EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

Anitacım hoşgeldin, Eminenin dediği gibi bizimkiler şuan anasınıfına gidiyor, seneye ilkokula başlayacaklar
Lukas 2 yaşında olcak demek :) ne kadar çabuk geçiyor zaman maaşallah , Kayra da kocaman olmuştur

Şerifecim prolaktin için gidecektin doktora, onu hallettin mi
Bu sitede pek çok kişinin bebek olmamasıyla ilgili sıkıntısı tabir caizse "fazla kafaya takmak"
dediğin gibi vakti zamanı gelince olacaktır , herşeyin hayırlısı
Berat demek kuran öğreniyor, maaşallah , bu yaşlarda zihin açık olduğu için herşeyi kolayca öğrenebiliyorlar
Okul olayı için biz seneye başlamasını uygun gördüğümüz için bu yıl anasınıfına başlattık, bundan sonra da aynı okulda devam edecek kısmetse ...



ponçik

günaydın herkese, hayırlı cumalar  :sunny:
geçen haftalarda kızımın çok ağlamasına sebep olan ve bizim dişi çıkıyor zannettiğimiz olay meğerse kulak iltihabıymış  :'( doktora götürdüğümüzde kulağındaki iltihaptan dolayı hafif bir kanama olduğu ve kabuklaştığını söyledi, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı devam ettiği için ve iltihabın kuruması için mecburen antibiyotik dedi  :-\  6 gündür kullanıyoruz, ağrımız geçti ,burun akıntısı da , ama son aylarda o kadar çok antibiyotik kullandık ki artık bu ilçatan nefret eder oldum, havaların biranda soğuması , bütün çocukları hasta etti, biz ne kadar dikkat etsek de okulda kendilerini kollayamıyorlar
Dün de 3 sınıf beraber bahçeye çıkmışlar, çıkarlarken kızımı biri itmiş ve düşürmüş , çok ağlamış  :y25: üzülüyorum ama elden ne gelir, bizler de hep düşe kalka büyümedik mi  :dontknow: elbet kendilerini korumayı böylelikle öğrenecekler  :sad1:



Emine

Kıyamam Eylül'ümee çok geçmiş olsun  :sad1: Bahar geldi neyse ki bundan sonra hastalanmazlar inşallah. Geçen sene de okulda Ceylin'in gözü morarmıştı biri itmiş başka bir çocukla tokuşmuş . İnsan üzülüyor ama Allah daha beter dert vermesin. TRT Çocukta Sıradışı Anatomi diye bir program var geceleri çıkıyor arada ender görülen hastalıkları olan çocukları anlatıyor yaşamlarını vs. Allah neler veriyor hiçbirimizi evlatlarımızla o şekilde sınav etmesin Rabbim, çok zor.

Şerifecim maşallah Berat'a  :nazar: Ceylin de sureleri ezberliyor ama tekrar etmedikçe unutuyor bazen sürekli tekrarlatmak gerekiyor. Kuranda da harekeleri öğrendiler yavaş yavaş ilerliyor bakalım. Çalışma kitabını alıyor harfleri söylüyor Miray tekrar ediyor kardeşine de öğretecekmiş Kuran bakalım ilk önce kakasını tuvalete yapmayı öğrensin de Miray hanım :k06:

şerife Berat

kızlar nerelerdesiniz çook uzun zaman olmuş emine de yazalı  :honk:

meltemk

Arkadaslar selam...
Sizlere haber vereyim ddedim:))) cok fazla okuyamadim. Umarim hersey yolundadir. Kuzular normal kis hastaliklari disinda birsey yoktur. Sizler de umarim cok iyisinizdir.

Serife senin mesajlarini gordum cabuk cabuk bakarken. Eminim hayilisiyla dogru zamanda olur bebisin. Saglikla normal bir sekilde bir cocugun olduguna gore 2. Olmamasi icin bir sebep yok. Eminim kisa zamanda iyi haberlerini aliriz buradan

Bize gelimce. Kuzumuz saglikla 9 subatta dunyaya geldi. Beklenenden 3 gun once. Suyu cok azaldigi icin suni sanciyla oldu. Normal ayni Barayin dogumu gibiydi. Tabii son kismi oldukca hizliydi. Boylece BORAK dunyaya geldi. 3.850 ve 52 cm olarak. Sali gunu 40 gunluk oluyor. Cok zor bir bebek degil ama son 2 gundur zorluyor beni. Gazi tuzu basladi galiba:))) guzel emiyor, kilo alimi iyi. Ama biraz gaziniz var maalesef.

Zaten 3unde kurallar degisiyor. Ben su an Belemirle Barayin tum programini ayni tutmaya calisiyorum. Oyle olunca Borak biraz daha kuralsiz takiliyor. Bir de beni bilirsiniz hersey super disiplinli olsun isterim. Simdi birazda gormek istiyorum en dogru gunluk program nasil tum aile icin.

Ama zavalli Borak simdiden uyum saglamk zorunda. Her sabah benimle 8de cocuklari okula birakmaya,her  gu. 3:30da almaya geliyor. Sonra da aktiviteleri falan ne varsa o da pesmizde zavalli. Annem burada. O da nobetci anneanne olarak gerekirse arabada Borakla takiliyor. Daha bensiz evde birakmaya cesaret edemiyorum. Duzensiz uyanabiliyor emmek istiyebiliyor. Bir de cok mizmizlarsa bir tek emerek sakinlesiyor. Bir sure boyle yapisigiz anlayacaginiz.

Bana benzeyen oldukca acik renkli bir kuzu. Abiyle ablanin keyf yerinde. Mutlular. Hayatlari ve benimle olan rituelleri degismesin diye yirtiyorum kendimi. Borak'i emzirirken dislerini fircaliyorum.

Benim kuzu uyaniyor. Yine yazarim






Emine

Meltemcim Allah salim salim büyümeyi nasip etsin Borak bebeğe de. Ablası abisi gibi en iyi şekilde yetiştirileceğinden hiç kuşkum yok kısa sürede uyum sağlayacaktır o da güzel ailesine. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Allah kolaylıklar versin sana işin daha da bir zorlaştı. Güzel haberlerini fırsat buldukça yine almak isteriz. Çok öpüyorum.

şerife Berat

SELAM KIZLAR

MELTEM ALLAH ANALI BABALI BUYUTSUN CANIM

BENDE HAMİLEYİMMMMMMMMM

meltemk

Eminecim cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin. Insallah hep saglikli iyi olsunlar biz de onlar icin elimizden geleni yapalim. Herseyin basi saglik gercekten. O kadar cok uzucu saglik haberleri aliyoruz ki artik her dakika saglikli olduklarini dusunup sukretmektem baska yapacak bisey yok...

Serife bak soylemistim sana. Cok cok tebrikler. Saglikla gecsin hamilleligim ve saglikla kucagina al guzel yavrunu, insallah.

Ben de su an Borak' uyutmak icin odasindayim. Yatagima koydum. Mikmiklerse diye - ki mikmikler - biraz yanindayim bakalim. Aksam saatleri bizim ev tam kaos. Yemek, cocuklarla kitap, banyo. Yatma, sonra Borak banyo ve yatma. 9 oldugunda pilim sifir oluyor. Tabii esas sonrasi zor. Eger Borak gazdi tuzdu uyumazsa feci :((benim herkesden once gozum kapaniyor.

Neyse kactim.





Emine

Şerifecimm çok tebrik ederim Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin kolay bir hamilelik geçir inşallah  :hello2:

ponçik

Şerifecim  :hello2: :hello2: :hello2:çok çok tebrik ederim , Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin herşey yolunda gider inşaalah, kaç haftalık , ilk hamileliğinden farklı mı , işe gidip gelmek nasıl , idare edebiliyor musun , merak ettim bak , habersiz bırakma  ;D

Melteeeeem gözünüz aydın , hoşgelmiş Borak bebek dünyaya  :hello2:

sanırım bizim sayfada 2.si olmayan bir tek ben kaldım  :dontknow: gönlümüz istiyor ama mantığımız istemiyor  ::) herşey nasip kısmet, Allahım kimseyi evladıyla sınamasın

Eminecim bizim şirkette forum sitelerine filtre kondu, ne yazık ki giremiyorum , akşamları eşim PC başında iş yaptığı için ben pek fırsat yaratamıyorum ,
zaten Eylülü yatırdıktan sonra resmen pilim bitmiş oluyor , işyerinde vücut olarak yorgunlugum yok çok şükür ama kafam sürekli meşgul oldugundan eve geldiğim zaman kalan son enerjimi de kızıma kullanıyorum  :suclu:
Allahım kimseyi elden ayaktan düşürmesin , çalışmaktan şikayetçi değilim ama ev hanımlarını kıskanmıyor değilim  :laughing7:

Eylülün okulu iyi gidiyor , sadece öğretmeni biraz şikayetçi
sınıfta sandalyeye oturmuyormuş, devamlı hareket halindeymiş ve arkadaşlarını da gaza getirip devamlı oyun peşindelermiş , bu durumu seneye olumsuzluk yaratmaz inşallah

4+4+4 olayı bizimkileri nasıl etkileyecek bakalım
ben ortaokula giderken de 8 sene mecburi eğitim gelmişti
o zaman ki kurbanlardan biri bendim , şimdi de benim yavrum yeni bir eğitim sistemine kurban gidecek  :sad1: umarım beklenenden daha kötü olmaz  :dontknow:



meltemk

Gonca, Emine cok cok tesekkur ederim. Guzel sozleriniz icin... Allah hepimize evlatlarimizla huzurlu gunler gostersin. 1, 2, 3 farketmez. En onemlisi saglikli ve huzurlu olmamiz ailecek.

Ben de bilgisayarimi salona tasidim bir sekilde daha sik giriyorum foruma. ;) Ama gordum ki forum eski gunlerdeki gibi degil ;D Hatirlarmisiniz 5 sene once bu zamanlar hepimiz deli gibi yazardik. Yok emdi, yok emmedi, yok kaka yapti, Yok uyumadi..Allahim disi mi cikiyor. Hepimizde ilk bebek heyecani. gozlerimizde ki cizgiler daha az :-\ Ama 5 sene de neler geldiii neler gecti. Cizgilerle beraber kalbimiz de aklimizda biriktirdiklerimiz cogaldi. O heyecanli ilk annelik gunlerinin yerini deneyimli, okul icin heyecanlanan, baska seylere dikkat eden anneler aldi.. :love7: Aksam aksam duygulandim galiba. size yazarken.. :crybaby2:

biz de duzen bir yerden otursa bir yerden bozuluyor. geceleri oturttuk gibi ama simdi gunduzler zor gecmeye basladi. Gunduzleri sakin. emen. bakinan, uyuyan cocuk gitti.... Mik mik mik uyumayan bir cocuk geldi. Neyse artik biliyorum ki oyle boyle gececek zaman. Ben bir sey hah tamam duzeldi derken baska bir sey yamulacak.  :icon_thumright:

Belemirle Baray da iyiler. Okul ve aktiviteleri arasinda kosturuyorlar. Annem sagolsun 3 aydir buradaydi. Haftaya gidiyor. Benim icin buyuk bosluk olacak. Gerci biraz cekirdek aile kalmak da iyi gelecek hepimize ama..

Gonca senin isten girememen hicc hos olmamis. Sen de olmazsan forum iyice sakin anlasilan.  :occasion5:. bak ben de bu aralar bilgisayar dunyama donmusken biraz canlanalim. IPAD ile takilinca herseyi takip ediyorsun ama mecbur kalmadikca cok yazmiyyordum.. ;)

Umarim bu yeni egitim sistemi 4+4den cok etkilenmez sizin cocuklariniz. Benim de esim yavas yavas donsek mi laflari ediyor. Acikcasi ben hic istemiyorum. Dunyanin bu ucundan ulkenin gidisi bana hic iyi gelmiyor. Hele bu kadar sakin bir yerden sonra, oranin gazete haberleri bile urkutuyor. Ama kismet bu isler. Hayirlisi ise olur belki. Boyle deyince kiziyorum kendime ama donmek korkutuyor beni..

Iyi geceler. Serife hamilelik haberlerini bekliyoruz.

Bu arada Gozde buralardaysan yaz bize.. Ozledim senin hos yazilarini..





şerife Berat

kızlar merhabalar

meltem ne kadar da programlarımız bı taraftan oturuyor diğer atraftan bozuluyor desende senin anlattıklarını okurken bile benim başım dönüyor.Allah yardımcın olsun canım 3 çocukla ayrı ayrı ilgilenmek onların ihtiyaçlarıyla uğraşmakhiç de kolay değil

goncacım pc lerinizn filtrelenmesine üzüldüm bende başına bişi mi geldi ki acaba diye düşünmeye başlamıştım yıllardır forumu tek ihmal etmeyen arkadaşımızsın sen  :love3:eylül nasıl bu yıl okula başlayacak mı?

emine miray su ve ceylin azra nasıl?meltem inde dedeği gibi bundan 5-5,5 yıl önce ne heycanlarımızı paylaşırdık beraber.şimdi iş güç çocuklar eşler derken kendimize bile vakit ayıramıyoruz

benim berat dada şimdide hamileliğim çok güzel geçiyor çok şükür.hiç bir sıkıntım yok.sadece çok uykum geliyor erkenden yatıyorum bazen,birde çabuk yoruluyorum.iş  yerindeki strese taahmmülüm kalmadı artık.bir an önce hamileliğimin son aylarına gelsem de ayrılsam buradan diye dua ediyorum.
çalışma saatelerimiz çok uzun bir de c.tesi öğleye kadar çalışıyoruz benim hafta sonlarıda kpss için katıldığım bir kurs var eve gidene kadar saat 19,30 oluyor.hiç dinlenemeden hafta böylece bitiyor.
beratı 1 yıl geç göndermek istediğimiz için eşim bu yıl anaokuluna yollamamıştı şimdide 4+4+4 diye bir sistem çıkardılar biz allak bullak olduk.ama bu konuda kararımız kesin 2013 yılında göndereceğiz okula
yada bilmiyorum kafam çok karışık siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kafam çok karışık  :BangHead:

office

selam kızlar nasılsınız

eminee, gonca nerelerdesiniz??  :flowers:

şerifeciğim ercan bu yıl anaokuluna gidiyor. seneye ilkokul için de kaydını yaptırdık. bence geç gitmesindense erken gitmesi daha iyi.. seneye mi başlayacaksınız siz?

meltemciğim hayırlı olsun 3.fındığın :D

site ben görmeyeli bayağı değişmiş.. bazı yazılanlara inanamadım :D allah bilinçli annelere dayanma gücü versin en diyeyim :D
yalnız yaşlanıyorum galiba, eskiden bilinçsiz insanlara karşı sarfettiğim eforu şimdilerde zaman kaybı olarak görüyorum :D

özletmeyin kendinizi ben uğramaya çalışacağım gene..

sevgiler
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

Merhabalar .. Herkes iyi gördüğüm kadarıyla ne güzel.. Biz en son Ceylin'i ilkokulda devlet okuluna göndermeye karar vermiştik ama yine de aklım çok karışık .. Özel okulda iyi bir temeli olsa lisede fen lisesi vs sınavlarda şansı artar mı acaba diye düşünüyorum ya da devlet okuluna verip dersaneye mi gönderelim tam bir şeye karar veriyorum diğer ihtimal beni düşündürüyor. Miray olmasa bi şekilde özel okula gönderirdik ama özel sektör işlerin durumları ne olacağı belli olmaz ileride Miray'ı gönderemezsek çok üzülürüm. Miray da her sabah Ceylin hazırlanırken ayakkabılarını giyiyor ben de gidicem okula diye çok hevesli seneye onu da bir oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum Ceylin onun yaşındayken gidiyordu ama şimdi Miray yalnız değil ablası var oynuyorlar diye oyun grubuna gönderme gereği duymadık.

Şerifecim yeni sisteme göre çocuklar 5 yaşında okula gönderilebilecek bu durumda Berat'ı 2013 yılında gönderirseniz kendisinden 2 yaş küçük çocuklarla aynı sınıfta olmuş olacak. Siz bilirsiniz yine de her çocuğun gelişimi hazır olma durumu farklıdır.

Ranacım seneye okul için şimdiden kayıt yapıyorlar mı?

ponçik

Selam herkese, uzun zaman olmus kmse gelmemis sayfamiza
Biz iyiyiz bi yaramazlik yok cok sukur, sabirsizlikla okullarin kapanmasini bekliyoruz
1 hafta izmirde olacagiz ,isten ve sehir stresinden uzak olmaya o kadar ihtiyacim var ki ;)
Eylullerin okuku 4+4+4 sistemine uygun ve buyuk bir okul oldugu icin bolunme olmayacak
Bu konuda icimiz rahat ama okuldaki sacma sapan yonetimden olayi nerde o eski özel okulumuz demeden edemiyorum, en azindan verdigimiz paranin karsiligini aliyorduk, Eminenin dediklerine katiliyorum yani.
Birde sezeryandi kurtajdj bi suru gundem olusunca 2.bebegimi kaybettigime uzulmemeye basladim, ben ikinci bi cocuk istemedigime gercekten eminim Allah isteyipde olmayanlara versin
Bu kadar hengame icinde rabbim guzel kizima saglikli bi hayat nasip etsn, kimseye evlat acisi vermesin
Suan telefondan nete baglandigim icin net yazamiyorum daha sonra yine gelirim.