Peynirli karışık pay tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 03 Mayıs , 2012, 14:30:49

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme





Malzemeler:
Hamuru İçin:


  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 115 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:


  • 1 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük küpler şeklinde doğranmış)
  • 1/4 su bardağı çok ince doğranmış sucuk
  • 1/2 su bardağı küçük kareler şeklinde doğranmış salam
  • 1/2 su bardağı küçük küp seklinde doğranmış mantar
  • 1/3 su bardağı  kıyılmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı  kıyılmış dereotu
  • 1/3 su bardağı kıyılmış yeşil sivri biber (tercihe göre acı veya tatlı olabilir)
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:


  • 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
Hazırlanışı:


  • Yaklaşık 26 santim çapındaki bir pay kalıbını margarinle yağlayıp kenarda bekletiniz.
  • İç malzemelerin tamamını derin bir karıştırma kabında birbirleriyle harmanlayarak karıştırıp kenarda bekletiniz.
  • Bir karıştırma kabında yoğurt ve yumurtayı tel çırpıcıyla karıştırınız.
  • Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayınız. Bu karışıma  oda sıcaklığındaki yağı ilave edip parmak uçlarınızla karıştırınız.
  • Yoğurt ve yumurta karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur yapıp yuvarlak şekil veriniz.
  • Yaptığınız hamurun üzerini örterek buzdolabında 15-20 dakika bekletiniz.
  • Fırını yakarak 195 dereceye ayarlayınız.
  • Hamuru dolaptan alıp ortadan keserek iki eşit bezeye ayırınız. Hamurun her bir parçasını tekrar yuvarlak bir hamur yapınız.
  • Hamurlardan birini hafifçe unlanmış tezgahta merdaneyle  açıp önceden yağlanmış pay kalıbına yerleştiriniz. Kalıba  kolaylıkla yerleştirmek için açtığınız hamuru önce ikiye sonra dörde  katlayınız ve sivri ucu kalıbın en ortasına gelecek şekilde  yerleştiriniz. Daha sonra katlanmış katları tekrar açarak kalıbın  tamamını  hamurla kaplayınız.
  • Hamuru kalıbın yan yüksekliklerinide kaplayacak şekilde elinizle  hafif bastırarak yerleştiriniz ve kenarlardan taşan fazlalıkları kesip  çıkarınız.
  • Hazırlamış olduğunuz iç malzemesini hamur döşenmiş kalıba eşit olarak yerleştiriniz.
  • Diğer hamur bezesini yine hafif unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık yarım santim kalınlığında açınız.
  • Açtığınız bu hamurun tamamını yaklaşık 2.5 santimlik şeritler halinde kesiniz.
  • Kestiğiniz şeritleri pay kalıbının üzerine sepet örgüsü şekli  verecek şekilde yerleştiriniz. En uzun olan şeritleri kalıbın en uzun  olan kısmı ortasına, kısa şeritleride kenarlara yerleştirebilirsiniz.
  • Kalıbın üzerini tamamen sepet şeklinde kaplayıp kenarda kalan uçları  alttaki hamurun kenarıyla hafifçe bastırarak birleştiriniz. Şeritlerin  kısa gelen kısımlarına diğer şeritlerden parça kesip ilave  yapabilirsiniz. Uzun gelen kısımları ise kesip kısa gelen yerlerde  kullanabilirsiniz.
  • Sepet örgüsü şeklindeki hamurun üzerine, fırça yardımıyla yumurta  sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 22-25 dakika üzeri kızarıncaya  kadar pişiriniz.
  • Pişmiş payı fırından çıkarıp ılıklaşması için tel ızgara üzerine  çıkarınız. Ilık veya oda sıcaklığında olunca servis tabağına aktararak  dilimleyip servis yapınız.






















Alıntı

FİGENN


suzannn


suzannn

BUNU YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU AMA TADI AYNI PİZZA GİBİ OLDU :) AMA BAZI MALZEMELERİ EKSİK KOYDUM DEREOTU KOYMADIM BİDE MORAZELLE PEYNİYİ KOYMADIM  OHH AFİYETLE YEDİK

Bluegirl

 :hungry:  :hungry:  :hungry: enfes görünüyor ama useniyorum yapmaya  :sad1:

mutluluk

özgecim sen yoktun tariflerde yoktu.senin yokluğun çok belli ediyordu ama geldiğin gibi yine bombanı patlatmışın. :caca: yaww be allah var sen hiç acımıyon bize nasıl yaparım şimdi ben onu :tongue3:

oslemturgay

BENDE SIK YAPIYORUM BUNU AYNI HAMURLA KIYMA-DOMATES-BİBER- PEYNİR KARIŞTIRIP YAPIYORUM SÜPER OLUYOR

semayilmaz

Ekmeği kullanarak kaç çeşit tarif hazırlayabilirsiniz? İşte hayal gücünüzü zorlayacağınız bir tarif yarışması! Ramazan boyunca Doygun Ekmek ile hem lezzetli hem de yaratıcı tarifler yapın, birbirinden muhteşem hediyeler kazanın!


http://www.hurriyetaile.com/doygunekmek -

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...