19 Mart , 2024, 13:34:02

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ETİMEK TATLISI

Başlatan semsen24, 18 Nisan , 2012, 17:25:26

« önceki - sonraki »

semsen24

Malzemeler
Su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket etimek
5 su bardağı süt (1 Su bardağı krem şanti için )
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Yapılışı 2 su bardağı toz şekeri tencerede Kısık ateşte üzerine hiç su eklemeden rengi kahverengileşinceye kadar kavuruyoruz daha sonra 2 su bardağı suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz.
1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizip hazırlamış olduğumuz şerbeti üzerine döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Kalan 1 çay bardağı şekeri sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz içine vanilyayı ekliyoruz, biraz dinlerdikten sonra etimeklerin üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz. Krem şantiyi hazırlayıp soğuyan tatlının üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Üzerini de ceviz, hindistan cevizi, fındık, badem, antep fıstığı veya çeşitli mevsim mevyeleriyle süsleyerek ikram ediyoruz. Afiyet
Sema&Sena