Portakallı krem karamel tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 10 Temmuz , 2011, 19:16:04

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:

6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi.


Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay  bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın. Çok  yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın.
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu  karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice  soğusun.

Çırpma kabına 6 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak  iyice çırpın, daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle  bir iki dakika çırpın. Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave  ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın.

190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine, içinde sıcak su  olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir, yani kap direkt ısı  olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir.
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor. Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz.

Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor, yavaşça payrexi tepsi  içinden alarak soğumasını bekleyin. İyice  soğuduğunda  hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif  karamel suyunun çıktığını görürsünüz.

İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin.
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.




















Alıntı

kelebegimm



]

Balböceği


kelebegimm



]

Balböceği