EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

şerife Berat

SLM KIZLAR

BEBEĞİMİZİN CİNSİYETİ GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ BELLİ OLDU.ERKEK OLUCAK.
ÇOK ŞÜKÜR GELİŞİMİ GÜZEL İLERLİYORMUŞ,RABBİM SAĞ SALİM KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP EDER İNŞ.

Emine

Şerifecim cinsiyeti öğrenmişsiniz hayırlı olsun sağ salim kucağına almayı nasip etsin Allah yavrunu..  :amin:

Goncacım belki ileride fikrin yine değişir bana hep hamileyim diye haber verecekmişsin gibi geliyor :) Allah gönlüne göre versin canım hayırlısı neyse o olsun..

Ceylin'in okulu bitince ben de tatile çıkmış gibi oldum. Ödevi hazırlığı gösterileri derken benim de onunla ilgilenmek bayağı vaktimi alıyordu ilkokul öncesi iyice dinlensin bu yaz herhangi bi kursa vs göndermeyeceğim. Miray da bir haftadır Ayvalıkta babaannesinde kalıyor ilk kez bu kadar ayrı kaldık çok özledim. Ceylin'i geçen ay Özel Yamanlar Özyurt Kolejine kaydını yaptırdık. Sınavla alıyorlardı mülakatı geçti okulda da umarım iyi bir öğretmene denk gelir kura ile belirleyeceklermiş hangi sınıfa hangi öğretmenin gireceğini. Hepimizin evlatları için hayırlı olur iyi insanlar çıkar karşılarına hep inşallah.

ponçik

Merhabalar arkadaşlar, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum  :hello:

Şerifecim bir oğlun daha olacakmış, Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin  :love9:

Eminecim Ceylinin okulu şimdiden hayırlı olsun, hepimizin en büyük sıkıntısı iyi bir öğretmene düşsünler olayı
İnşallah herşey gönlümüze göre olur, ben siteye girene kadar Miraya kavuşmuşsundur diye umuyorum  ;)
Benim papatyam da babaannesiyle 1 hafta marmarise gitmişti, ev çok sessizdi, iyi ki çalışıyorum, sadece akşamları yoklugunu arıyorduk , bütün gün evde olsam kat kat fazla özlerdim
Bu seneki kayıt sistemine göre Eylül bizim mahalledeki ilkokula yerleştirilmiş görünüyor, özel okula vermeyi düşündük ama sonra vazgeçtik, daha önce önümüzde birkaç örnek arkadaşımız oldu, işleri kötü gidince özel okuldan devlete almak zorunda kaldılar, çok ciddi sıkıntı ve psikolojik durumlar vs..
O yüzden kaderci davranıp hakkımızda hayırlısı diyoruz
Önümüzdeki hafta Üsküdarda bir okulun müdürü ile konuşacağız , ikamet dışından kontenjanla öğrenci alınıyormuş, eğer olursa oraya gidecek, ama tabi bu nakil olayları eylül ayında netleşiyormuş
İkametgahımızı okulun yakınında biryere yaptırsak mı diye de düşündük ama bu sene sıkı bir kontrol söz konusuymuş, hem maddi olarak ceza kesip hem de çocuğun kaydını siliyorlarmış , olmaz olmaz gelir bizi bulur diye o işe de pek olumlu bakmadık ... Amaaaaaan eskiden yokmuş ki böyle şeyler, okul çağına gelince hadi bakalım tutuşun elele doğru mahalledeki  okula. Şimdi özel okullar da dizi dizi maaşallah. Hangibirine güvenip göndersek bilemiyoruz .
Bütün bunların dışında hayat güzel gidiyor, sıcaklardan kavruluyoruz diyemeyeceğim şuan tepemde bir klima var ki Allah selamet :d hırkayla oturuyorum
Eminecim o güzel haberi vermeyi çok isterim tabi ki , sonuçta bizler tanıştıgımızda hepimiz zaten bebek bekliyorduk, sonra sırasıyla hepimiz 2.bebek müjdelerini verdik , bu güzel haberleri paylaşmak çok hoş , zaten dün gece (yani sahurdan sonra) çok yakışıklı bir erkek çocuk gördüm, kucagımda taşıyordum, meğer benim oğlummuş , hayırolsun diyelim . Ama dediğim gibi şuan böyle bir niyetimiz ve beklentimiz yok , Rabbim isteyip de olmayanlara versin (amin)



Emine

Goncacım Eylülümün okulu da hayırlı olsun.. Kardeşimin ilk bebeği tedavilerle tüp bebekle olmuştu sonra nasıl olsa olmuyor diye korunmuyorlardı ve şimdi hamile kendi kendine oldu Allah kaderde yazıyorsa olur. Çok mutlu oldular ilk yeğenim 15 aylık arada pek yaş farkı olmadan kardeşi de gelecek inşallah. Allah doğru zamanda Eylülüme de bir kardeş verecek buna inanıyorum  ;)

şerife Berat

İYİ BAYRAMLAR KIZLAR

HAYIRLI OLSUN KARDEŞİNİN BEBEĞİ EMİNECİM
GONCA RABBİM EN KISA ZAMANDA SANADA NASİP ETSİN TATLI TATLI BİR BEBEK  :amin:
BİZ BERATI BU YIL OKULA YOLLAMAMAYA KARAR VERDİK VE GİTTİK RAPOR ALDIK İYİ Mİ ETTİK BİLMİYORUM AMA ANA OKULU İÇİNDE KAYDINI YAPTIRDIK.
HEM BENİM İÇİN İYİ OLACAK BEBEKLE BERABER 1. SINIF ÇOK ZORLIYCAKTI HEM BERATI HEM DE BENİ.
DEDİĞİNDE HAKLISIN GONCACIM BİZİM ZAMANIMIZDA ÖZEL OKULLAR MI VARDI MAHALLEN NEREDE SEN ORADAKİ OKULDASIN EVLATLARIMIZ İÇİN EN İYİSİ OLSUN İSTİYORUZ AMA HAYAT HERZAMAN MÜKEMMELİ YAŞATMAYABİLİR ONLARA O YÜZDEN ŞARTLARIMIZ NEYE UYGUNSA ÖYLE DAVRANMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
HEPİNİZ ÖPÜLDÜNÜZ

Emine

Teşekkür ederim Şerifecim  :opucuk: Herkes kendi çocuğunu en iyi tanır bu sene zorlanacağını düşünüyorsan iyi yapmışsın ancak bu sene hem 5,5 - 6 - 6,5 - 7 yaşlar birlikte başlayacaklardı seneye herkes 5,5 yaşında başlayacak Berat bayağı büyük olacak onlara göre , bazı tanıdıklarım bu nedenle bu sene 1. sınıfa başlattılar. Hayırlısı olsun inşallah..

Ceylinlerin okulunda 7 tane 1. sınıf var yaş olarak en küçükleri bir sınıfa toplamışlar. Ceylin de o sınıfta 68-73 aylık çocuklar var 18 kişiler. Branş ders öğretmenleri dışında sınıf öğretmeninin yanında yardımcı öğretmen de var. Her tenefüs sonrası terlemişlermi vs kontrol edip gerekirse üst değiştirip havlu koyuyorlar vs. Okul başlamadan öğretmeni okula çağırdı tanışmaya yemek , tuvalet ya da başka bir konuda desteğe ihtiyacı var mı diye Ceylin'in yok ama ihtiyacı olan çocuklar için iyi düşünmüşler.

ponçik

29 Eylül , 2012, 14:08:19 #13671 Son düzenlenme: 29 Eylül , 2012, 14:14:24 g10ca
Eminecim Ceylin için okul konusunda doğru bir seçim yapmışsınız, anlattıklarına bakılırsa ve bu kadar ilgililer ise gelişimi ve okul hayatı boyunca olumlu etkilerini mutlaka göreceksiniz.

Şerifecim okul konusunda ben de Emineye katılıyorum, bu sene bile neredeyse 2 yaş farkla 1.sınıf öğrencileri okula başladı. 1.sınıfta şuan hemen okuma yazmaya başlamadılar , bizim sınıf okul açıldığından beri boyama, oyun hamuru, anaokulundakinden biraz farklı faaliyetlerin dışında , matematik ve çizgi çalışmaları yapıyorlar.Çizgi çalışmaları dha ağırlıklı ve Tabi müfredata göre milli eğitimin verdiği kitaplarla birlikte ek olarak aldığımız kitapların sayfa sırasına göre gidiyor işleyiş.
Bu haftasonu bitişik olarak el yazısı "e" ödevi vermiş öğretmen
bildiğimiz çizgi çalışmasının e harfi şeklinde 4-5 sıra yazılışı şeklinde anlatabilirim
çevremizden biz de 1.sınıf çok zor, işten çıkman lazım, çocukla ilgilenmen lazım vs.vs. bir sürü söz duyduk ama zaten okuldan 17:30 da çıkıyor eve gelip akşam yemeğini yiyip dinlenene kadar ben eve gelmiş oluyorum, ondan sonra beraber oyun oynamaya bile vakit kalıyor (gerçi henüz dersler başlamadı ama )
İnşallah hem Berat için hem de bebek ve sizin için hayırlısı budur

bizim için de bebek konusunda dediğiniz gibi kısmetimizde varsa zaten diyecek bişey yok şimdilik böyle bir niyetimiz yok , hepimizin hakkında hayırlısı  ;)



ponçik

Emine kardeşinin bebeği de hayırlı olsun, Allah hayırlısıyla kavuştursun  :amin:

Bu arada Jbdun ile görüşen var mı , uzun zamandır haber yok
geçenlerde aradım ama müsait değildi sanırım telefonu meşgule düştü  :)



Emine

Teşekkür ederim Goncacım , amin.  :amin:

Jbdunla ben de uzun zamandır görüşmüyorum  :dontknow:

ponçik

 :caca: sayfamız çok durgunlaşmış  :suclu:
Geçmiş Kurban bayramınız ve Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun arkadaşlar

okulla arası nasıl sizin kuzuların  :aferin:
bizimki okulu ,arkadaşlarını,öğretmenini çok seviyor
lakin ben çok fazla ödev vermesinden dolayı sıkıntı yaşıyorum
akşam 7de işten eve geliyorum,  Eylüşüm öğlenci olduğu için 6ya doğru eve geliyor . ben gelene kadar babaannemiz üstbaş değiştirme, yemek yeme olaylarını hallediyor Allah razı olsun.
Sabaha ders bırakmayalım diye bazen 23'e kadar ders yapıyoruz, sürekli yakınıyor "elim ağrıyor,ayağım ağrıyor,kolum kaşınıyor" vs.vs.. Yanında biri olmadan ders yapmak istemiyor, ben onu cesaretlendirmek için mutfağa gidip "hadi ben suyumu içip gelene kadar bana sürpriz yap" gibi şeyler söylüyorum, o zaman kendi başına yapmaya gayret ediyor
Bu hafta hecelere geçtik, el, le, el ele yazdık , yarında öğretmenleri tahtaya kaldırıp tek tek hepsine yazdıracakmış, sayılarda 7'leri yazdık en son
hoş bizimki tüm harfleri ve sayıları biliyor ama müfredat neyse ona göre gidiyoruz
Ayrıca sadece cuma akşam ve cumartesi günleri misafirlik olaylarımız oluyor, onun dışında asosyal bir hayta girmiş bulunmaktayız , TV izlemeyeli zaten yıllar oluyor, Eğer bi karambole gelip bizim kız erken uyursa ve güzel bir film varsa izliyoruz o kadar  :dontknow:
Sizlerde durum nedir hanımlar

not: bu yoğunlukta ve asosyal hayatta ikinciyi sanırım düşünmeyeceğim , sevgili Emineceğim benden beklediğin haber gelemeyecek galiba  :laughing7:



ponçik

Emineciğim yeni işe mi başladın sen, bi sayfada öyle yazdığını gördüm hayırlı olsun canım  :flowers:



office

selam kızlar :)

nasıl gidiyor hayat? iyice koptuk forumdan yahu nerelerdesiniz?

ah Goncacığım ah sorma. ödev konusundan ben de çok yakınıyorum.. bizim okulumuz tam gün, zaten sabahları Ercanı kaldırmak bir hayli zor.. üstelik bir de yemek problemimiz var sabahları kahvaltı yaptırırken "of, öldüm, bittim" nidaları eşliğinde yemek mi yiyoruz dayak mı anlamıyoruz :) sağolsun ben erken çıktığım için anneannemiz hallediyor herşeyi.. ders konusunda akşam 5 de eve geliyor hemen derse oturuyor. elim ağrıdı, yazmasam olmaz mı yakınmalarıyla bitiriyoruz ödevleri :) şu an için en iyi dersimiz ingilizce. okuma dersinde zorlandıkça "ben ingilizce çalışacağım" diye kurtarmaya çalışıyor kendisini :D çok minikler kıyamıyorum şimdiden zorlamaya ama hayat onlar için bu yıl başladı bile :) eylüşümü öp kocaman maşallah kocaman oldular :)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

Teşekkür ederim Goncacım sağolasın  :) Miray'a babaannesi bakmaya başladı bu durumda. Haftada 2 gün 2 saatlik oyun grubuna başladı ayrıca, babaannesi götürüp alıyor.
Bizim günlük plan şöyle  :) Sabah 7.30 da kalkıyorum. Ceylin'in kahvaltısını hazırlayıp uyandırıyorum. O kahvaltısını yaparken saçını yapıyorum. Saat 8.05 te servis geliyor. Ceylin çıkınca Miray'ı uyandırıyorum. Onu hazırlayıp babası ben ve Miray çıkıyoruz. Babası Miray'ı babaanneye bırakıyor. Ben işe gidiyorum. Akşam eve geleceğim saatte dedesi Miray'ı eve getiriyor. Ceylin'in okulu sabahtan akşama kadar. Ceylin'in servisi geliyor o arada. Üst baş değişimi Ceylin dinlenirken yemeği yapıyorum. Ödev saati başlıyor. 1 saat kadar ödev yapıyor. Ödevler 1 haftalık program şeklinde haftabaşında veriliyor. Her gün ne yapılacağı yazıyor. Planda değişiklik olursa öğretmeni mesaj atıyor. Ceylin zaten okuma yazma biliyordu ama el yazısı ile ilk deneyimi. t sesini bitirdiler. Ela ele atla, el ele atlat. vs şeklinde yazı ödevleri oluyor genelde. Ben okuyorum o yazıyor. Haftalık davranış formu veriyorlar. Zamanında kalktı, sabah kahvaltısını yaptı, dişlerini fırçaladı, ev ödevini zamanında yaptı, yemek adabına uyar el yıkar. Gereğinden fazla tv izlemedi. Yemeklerini yedi. Okul çantasını hazırladı. Günaydın iyi geceler der. Okul kıyafetlerini katladı . Zamanında saat 21:00 de uyudu. şeklinde. Her gün çocuk bunları yaptıysa karşısındaki kalbi yeşile , eksik yaptıysa kırmızıya yapmadıysa siyaha boyuyor veli. Hergün formu okula gönderiyoruz. Okulun başından beri bunları yapan çocuklara gülen yüzlü bir yaka iğnesi verdiler. Ceyline de. 1 kez bile kırmızı ya da siyah kalp alan çocuktan o gülen yüzü alacaklmış öğretmen. Tüm okulda yakasında o gülen yüz olan çocuk kurallara uyan çocuk demek oluyor , arkadaşlar arasında prestij meselesi. Bu nedenle Ceylinle hiçbir konuda sorun yaşamıyoruz. Saat 9 da uyuyor tüm formda yazan herşeyi yapıyor ödev yaparken mızmızlık yapmıyor , çünkü sorun olursa kırmızı ya da siyah alacağını biliyor  :)
Hayat bilgisi, Türkçe, Matematik, İngilizce, Beden Eğitimi, Resim, Değerler Eğitimi, Folklor, Hayata hazırlama, Bilgisayar, Kitap okuma, Müzik, Satranç, Drama, Bahçe oyunları ve düşünme becerileri dersleri var.
Okulun haftasonu spor okulu var Ceylin cumartesi günleri 1,5 saat masa tenisine gidiyor. farklı spor dalları var hiç denemediği için bunu seçti. Evde ödevlerini bitirince her dersle ilgili CD verdiler. Müzikli , çizgifilmli derslerle ilgili eğlenceli videolar bulmacalar. Onları izliyor.
İngilizce dersleri haftada 5 saat. Derslerde uslu duran sorulara cevap veren çocukların kitabının arkasına yıldız yapıştırıyor öğretmeni her hafta en çok yıldız alan çocuğa bir hediye veriyor ve evine Freddie isimli bir kurbağa var , onu gönderiyor öğretmen. Geçen hafta bizdeydi. Freddie sadece ingilizce biliyor ve onunla sadece ingilizce konuşabilirsiniz demiş öğretmen. Birlikte geçirdikleri zamanın fotoğraflarını çekip çıktısını pazartesi okula götürüyorlar.
Düşünme becerileri dersinde http://www.dusunmebecerileri.com/urun.asp?uu=7&-1-sinif-dusunme-becerileri-seti.html bu setlerdeki aktiviteleri yapıyorlar.
Folklor dersinde kafkas oyunlarını öğreniyorlar şu anda. İzledikçe benim de çocuk olasım geliyor.
Öğretmenler günü için şiir okuma yarışması yapılacakmış okulda şu an ona hazırlanıyor. Her derste başarılı olan çocuklara branş öğretmeni çikolata vs ödüllendiriyor bu da öğrencileri teşvik edici birşey. Ceylin kardeşine getiriyor bazen çikolataları. Araları bazen çok iyi oluyor bazen çok didişiyorlar :)
Haftaiçi 2 gün harçlık günleri salı ve perşembe  o günlerde 2 TL veriyoruz onun dışında harçlık vermemizi istemiyor yönetim.
Aileler için de birçok aktivite düzenliyorlar , babalar turnuvası, anneler kahvaltısı , eğitim seminerleri.. Seminere katılıyorum ben de , sonunda sertifika vereceklermiş. Çok faydalı bilgiler veriyorlar seminer sonunda bir video izliyoruz. Bu haftaki konu iletişimdi eğitim sonundaki izlediğimiz video sizin de hoşunuza gidebilir eşlerinizle birlikte izlemeniz için paylaşayım :) http://www.youtube.com/watch?v=hnZZebRGPvw
Ceylin çok mutlu okulunu, öğretmenlerini arkadaşlarını çok seviyor. Hep böyle devam eder inşallah.  :amin:

anita

Merhabalar,
Ne kadar uzun zaman geçti yazışamadım sizlerle..
Sizlerde değişklik var mı bilmiyorum ama bizim evde durumlar aynı.. Kayra 1.sınıf bu sene. Okuma yazmayı söktük, okula gitmeyi çok seviyor. Lukas da haftada 5 gün 2 saat oyun grubuna katılıyor . şimdilik ağlayarak gidiyor ama orada güzel vakit geçiriyomuş.  Ben evdeyim çalışmıyorum. Hayat devam ediyor işte.. Ev işleri çocuklar ödevler derken günler geçiyor. oğlum çok yaramaz ve hareketli . kayra çok değişti güzel br abla oldu üzmüyor beni. o mızmız ağlayan kayra sorumluluk sahibi akıllı düzenli bir çocuk oldu. ara sıra agresif yönü ortaya çıksa da 6 yaşındaki bir çocuk için iyi yani..
sizleri özledim.. inşallah herşey yolundadır hepiniz için..
sevgiler..



ponçik

Benden de selam kızlar :) sayfamızın eski tadı yok diye kimse gelmiyor uğramıyor, arasıra da olsa bir-iki kelam yazsanız da haberdar olsak birbirimizden

Anitacım Kayra için yazdıklarını okuyunca çok sevindim, çünkü gerçekten çok sıkıntılar çektin,maaşallah diyelim akıllı uslu ablaya ve Lukas bile büyümüş de oyun gruplarına başlamış :)

Eminecim evden girip paylaştığın videoyu izleyeceğim, bizim departmanda bloglara ve sitelere açık tek bir PC var, iki dakka ondan bakıp çıkıyoruz  :laughing7:  Mirayın oyun grubu da hayırlı olsun , onun içinde süper bir değişiklik olmuştur, Ceyline de kocaman maaşallah , Eylül de okumayı söktü henüz tüm harfleri öğrenmeselerde anasınıfında öğrendikleriyle pekiştirip kitaplarını güzel güzel okuyor maaşallah :)

Ranacım ödev yaparken ki yakınmalarınız umarım geçmiştir, çünkü bizimkiler bitti gitti  ;D

Bizde başka bir değişiklik yok, ev git, işe git, çocukla kocayla ilgilen, ev işi yemek ütü vs... hayat devam ediyor  :hello: