29 Mart , 2024, 18:15:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Hamsi Böreği Tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 23 Mart , 2012, 16:49:21

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler (6 kişilik)

1 kilo hamsi ( kılçığı ayıklanmış)
2 su bardağı pirinç
2 pırasanın yeşil kısımları
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Hazırlanışı

Hamsiler kılçıklarından ayrılarak içleri açık hale getirilir, tuzlanır ve süzgeçte beklemeye bırakılır. Pirinçler pilav şeklinde pişirilir ve soğutularak hazır edilir. Soğumuş olan pilavın içine ince ince doğranmış pırasanın yeşil yaprakları ve yarım demet maydanoz ile bir küçük baş soğan ve havuç ince doğranmış olarak konur ve yeterince karabiber de konularak iyice harmanlanır.
Yağlanmış olan yapışmaz tavada hamsilerin dış kısımları mısır unu ile unlanarak içleri açık halde tavaya dizilir. Dizme işleminde aralarında açık olmaması için kenarlarından aynı yönde üst üste gelmesine dikkat edilir. Tavanın kenar kısımlarında kuyrukları dışarda kalacak şekilde dizilerek tavanın tamamı hamsi ile kaplanmış olur. Hazırladığımız ve karışımlı pilavın tamamı hamsinin içine dökülür ve üzeri aynı şekilde dışı mısır unu ile unlanmış hamsi ile kaplanarak kapatılır. Kızgın ateşte kızartılan hamsiler içinin pilavlı harcı dağıtılmadan çevirilir ve diğer tarafıda kızartılır. Çevrilme sırasında tavaya bir miktar kızartma yağı daha dökülür. Nar gibi kızaran hamsilerin içindeki harçla birlikte dağıtılmadan servis edilir. Afiyet olsun..



alıntıdır..

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...