EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Bir yazıda okudum bebek havanın soğukluğundan değil dışarı çıkınca kalabalıktan hasta olurmuş.Özellikle kolları bacakları açık güneşe çıkarın diyordu yazıdaki doktor.Ben de öyle yapıyorum ama rüzgara değil tabi ki güneş olunca çıkarıyorum bi güzel güneşleniyoruz ana kız  :icon_sunny: Şu ana kadar hasta olmadı balkona çıkmamız nedeniyle.

desree (Özlem)

14 Ocak , 2007, 17:55:11 #196 Son düzenlenme: 14 Ocak , 2007, 23:31:39 Emine
İyi Pazarlar herkese..
Ya bu fitil konusuna doktorlar genelde olumlu mu yaklaşıyor ? Bizim doktorumuz kesinlikle karşı , fitil çocuğu aşırı sinirli yapar diyor ve ayrıca daha da ileri gidip erkek çocuklarda homoseksüelliğe kadar varır sakın erkek çocuk poposu hiç birşeyle uyarılmamalı diyor.. Ben doktorun yalancısıyım ama bana da mantıklı geldi. Çünkü bebeklerin korteksi gelişmemiş tamam ama alt beyinlerine yaşadıkları herşeyi kaydediyorlar. Popolarından uyarılmak ta buna dahil..


Funda ben bebekken o kadar çok yemişim ki bu fitilden valla hiç alışkanlık yapmadı  :), dayımın oğlu da sayısız fitil yemiş gaz sancısı yüzünden aslanlar gibi, ben oğlumu gaz probleminden dolayı sayısız dr a götürdüm ki bunlardan bi tanesi 60 yaşında sayısız çocuk dr u yetiştiren yurt dışından ödüller almış bir dr du, hepsi bu fitili verdi bahsettiğin şekilde değil ama ağrı kesiciye karşı alışkanlık yapabileceğinden bahsettiler o yüzden çok sancısı olduğu zamanlarda kullanıyorum bende ilaç taraftarı değilim ama sırf ilaç veya fitil vermemek için sancı çektirilen ve sürekli ağlatılan korteksi gelişmemiş bir bebeğin alt beynine bu durumlar nasıl kaydedilir acaba? herhalde fitilin yaptığından daha sinirli agresif bir insan olur


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

aslı

beril geçmiş olsun. Lütfen karlı havalarda dikkat.

Eminecim kzım çok tatlı çokmış fotograflarda.

Funda  bizim doktorumuzda fitil önerdi. Ben daha fitil yada herhangi bir ilaç vermedim bebeğime daha. Umarım kulanmak zorundada kalmam. Doktorumuzda midesine ilaç ne kadar geç giderse o kadar iyi olduğunu düşünüyor. Zaten ilaç vermeyi sevmeyen bir doktor  :) . Bence de bebek ilaçla olabildiğince geç tanışmalı. Biz anneler ilaç verince kendimizi biraz rahat hissediyoruz. Bizim doktorumuzda söylüyor ilaç vermedim mi anne neden ilaç vermedin diye soruyor diye.  :violent1:

Ayşencim ben de dışarı çıktığımızda senin gibi sürekli evham yapıyorum. Üşüyor mu ? Rüzgar aldı mı? Biraz daha rahat olmamız gerekiyor galiba  :)



Emine

2. Karma aşıyı yaptıran arkadaşlar özel 5 li karma aşının ücreti ne kadar acaba? İlki 50 ytl idi 2. sini 150 ytl diye duymuştum doğru mu?

Tebessüm :)

14 Ocak , 2007, 19:37:33 #199 Son düzenlenme: 15 Ocak , 2007, 07:45:28 ayşegül
eski dünürüm çook geçmiş olsun.Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın....
biz de yağızıma 5,5 aylık hamileyken kaza geçirmitik foçaya giderken. ışıklarda beklerken bir tanker benim oturduğum tarafta çarptı arabamıza.neyseki  üçümüze de bir şey olmadı.çok kötü bir anı...
bu arada ben adegu. hepiniz isimlerinizle girmişsiniz ben de kendi ismimi kullanıyım madem.ben bebişken ismimi soranlara ayşegül diyemezmişim adegu dermişim ordan kalan birşey.
ben de yağızımla dışarı çıkarken dışı polar içi yımuşacık pamuklu kumaştan tulum giydiriyorum.içi de sizlerin giydirdiğiniz gibi.. hiç üşümüyo çok şükür.zaten kanguruda taşıyorum battaniye filan gerekmiyo..

Tebessüm :)

ya resme koyduğumuz isim de çıkmış.hani seda sayan böyle yapıyo ya.biz de bu pozu ona benzetmişiz.
emine biz birinci karma aşımızı olduk infanrix.46 ytl idi sanırım.2. karma aşı farklımı olacak??sanmıyorum ama kim söyledi sana.aynı aşı olacak sanıyorum.bu arada kızına maşallah çok tatalı.önceki karabiber o değil sanki. çoooook tatlı.maşallah..

Emine

hoşgeldin ayşegül senin oğlan hiphop çu gibi çıkmış resimde el hareketleri falan  :headbang:
resmin adı neden seda sayan  :icon_scratch: derken cevabı yazmışsın bile  :laughing7:

Tebessüm :)

ay asabım bozuldu ya.hani seda sayan da öyle yapıyo ya. silemezmiyiz????

Filiz

Sonunda girebildim hay Allah şifremi değiştirmiştim eski şifre ile deneyip duruyorum tabi olmuyor :))

Bende oğlumu evde üste bir çıtçıtlı badi alta patikli pijama ve üstünede gene altlı üstlü bir takım giydiriyorum çoraplarda dahil. dışarı çıkaracaksam bunun üstüne bir yelek ve montunu şapkasını takıyorum çıkıyorum..

Ayşen ya ben kanz dan aldım o kar montundan ama emre hiç sevmedi çocuk içinde şişme bot gibi durdu bende ertesi gün gittim geri verdim.

Şimdi Bjk store dan kısa mont aldım mont dediysem şişme değil içi polarlı dışı naylonumsu bişe çok rahat ediyor kolları havada kalmıyor en azından içini biraz kalın giydirdim mi çok rahat kullanıyorum..

Biraz önce eşimle emre ile dışarı çıktık alışveriş merkezine gittik açıkcası emre ağlayacak diye üçbuçuk atıyordum ama sağolsun oğlum annesini hiç üzmedi yemek yedik kahve içtik markete gidip biraz alışveriş yaptık eve geldik hiç ağlamadı çok şükür yarabbim bugünleride gördümya artık gam yemem işte size güzel bir resim geliyor :)

yaa zatürre aşısı kaçıncı ayda yapılıyor haberi olan var mı?

Filiz

Senin gülüşüne kurban olayım ben :))))))))))))))))))))



[eklenti yönetici tarafından silindi]

Emine

maşallah emreye mubec ortalarda yok kapacaklar senin oğlunu bu gidişle  :D

Filiz

hehe bencede emine mubi çok boşladı damadını :)

Kız evi naz evi anladık ama bu kadarda olmaz ki dur bi arayım bakayımmmmmmmmmmmmm......


Ardaömür(Arzu)

arkadaşlar bende geldim iyi geceler biz ne zaman adet göreceğiz ya karnım patlayacak sinirimi kocacığımdan çıkarıyorum 
ankarada oturanlar migros yeni adı ankamallda next magazasında bebek kıyafetlerinde acayip indirim var Ardanın bir senelik yazlık kışlık kıyafetini aldım herhalde duyurulur



Ardaömür(Arzu)

yeni çektiktimde paylaşmak istedim

[eklenti yönetici tarafından silindi]



gaski

Herkese iyi geceler,
Uzun zamandır yazılarınızı okuyorum. Benimde 2 oğlum var. Büyük oğlum 3 şubat 2005 doğumlu adı Ömer, Küçük oğlum 15 eylül doğumlu adı Tuna. İlk zamanlar ağbimiz Tunanın canını baya bir yaktı. 2 sefer elinden ısırdı bir kez kafasından ısırdı. Eline ne geçirirse kafasına attı. Şimdi alıştı sarılıp öpüyor.