28 Mart , 2024, 22:13:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Babalar da doğum sonrası depresyona giriyor

Başlatan Balböceği, 04 Haziran , 2011, 14:37:27

« önceki - sonraki »

Balböceği

Her yedi kadından biri doğum sonrası depresyona girerken, Babalık Enstitüsü, her on erkekten birinin, bebekleri doğmadan hem önce hem de sonra depresyona girdiğini kaydetti.
Her yedi kadından biri doğum sonrası depresyona girerken, Babalık Enstitüsü, her on erkekten birinin, bebekleri doğmadan hem önce hem de sonra depresyona girdiğini kaydetti. Uzmanlara göre ise, doğum sonrası depresyonda olan erkekler "çıldırıyor" kendilerini çok içmeye, kontrolsüz ilaç almaya ve evlilik dışı ilişkiye veriyor.

BBC'e göre, Babalık Enstitüsü, her yedi kadından birinin doğum sonrası depresyonda olduğunu, her on erkekten birinin ise, bebekleri doğmadan hem önce hem de sonra depresyona girdiğini ve baba için depresyonun en üst seviyede yaşandığı zamanın doğumdan sonraki üç ve altı ay arası olduğunu ifade etti.

Haberde, Babalık Enstitüsü Araştırma Başkanı Adrienne Burgess'in, bebeğin gelişiyle kadınlar gibi babaların da yaşamdaki büyük değişikliklerle mücadele edebileceğini vurgularken, hormonların, uyku eksikliğinin, artan sorumlulukların ve genel hayat stresinin kadınlar kadar erkekleri de etkileyeceğini ve eğer anne depresyondaysa, erkeğin daha kötü olma olasılığının yüksek olduğunu belirttiğine dikkat çekildi.

-DEPRESYONA GİREN ERKEKLER "ÇILDIRIYOR"-

Babanın depresyonunun hamilelik boyunca başlayabileceği ve babaların eşleri tarafından ihmal edildiklerini düşünebileceğine dikkat çekilen haberde, uzmanların, erkeklerin duygularını farklı yollarla ifade ettiklerini ve depresyon durumunda kadınların üzgün olurken erkeklerin "çılgın" olduğunu belirttiği vurgulandı.

Ayrıca, uzmanların çok içmenin, doktor kontrolü dışında ilaç almanın ve evlilik dışı ilişkiye girmenin depresyondaki babanın belirtileri olabileceğini söyledikleri belirtildi.


banu_fth

 :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo

eşlerimizi iyi izlemeliyiz demekki dikkat etmeliyiz .. bizim her ne kadar hormonlardan kafayı yememiz mümkünse..
onlarda demekki yaşıyorlar bu tür şeyleri ..  :(  :love9:

βαlκιz

adamlar bezdi mamaydı derken depresyona giriyo  :toothy10: :toothy10: :toothy10:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği


KONYALI

hem bez hem mama..evdede psikolojısı bozuk bır kadın olursa o adamın psıklojısının normal kalamsı zor zati...zavallı kocam ben kesın canına okurum onun :k06: :k06: