28 Mart , 2024, 17:08:56

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


hangi devam sütü kilo aldırır?

Başlatan aşkitoom, 30 Mayıs , 2011, 17:33:53

« önceki - sonraki »

aşkitoom

arkadaşlar bebeğim 2.ayını doldurdu 3. aydan gün alıyoruz.4-5 gün önce bebeğim 2 gün boyunca durmadan çığlık çığlığa ağladı.her saat emziriyordum fakat yavrucağım doymuyormuş aç kalmış.doktora götürdük çocuk doymamış dedi ve kilosuda biraz düşük dedi. doktor 1 kilo falan daha eksiği var dedi.sütüm var ama yağlı değil.doktor dediki bazı annelerin sütü yağlı olur çocuğa yarar,bazılarıda az yağlı olur kiloyu yavaş alır.ve benim sütümde süt rengi gibi değil,bulanık su gibi.doktor mama takviyesi verdi.aptamil conformil verdi,o bitti burdaki eczaneden bulamadık aptamil 1 aldık.mamayı çok güzel içiyor ama beni emmiyor.sağıp veriyorum,ondada göğsüm dayanmıyor.bebeğimin kilo alması lazımmış,ne yapabilirim.aptamil iyi mi,kilo aldırır mı.yoksa hangi devam sütü iyi  kilo aldırır.

βαlκιz

canım bütün mamaların içerigi aynı diye biliyorum
illa kilo alsın diye verme mamayı karnı doysun yeterki kilosu için üzülme
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

aşkitoom

saol cnm,kilo alsın diye diye değil zaten.vitamin almasınıda istiyorum.2400 doğmuştu,tabi erken doğdu 37 haftalık.4-5 gün önce 3 buçuk kiloydu.tabi bu 4-5 gün içinde grip oldu iştahı olmadı ve emmedi.o yüzden aç kalmıştı,şimdide sadece mama yiyor.sütümü almıyor.bende sağıp ara sıra öyle veriyorum.göğsümde şimdi şişti emmediği için,sütten kesilmiş olsa bu göğsümün şişliği ne kadar sürer.

βαlκιz

sen devamlı emzir canım pompayla falan sag gögsünü

mama olarak yine aptamil ver sevdiyse
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

gülay t.

Canım mamalar  genelde kilo aldırma bakımından aynı özelliklere sahip. Sen doktorunun önerdiğini vermeye çalış.Sütten kestiğin takdirde göğsündeki şişkinlikler bir süre devam eder ama süre vermek zor. Süt oranına göre değişir.

Ama göğüslerin sütle doldu durmasın sağarak veya emzirerek boşalt bir şekilde yoksa süt göğüste kalır ve mastit olabilir. Çok ağrılıve ateşli bir durum. Eğer kesmeyi düşünüyorsan sağma sıklığını azaltırsın yavaş yavaş süt azalır böylece göğüslerin de çok ağrımaz.

AyNi

bizde bebeğim doğduğundan beri aptamil 1 kullanıyoruz ve memnunuz... ilk zamanlar günde 3-4 kez veriyordum şimdi 1-2ye indirdik... şuan 2,5 aylık ve her ay 1 kilo almış... doktor mamaya devam et demişti...