Ispanaklı mantarlı krep bohçası(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 08 Mayıs , 2012, 19:14:44

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




Malzemeler:
Krep için:
4 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 fiske kabartma tozu
tuz


İç malzemesi:
1 soğan
1/2 paket mantar(doğranmış)
1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
tuz, karabiber
2 kaşık yağ


Beşamel sos:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı süt
tuz, karabiber


Üzeri için:
Haşlanmış mısır
Kırmızı biber
Kaşar peyniri


Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
Tavaya bir çay kaşığı yağ koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Soğanı yağda soteliyoruz.
Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
Tüm  krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar serpilir.Mısır ve biberlerde eklendikten sonra fırına sürülür.10-15 dakika fırında kızaran krepler sıcak servis yapılır.










Alıntı

ツgöçmen_54 ツ