EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ayşen

biz iki günde bir yıkıyoruz, masajı da bebe yağı ile yapıyoruz. hem uykusu geliyo hem dinleniyo çok da hoşuna gidiyo masaj. genelde kocamla yıkadıgımız için akşam 8 gibi yapıyoruz banyoyu. sonra da uyuyo zaten 1-2 saate uyanıyo 1 saat sonra tekrar gece uykusuna dalıyo bu kez. annem de banyo geliştirir büyütür diyor. ama z.yağı ile ilgili bi bilgim yok. masaj ve jminastiğin büyümelerinde etkili olduunu biliyorum ama.


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Ardaömür(Arzu)

Bende sebamed kullanıyorum ama banyodan sonra 3-4 saat kesinlikle uyutamıyorum.Bide banyodamı odadamı yaptırıyorsunuz biz hala odada yaptırıyoruz ilave olarak elektrik sobası yakıyoruz banyo yapıldığında evde deprem olmuş gibi oluyor heryer heryerde.
şimdi oğlumla biraz sokak gezmesi yapacağız öptüm bebişlerinizi :love5:



Tebessüm :)

16 Ocak , 2007, 14:17:27 #257 Son düzenlenme: 08 Mart , 2007, 21:40:45 ayşegül
zeytinyağını dr.lar pek tavsiye etmiyor,asit oranı yüksek,hijyen olmayabilir.bebek yağı daha güvenilir bence.biz haftada 2 kere yıkıyoruz.hasta etme korkumuz var.dr. ısrarla hergün yıkayın diyor.hem çok yorgun oluyorum hem hasta olcak diye korkuyorum.
jbdun,gelmiş geçmiş olsun sevindim geceyi rahat geçirmenize.dün sağlık ocağından aradılar,menenjit aşısını devlet karşılıyomuş artık.sen söylemiştin..
emine, vaktim olduğunda yapıcam cetveli saol...

Tebessüm :)

jbdun, yanıtım geç mi olacak bilmiyorum ama calpolü verme artık.prospektüse bak, 3 ayın altındaki bebeklere önerilmiyor aşı zamanı hariç.biz aşıdan sonra, gece ve ertesi sabah verdik dr un tavsiyesi üzerine.onu bile korkarak verdim. aman dikkat canım..

ponçik

arzu  bizde odada banyo yaptıranlardanız  ;) ve dediğin gibi heryer heryerde , savaş alanı gibi  :crybaby2:

ayşegül korkunu anlıyorum ,biz kendimiz bile azıcık üşüsek hemen aksırıp tıksırmaya başlıyoruz  ::)  aslında nasıl alıştırırsan öyle gider
bizim kızımız 2 günde bir ,eğer çok uykusu varsa ve uyanmazsa 3 günde bir, akşamları banyo yapıyor

ayşen biz özellikle mama saatine denk getiriyoruz akşamları
yıkanıp mamasını verince hemen olmasada yarım saatte uyuyo   :tongue3: eskiden böyle yapınca gece uykusuna yatardı
şimdi 2 saat sonra uyanıyo
her ay düzenleri değişiyor işte   :dontknow:



office

ufff kızlar oğlum hasta oldu yaaa :icon_pale:
2 gündür ne yese çıkarıyo feci derecede ishal oldu karnı ağrıyo bütün gece ağlamaktan uyuyamadı yavrum benim :-[ içim parçalanıyo valla. önce üşüttü zannettim dün doktorunu aradık rota ve kaka tahlili istedi. mikrop kapmış olabilir dedi. bütün gece kaka yapsın diye bekledik yapmadı. şimdi yeni yaptı akşam eşim götürüp tahlil yaptırıcak. inşallah önemli bişeyi yoktur çok canım sıkkın çoook :-[ :'(
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

16 Ocak , 2007, 16:44:43 #261 Son düzenlenme: 16 Ocak , 2007, 16:47:21 Emine
office geçmiş olsun canım ama kakanın tahlil için yarım saat içinde laboratuvara yetiştirilmesi gerekiyor açıkta bıraktıysan olmaz o kakadan tahlil buzdolabına koysaydın bari   :-\
arzucum biz de iki günde bir gece yatmadan önce odada banyo yapıyoruz kalorifer zaten çalışıyo ama elektrikli soba açıyoruz bir de gerçi dün gece babamız elektrikli sobamızı aldı yere vurdu Ceylin ağlıyordu benimde elim doluydu o da çalışıyordu neden almamışım çocuğu ağlarken diye sinirlendi kırdı :crybaby2: Benim de moralim bozuk ama napayım  :sad1:
jbduncum biz verem aşısını olduğumuzda yeri bile belli değildi zaman geçtikçe kızardı böylece tutuğunu anlıyoruz orada kırmızı mercimek büyüklüğünde bir leke oldu ama kabuk bağlamadı henüz  :icon_scratch:
Biz de bugün 2. karma aşımızı olduk. 46 ytl imiş bu da


Zara82

MErhaba kizlar, söyle hizli bir sekilde yazdiklarinizi okudum....ama herkese cevap yazamayacagim...cünki hepoinizde cosmusunuz  :love10:

Bizi soran hic olmamis  :crybaby2: üzüldüm acikcasi....

NEyse öncelikle yeni ortamimiz hayirli ugurlu olsun..zamanim oldugunda bende ayarlari yapacagim...
Bizde dün doktora gittik....hersey cok normalmis....kilosu 6010gramm, boyu ise 63 cm idi...Doktor cok iyi dedi...bende sevindim...sütün iyi devam emzir dedi...ve ek besin olarak henüz hic birsey verme dedi..birde böyle esyalari eliyle tutuo tutmadigini sordu , bende henüz tutmuyor dedim...3 haftaya tutar acele etme dedi...birak cocuk neyi ne zaman isterse kendisi yapsin dedi, aceleci davramayacakmisiz. Sonra birde ilk asisini yapti...galiba sizin karma asi dediginiz...6 tane asi birde ama hepsini ayni anda vurdu..bacagindan...kizim maasaallah hic aglamadi...Sonra kayinvalidemgile gittik, misafiri gelecekti..aksam gec saatte eve geldik....birde baktim kizimin atesi var...(doktor atesi olmaz demisti, 20 cocukta bir olur dedi) O da galiba bize denk geldi...39 idi atesi, hastaneyi filan aradik hemen....fitil verin dediler...esim gitti nöbetci eczaneden paracetamol125 diye bi fitil aldi....bir saat sonra atesi düstü...ama onun o haline hic dayanamadim..inanirmisiniz yanindan bir saniye biel ayrilamadim yaaa...kurban olurum ...birde dün bütün gün böyle halsizdi...hic gülmedi...gülsede yalandan...bugün biraz daha iyi...simdi uyuyor...haftaya carsamba tekrar asi olacak...ama türkcesini bilmiyorum...
Bizden havadisler bu kadar...

Arkadasin biri zeytinyag ile masaji sormus....ben hep has zeytinyag ile yapiyorum, burada doktorlar öyle söylüyorlar...hem bebegin tenini cok yumusak ve parlak yapiyor..bir gün sonra hic birsey kalmiyor zaten...kokusu biraz kötü ama cok faydaliymis...ben henüz hic bebek losyonlari kremleri kullanmadim...
Office cim sizede cok gecmis olsun...

Sanirim yeni katilan arkadaslar var, onlara hos geldiniz diyorum.....



office

ay emine evet ya yarım saati geçmemesi gerekiyomuş yaaaaaaaaa :-[ :-[ :-[
şimdi bidaha kaka yapmasını beklicem uf yaaaaaaa :-[
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

Zehracım hoşgeldinn.Gözümüz yollarda kaldı yaw  :hello2: Ravza Sena nın da iyi olmasına çok sevindim.
Bizim doktora nasıl masaj yapalım falan dedik gerek yok masaja o zaten gerektiği kadar hareket ediyor dedi değiştiricez zaten kontrol zamanı gelsin Ayşenlerin doktoruna götürücem.Losyon krem falan kullanmayın çok istersen bepanten sür dedi öyle yaptık.Bakalım yeni doktoru neler diyecek   :dontknow:

Ardaömür(Arzu)

Eminecim bebek masajı yapın demişti bizim doktorumuz hem gazı için hem gelişimi için faydalıymış ben ufak ufak egzersizlere bile başladım.
benimki ses çıkarmayı ilerletti şimdi çok güzel geliyor ama sonra başımız iyi agrıtacak sanırım bayağı bayağı konuşuyor.



Filiz

selammmm kac saattir online im ama bir türlü fırsat bulup yazamadım ya.. yemeği koydum fırına geldim en sonunda :)) ee napıyorsunuz bakalım????????????

Bizim karma aşı önümüzdeki ay bu karma aşıya zatürre aşısıda dahil mi acaba?

Bende emreyi 3 günde bir yıkıyorum artık eskiden hergün yıkardım hasta ederim diye bıraktım üç günde bir yıkıyorum yıkamadan önce bebek yağı ile masaj yapıyorum vıc vıç oluyor bi güzel yıkıyorum sonra kurulayıp losyonunu sürüyorum..

Zehra cım çok geçmiş olsun bende her aşıdan sonra emreyi gözlüyorum ateşi var mı normal mi diye.. umarım tekrar ateşlenmez..


Emine

zatüre aşısıyla pnömokok aynı aşıysa eğer dahil değil Filizcim.Bizim doktor gerek yok bu kadarlık bebeğe o kadar aşı yüklemeye dedi ama bakalım yeni doktor ne diyecek.Ben yaptırmak istiyorum ama..
Eline sağlık ben de çooooook acıktım yaw kociş gelse de yesek hemen  ::)
Ceylin cadısıyla uğraşıyom bi yandan illa kıçı açık olcak ayakları çıplak olcak elleriyle yakalayacak ayaklarını bu pozisyonda pırtlayacak eğlencesi bu ceylin hanımın  :laughing7:
Geçen gün mubeci arayacaktın noldu bi haber var mı kaç gündür yok ortalarda  :icon_scratch:

Filiz

emine yaa kız aynı yaaaaaaaaaaaaaa kıçı açık olsun değmeyin keyfine :) ahdım var yazın çırılçıplak çıkarıcam :)))))))))))))


Tebessüm :)