeğin gelişiminde suyun ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Doğum yaklaştıkça bebeğin su gereksinmesi oksijenin önüne geçer.

Bebek ana rahminde, mekanik şoklara karşı engel oluşturan, 37 derecelik ısı sağlayan ve enfeksiyonlardan koruyan su çözeltisi (amniotik sıvı) içinde yaşar. Bu sıvı bebeğin gelişimi için de önemlidir.

Bebeğin yaşamını sürdürdüğü su çözeltisinde yetersizlik olması akciğerlerinin gelişimini olumsuz etkiler, hareket yeteneğini azaltır ve yapısal bozukluğa neden olur. Bu durum zamanında doğan bebeklerin % 3-5'inde görülebilmektedir.

Bebeğin su gereksinmesi annenin içtiği suyla karşılanır. Anne ile amniotik sıvı arasında bir saatlik sürede yaklaşık 0,5 litre su değişimi olur.

Gebelikte Annede Oluşan Fizyolojik Değişiklikler ve Su
Gebelik süresince, anne ortalama 12,5 kg. ağırlık kazanır. Bu ağırlığın yaklaşık 6-8 kg.'ı sudur. Bu suyun yaklaşık yarısı halk arasında son denilen plasenta, amniotik sıvı ve bebekte depo edilmiştir. Bebeğin yaşamı için gerekli bu su aşağıda belirtilen fizyolojik uyumlarla sağlanmaktadır.

Gebelikle birlikte damarlarda akan kanın hacmi % 10 artar. Kalbin atış hızı ve toplam beden suyunun miktarı da yükselir.
Susama eşiği düşer. Normal duruma göre gebelikte susama duygusu daha erken gelişir ve böylece gebe kadın daha çok su içme olanağı bulur.
Bu değişiklikler hormonların denetimi altındadır.
Suyun sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmede, önemi çok büyük
Araştırma verilerine göre annenin içtiği su, amniotik sıvıyı etkilemektedir. Amniotik sıvısı yetersiz olan kadınlara 2 saat içinde 2 litre su verildiğinde amniotik sıvıdaki yetersizliğin düzeltildiği gösterilmiştir. Amniotik sıvı yetersizliği olmayan kadınlarda da içilen suyun sıvıyı artırdığı gözlenmiştir. Deneysel çalışmalarda annenin susuz kalmasının bebeğin susuz kalmasına neden olduğu belirlenmiştir. Bu veriler, sağlıklı bebek dünyaya getirmede suyun ne denli önemli olduğunu göstermektedir.

RosE27

mrb en guzel anne adaylari nasilsiniz?

@@@gözde@@@

slm gülcüm biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın

RosE27

bende cok sukur cnm asi oldum kolum cok agrio :(:( basimda cok agrio bugun :( kontrole gittim bugun bebeklercok sukur iyi idrar tahlili we kulturu verdim tubacim cuma cikicak sonuc saglik ocagida 3 tup kan aldi hyrli  pteside detayli ultrsyona sira werdilerins hepsi hyrli snc olur :amin:

@@@gözde@@@

kolunun ağrısı iki güne geçer canım  1 2 gün ağrı yapıyo.. inşAlah sonuçlarınızda güzel çıkar  :amin:

RosE27


@@@gözde@@@

mrb gülcüm iyiyiz çok şükür siz nasılsınız baş ağrıların geçtimi

RosE27

hyr cnm cok agrıyoo :(:( sanırım kolestrolden ıyı kolestrol 330 kotu kolestrol 199  cıktı doktoruma sordum gebelıkte kolestrol cıkar yapıcak bişe yok dedi :( kı ben hıc katı yag we yaglı seylerde yemem ama yuksek ıste bas agrısı buyuk ıhtımal ondan ıdrardada enfeksıyon war ama az cok değil suyla temızlenıceksın dedı su ıcıyorum işte bıde karpuz  :k06: :k06: