EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

kaybolan yazımı yeniden yazmaya çalışıyım bari,aklımda kalanları :sad1:
dilek,aşıların tutmadığını bi anlayabiliyo muyuz acaba?yoksa doktor mu anlıyo sadece ???
ayrıca ben ithal yaptırcaktım ama doktorumuz sağlık ocağı menenjiti yapmaya başladı dedi ve oraya gönderdi.Ateşi sorunca da,bünyeye bağlı dedi,ithal aşılarda da ateş yapar dedi.Ama bizimki zaten ateş sayılmazmış 37,6.38i falan bulunca ateş olurmuş.
Ha bu arada doktor demişti ki bize ben eminim gece 11de ateşi 37,8lere çıkıcak o yüzden fitil verin.
Biz de vermedik çünkü o ara 37,2ye düşmüştü,zaten sonradan da düşmeye devam etti :D
maaşallah kızımın bünyesi dayanıklıymış teyzeleri :icon_flower:

ayşen bende iltihap hiç olmadı,senin dediğin tırnak batması mı?

biz de filede yıkıyoruz,sanki kontrol etmek daha kolay oluyo :D

arzu ben de sese alışsın diye tvli odaya koyuyorum gündüzleri ama bazen gözü takılıyo gibi oluyo,o da 1dk bile sürmüyo, hatta 5-10 sn falan ;)

gonca geçmiş olsun canım :(

Tebessüm :)

biz de filede yıkıyoruz. ve çok rahat oluyor.önceleri filesiz yıkıyorduk eziyet gibiydi hem oğluma hem bize. önce yüzüstü yatırp arka kısmını yıkıyoruz sonra sırtüstü yatırıp ön tarafı en son da başını tabiii.
bahsetmiştim önceden kucakta olmayınca durmuyo bizimki diye, ayşen oyun halısını önermiştin. oyun halısı değil de egzersiz arkadaşım aldık. Allah icad edenden razı olsun.şimdi oynuyor da yazabiliyorum,tuvalete gidebiliyorum aman maşallah...tavsiye ediyorum.
jbdun umarım prenses daha iyidir bugün. biz ithal yaptırmamıza rağmen dediğin gibi çok küçük yükselmeler olmuştu arada.demek sağ.o. da yaptırsak yanmıştık biz..
bez konusunda; yağızım 5 kg. molfix 3 noyu kullanıyoruz azcık büyük geliyo arada badiye taşmalar oluyo.ama 2 numara da küçük geliyo. şaşırdım napiyim.

Ardaömür(Arzu)

17 Ocak , 2007, 12:48:50 #287 Son düzenlenme: 17 Ocak , 2007, 12:54:14 ardaömür(Arzu)
Arkadaşlar Arda gece 11-12 gibi yatıp sabah 10-11 gibi kalkıyor çok hoş duyuluyor demi ama yanılıyorsunuz her 1,5 saate bir uyanıp 15 dakika emiyor buda beni mahfediyor tabiki. Sütümde var ama acaba doymuyormu yada besleyici değilmi anlamıyorum.3100gr.dogmuştu şimdi 5350gr ne dersiniz. Acaba bir iki gece mama verip denesemmi daha önce hiç vermedim.Doktorumuz gerek yok biraz küçük ama düzenli kilo alıyor demişti.Bende vermek istemiyorum ama gecelerimiz kötü geçiyor. Hacı yatmaz gibi olduk.
sizden acil  yardım bekliyorum bu gece için ne yapmalıyım.
Ayşen tırnak batması bendede oldu eğer seninkide oysa zeytinyağlı pamuk sardım bir gece ertesi gün pedikür yaptırdım şimdi iyiyim.
Gonca geçmiş olsun umarım çabuk atlatırsın.



Ardaömür(Arzu)




Lily Wonka

17 Ocak , 2007, 14:02:04 #289 Son düzenlenme: 17 Ocak , 2007, 14:57:12 muallime
Ayşen'cim, ben her alt açmada mutlaka ılık suyla poposunu (komple belden aşağısını) yıkıyorum, bu doğduğundan beri böyle.. Bir tek hastanede falan ıslak mendille silip yıkamadan bezlemek zorunda kalıyorum.. O kadar da olur artık.. (ona rağmen pişik olmuştu..)
KIZ ANALARIIII! :director:
Size bişey soriciim.. Ay biraz da utanıyorum aslında.. :D Alt açma sırasında kızlarımızın malum bölgelerini çok kurcalamadan yüzeysel bir temizlik yapılması gerektiğini okumuştum.. Ama bazen araya (dış dudakların arasına) kaka dolabiliyor ve tam anlamıyla temizlemeden benim içim rahat etmiyor! Minicik bir pamukla nazikçe temizlemeye çalışıyorum.. Siz nasıl hallediyorsunuz bu işi???



Lily Wonka

17 Ocak , 2007, 14:18:16 #290 Son düzenlenme: 17 Ocak , 2007, 14:24:49 muallime
Arzu'cum, ben bebek.com da "BEBEĞİNİN KİLO ALIMI YETERSİZ DİYE ANNE SÜTÜNÜ MAMAYLA TAKVİYE EDENLER.." diye bir başlık açmıştım. Orada yazdıklarımı bi oku derim.. Arda kaç aylık bilmiyorum ama 2-3 aylık olduğunu varsayarak kilo alımının gayet normal olduğunu söyleyebilirim.. (Bunu asıl doktorunun söylemiş olması gerekir tabii!) Şu ara çok sık emmek istemesi hızlı büyüdüğü bir döneme girdiğini gösteriyor olabilir, eğer öyleyse sonra normal temposuna geri dönecektir. Kolay gelsin.. :)



Ardaömür(Arzu)

KİLO ALIMI EVET İYİ AMA NİYE BU KADAR SIK EMİYOR DOĞDUĞUNDAN BERİ BÖYLE DEĞİŞMEDİ BU ARADA ARDA 3 AY 1 GÜNLÜK



Lily Wonka

Eğer senin sütünün azlığı ile ilgili bir sorun olsaydı kilo alamazdı.. O yüzden sütünden yana için rahat olsun.. Belki de bebişin emme performansı ile ilgilidir.. Her bebek aynı güçte ve hızda ememeyebiliyor.. Yeterince güçlü ememiyorsa midesini her seansta yeterince dolduramıyor ve çabuk acıkıyor olabilir.. Ne olursa olsun eğer kilo alımı düzenli ve sağlığı da iyiyse sık dişini diycem.. Şurda an fazla üç ayın daha var.... ;)



Emine

17 Ocak , 2007, 14:58:35 #293 Son düzenlenme: 17 Ocak , 2007, 15:12:59 Emine
Aslıcım güzeldi hamilelik ama son 1 ayı hatırlamak bile istemiyorum acayip kaşıntı vardı bende şu an aklımda kalan o kaşıntı sadece o heyecan güzeldi tabi kime benzeyecek bebişimiz nasıl olacak vs her gece bir rüyada farklı bebek görürdüm  :love5:
Ben tek başıma yıkayabiliyorum kızımı ama odada yıkadığımız için su dolu küveti taşıyacak biri lazım o nedenle kocamla yıkıyoruz genelde  ;) Ben de filede yıkıyorum diğer şekillerde hiç denemedim ama başaramam sanırım.Ben ilk önce ön tarafında ayak ve bacaklarını yıkıyorum sonra göbiş ve kollar boyun altı yüz.sonra başını yıkıyorum en son arkasını çevirip sırtını ve poposunuu..
Ayşencim kafasını yıkarken ben ceylinin sırtüstü oluyor ve suratına su gelmiyor hiç durularkende yine o şekilde yıkıyorum yüzüstü yıkıyorsn kafasını belki suratına su gelp burnuna falan çekiyordur.

dilek hira karma aşının tutmadığını ben de duymamıştım nasıl anlaşılıyor ki ?
Filizcim ben de prima kullanırken hep bodysine taşıyordu.Huggiese geçince taşmadı hiç sanırım senin oğlanda benim kız gibi çok çişli  :D
Arzucum ben kesinlikle tv izletmiyorum artık.Gündüz tv kapalı akşamları açık o zamanda görmeyeceği pozisyonda tutuyoruz.
Arzucum doktor mama verme dediyse verme.Sütün yeterliyse gerek yok.Zamanla düzene girer bi ara benim kızda öyleydi şimdi düzene girdi.
muallimecim utanacak bişey yok bende aynı şeyi düşünüp doktora sormuştum.Temizlerken yırtılack diye korkuyordum.O da dedi fazla zedelemeden temizle içinde kaka kalması daha kötü dedi.Şimdi ıslak mendille siliyorum içini de banyo yaparkende açıp temizliyorum.
mubecin kızı kabız olmuş arkadaşlar ek gıdalarla uğraşıyormuş bi yandan cumartesi kıbrısa gidecekmiş oradan girecekmiş nete iyiymiş çok şükür
Gonca da evdeymiş bugün ameliyat demiş doktor.Dua edelim arkadaşlar Allah acil şifalar versin  :'(




Lily Wonka

Cevabın için teşekkürler Emine'cim. Yalnız banyo yaptırırken en son başın yıkanması gerektiğini duymuştum (doktorum da onaylamıştı); bebekler ısıyı başlarından alıp başlarından kaybettikleri için kolay üşütebilirlerimiş..
Bu arada Ceylin'in örme elbiseli fotoğrafları nefis. Oyuncak bebek gibi.. :) bebek.com'da da mor-örme elbiseli bir fotosu vardı (yanılmıyorsam bayramlık), o da pek şekerdi.. e güzele ne yakışmaz!.. :)



seyda

kizlar....
bisey sorucam siz nasil ölcüyorsunuz bebislerin atesini? rektal degil mi? jbdun un yazdiklari aklimi karistirdi biraz da... yani benim bildigim rektal ates 37,5 olmasi normal. yoksa yanlismi biliyorum?? zaten burdaki doktorlara paranoyakca ama pek güvenemiyorum:)) ben almanca konusamiyorum onlarin da ingilizcesi eh iste sürekli beni yanlis anliyorlar saniyorum. anne paranoyasi heralde:))
muallime ve emine, ben de Melis Alara nin temizligini ayni sekilde yapiyorum eczaneden steril gazli bez aldim onlarla sicak suyle hafifi temiliyorum ve her kullanimda atiyorum. bence de kakali kalmasi daha kötü.

Emine

Sağol muallimecimm  :love1:
ben alından ölçtüm şu ana sadar seyda ama hiç ateşlenmedi.Biraz yüksek olduğunu hissetsem heryerinden ölçerim herhalde.

seyda

bende hep annemin taktigiyle anlina dudaklarimi dokunduruyorum ve simdiye kadar hic atesi oldugunu hissetmedim ve ölcmedim. kurabisime kiyip poposundan ölcemedim hic gerci zaten hissetmiyorlarmis ama olsun:))

seyda

bu arada Zehra, (Zara82) bisey söyliycektim sana... bebek konusuyla alakasiz ama.. gecen forumda hamile oldugunu ögrenince isyerim beni isten cikartti demistindin benim de dikkatimi cekmisti. ben de 2 seneye yakin Almanyada calistim ve simdi Isvicreye geldik esimin isi nedeniyle. ben de önce 12 hafta ücretli izin sonra da 3 sene ücretsiz izin aldim. ve seni okuyunca sasirdim cünkü Alman kanunlarinda hicbir sirket seni hamileyken isten cikartmaz ve sana 3 sene de ücretsiz izin (Erziehungsurlaub) vermek zorunda. yani sen calismak istemiyorsun simdi ama ben böyle haksizliklara cok kiziyorum. sen orda yasiyosun ve kanunlardan daha fazla haberdarsindir heralde ama yinede bi söylemek istedim hakkini isverene yedirme yani. sonucta anne olmak cok dogal ve sirketler de kanunlari uygulamak zorunda diimi?
bu arada yüzün bana acaip tanidik geldi, Mannheim cevresdinde oturuyo olamazsin dimi?? malum Almanya büyük:))

seyda

ay bugün acaip cok yazdim ve soru sordum ama bi sorum daha var. ben hala regl olmadim da, aranizda benim durumumda olan varmi?? burdaki iki arkadasim da oluyorlar ama ikis de emzirmiyor, bununla bi ilgisi olabilir mi?