EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Ben de geçen ay liseden sınıf arkadaşımın ailesinin evine gittim. Yutdışında yaşıyor hamile şu an. Türkiyeye geldikçe görüşüyoruz. Dostlukları koparmamak çok güzel.
Ben de çocuklarımı öpmeye doyamıyorum  :opucuk:

Lily Wonka

18 Ağustos , 2011, 12:03:46 #13546 Son düzenlenme: 18 Ağustos , 2011, 12:13:45 Lily Wonka
Selam kızlar! :hello:

Uzun bir aradan sonra nasılsınız? :)

Jbduncum, Allah kolaylık versin canım. :-\ Geçici bir dönemdir inşallah.. "Kardeş" olayı özellikle küçük çocukların çoğunu etkiliyor inan bana.. Ben birçok insandan benzer sıkıntılar dinliyorum. Ecrin büyüdükçe azalacaktır diye tahmin ediyorum. Daha 5 yaşında bile değil annesi. ;) Bütün o kaka kelimeler, hırçın davranışlar kardeş nedenlidir diye düşünüyorum..

Kız Goncaaaa, hani buluşuyorduk biz senle? Hm? ??? Neden şeetmedik? Yoksa artık beni seksi ve çekici bulmuyor musun? ::) :k06: Bu arada, ben ne zaman buraya gelsem senin eklediğin fotolar imha edilmiş oluyor. Göremiyorum hiçbirini. :-\ Feysbuka da ekliyor musun aynılarından? Aaaa ne diycem bi de, hani taşıncaz taşıncaz diyip duruyordum ya ben bi ara? Hah işte, nihayet gerçekleşiyor! :) 10-15 gün içinde sizin yakaya geliyoruz bebişim! :occasion14: Kızıltoprak-Feneryolu tarafına. Siz nerdeydiniz? Yakın mıyık acep? Ay Anadolu yakası çokkk daha güzel Avrupa yakasından yaa.. Yeşil, ferah, sakin.. Bunca yıl burda durmakla hata etmişiz valla. Biz bi taşınalım, yerleşelim, hemencik bi görüşme organize ederiz.. ;)

Oy oy Emine'm, nedir bu güzellikler, nedir bu güzellikler demek istiyorum! ;D Kızlarla ilgili yazdığın şeylere bayıldım. :) Maşallah! Bizde de durum pek farklı değil gerçi Allahıma bin şükür. :) Araları çok iyi yani cadılarımın. ;) Sitenin yeni tasarımını da çok beğendim. Çok şık olmuş. Elinize sağlık! :)

Kim yazmıştı, Jbdun'du sanırım; okula 1 yıl geç vermekten bahsetmişti.. Biz de 1 yıl geç vericez Hira'yı. 29 Eylül doğumlu Hira. Ekim başı işte.. Yani okullar açıldığında teknik olarak 6 yaşını bile doldurmamış oluyor. Bir eğitimci olarak söylüyorum; çok erken! Hiç gerek yok.. İstediği kadar akıllı olsun, bilmem ne olsun, sıralara dizilip, peş peşe 40'ar dakikalık dersler yapmak, o katı akademik düzene adapte olmak için çok erken.. Yurt dışında yılın son 4 ayı doğanların (hatta daha önce doğanların bile!) 1 yıl geç başlatılması uygulaması çok yaygın. Bizde de biliyorsunuz; doğum yılı yasası gelmeden önce millet paso erken vermek sevdasındaydı.. 1 yıl daha çocukluğunu yaşasın istiyorum yavrucak. Derssiz, ödevsiz, sınavsız, formasız.. 7 yaş idealdir başlamak için. ;) Bu yıl anasınıfına değil de piyanoya başlayacak Hira Allah nasip ederse. Resimde sporda vs. öyle iddialı falan değiliz, ama müzikte gerçekten çok yetenekli.. Bakalım nasıl olcek? :)

Öptüm sizi! Uğrarım gene.. ;)

Herkese Hayırlı Ramazanlar..



Emine

Gözdecim Hira anaokuluna gitmişmiydi daha önce ben kaçırdım daha önce paylaştıysan?

Lily Wonka

Anaokulu değil, anasınıfı demek istedim Eminecim. :) Yanlış yazmışım. Düzelttim şimdi.



Emine

Ben ne yazdığını farketmedim bile :) Yani okula gitti mi daha önce ? Ben de çok kararsız kalmıştım ne zaman başlaması gerektiği konusunda ama 2 yaşını doldurduğundan beri okula gidiyor.
İlk başladığında haftada 2 gün 3 er saat gitti bir sonraki sene hergün yarım gün , sonraki sene tam gün.. Bu sene de tam gün gidecek. Seneye ilkokula gitmezse sıkılır diye düşünüyorum.
Sen de böyle deyince tekrar tereddüte düştüm

Emine

Okulunda org , satranç , Kuran, ebru dersleri aldı zaten. Ayrıca jimnastik ve yüzme kursuna da gitti. Şimdi tiyatro kursunu istiyoruz ama seneye ilkokula başlamazsa tekrar anaokulu sıkılır mı acaba?

Lily Wonka

18 Ağustos , 2011, 12:33:05 #13551 Son düzenlenme: 18 Ağustos , 2011, 13:06:18 Lily Wonka
Sosyal etkinliklerle doldurabilirsin Eminecim. Drama, spor, müzik.. Ne olursa.. Gördüğüm, gözlemlediğim için biliyorum; Ocak-Şubat ayında doğmuş bir çocukla, misal Kasım-Aralık ayında doğmuş bir çocuğun duygusal olgunlukları aynı olmuyor.. Yılın sonunda doğanlar daha çocuksu, daha hassas oluyor.. Elbette ki istisnalar vardır ama şahsen 1 yıl geç göndermek gibi bir hakkım varken neden kullanmiim, neden tepiim bu şansı diye düşünüyorum. Çocuğu ilkokul 1'e giden arkadaşlarım anlatıyorlar işte; ödev yapmaktan ağızlarına sıçılıyormuş çocukların. Yazık değil mi yaa.. O 1 yılı sadece evde kardeşiyle oynayarak bile geçirse değer diye düşünüyorum Eminecim..



Lily Wonka

Ne güzel işte, aynı sosyal etkinliklere devam etsin. :) 5-6 yaşında bir çocuk için ideali de budur zaten, sıralara kapanıp sayfalarca yazı yazmak değil. Çocuğu okuldan soğuyan öyle çok insan tanıyorum ki.. :/ Aynı şey başımıza gelsin istemiyorum..



Emine

Ben de internette bu konudaki yorumları okudum. Çocuk ileride üniversite sınavına falan gireceği zaman 1 yıl baştan kaybetmiş olacak bir de hazırlık falan okursa ben şu an 1 yılın insan hayatında hiçbirşey olmadığını biliyorum ama gençlik psikolojisi neden beni geç gönderdiniz derse .. Yamanlar kolejinde test yaptırdım Ceylin'i 6 yaş çocuklarla birlikte okuyabileceğine karar verildi yani o okul başka türlü almıyor sınavsız. Gerçi oraya gönderemeyeceğim maddi nedenlerle ama .. Hira şu ana kadar bir anaokuluna gitmedi bu durumda anladığım o ? Ceylin okul ortamına da alışkın . Yanlış bir karar vermekten çok korkuyorum biri beni onaylasın istiyorum. Bilemiyorum off off .. Eğer 1 yıl geç verirsem bu yıl ben de okul yerine kurslara gitmesini tercih ederim. Okuldan da arayıp duruyorlar ne zaman kayıda geleceksiniz diye.

Lily Wonka

18 Ağustos , 2011, 12:57:33 #13554 Son düzenlenme: 18 Ağustos , 2011, 13:00:00 Lily Wonka
Eminecim, Hira 16 aylıkken 2 ay gitti, sonra 2-2.5 yaş arasında 4-5 ay kadar (Mina'nın doğumuna kadar yani) gitti ve en son geçen sene, 2. dönem, haftada 3 tam gün gitti. Öğretmenine sorsan kesinlikle seneye 1. sınıfa başlatmalıyız. Hira insan ilişkilerinde o kadar rahat, o kadar girişken bir çocuk ki.. Özgüven patlaması var velette. :) O sebeple 1 yıl geç başlatmanın ona haksızlık olacağını düşünüyor hatun. Eğer çocuğu tümden eve kapatır, insan içine karışmasına olanak sağlamazsan elbette ki haksızlık. Ama biz öyle yapmayacağız ki.. ;) Üniv. sınavları vs. ile ilgili çekincene gelince; çocukluktan çalınmış 1 yıl, hiçbir şekilde "kazanç" olamaz, ben onu bilir onu söylerim.. Ceylin'in zeki bir çocuk olduğuna şüphe yok. Girdiği her testten, her sınavdan başarıyla geçecektir. Ama burda konu o değil. :) Bir de özel okullara pek güvenme derim. Onlar geç başlatma konusunda asla teşvik edici olmazlar. Onlara müşteri lazım. ;) Ne kadar erken o kadar iyi diye düşünür adam..

Ve tabii sen bana da bakma. :) Bu benim olaya şahsi yaklaşımım. Neticede, ailesi/velisi olarak son -ve eminim en doğru- kararı siz vereceksiniz. :)



Emine

Bizim anaokulunun müdürü de 1 yıl geç başlatılmasını destekliyor tabi bu 2 yıl boyunca kendi anaokuluna devam etmesini istiyor gibi bir durum çıkıyor :) Neyse biraz daha düşünelim bakalım.. Bir öğretmen arkadaşım var o da idealist ve her durumda çocukların menfaatini düşünen biridir. Kızı ekim doğumlu geç göndermeme kararı verdi. Bilemiyorum eşim kasım doğumlu ben ekim doğumluyum eşim biz bir dezavantajını görmedik zamanında gidecek diyor. Bakalım tekrar konuşalım :)

Lily Wonka

Türkiye'deki eğitim sistemi çok boktan be Eminecim. Bizim zamanımızda bu kadar değildi. Şimdi sürekli yarış ve rekabet duyguları empoze ediliyor çocuklara. "Hırs" makbul kabul ediliyor. Küçücük yaşlardan itibaren puanlarla, notlarla etiketleniyor, hatta sınıflandırılıyor çocuklar. Rezalet! Neyse.. doluyum ben bu konuda çok.. :)



Lily Wonka

Aaa bu arada aklıma gelmişken,

(Emine'm ve Gonca'm biliyorlar zaten, diğer dostlara haber vermiş oliim:)

Ben bir aile portalında köşe yazıyorum kızlar. :) Köşemin adı tahterevalli! ;D Her hafta çarşamba günü yayına giriyor yeni yazım. Gelir, okur, hatta bir de üzerine yorum yazarsanız çok mutlu olurum! :)

İşte linki: http://www.anneboyutu.com/Yazar-Detay.aspx?ArtId=6547



ponçik

oooh yaaa ben olmasam da sayfa hareketlenebiliyormuş  :laughing7:

Gözdecim  :caca: sana tel no.mu vermiştim ya, arayacaktın, ben de beni unuttun sanmıştım  ::)
yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle iyi günlerde ağız tadıyla oturun  :love9:
gelip gelebileceğiniz en kaliteli semti bulmuşsunuz  :icon_thumright:
arabayla yakınız ama vesaitle ters kalıyor , 2 vesait gibi  ;D ama sen "he" de ben kocişten arabayı kaçırıp gelirim  :hieyt:

Gelelim hararetli yazışmalarınızdaki okul konusuna
Biz Eylülü bu yıl anasınıfına gönderiyoruz , seneye de ilkokul 1.sınıfa başlayacak
yani bizim MEB in öngördüğü yıl aralığında okula gidecek ,
Gözdenin tezine şu yönden katılıyorum , evet çocuk çocukluğunu yaşasın evde parkta bahçede kardeşiyle vakit geçirsin ,güzel, mantıklı
:icon_scratch:  peki ya kardeşi olmayan , anne babası çalışıp çocuga bakacak birini bulamayan bizler ne yaparız , ya 2 yıldır gittiği kreşe devam eder , ya ilkokula başlayacağı okulun anasınıfına gider , ya da anne işten çıkar , maddi olanaksızlardan dolayı çocuk 2 yıldır devam ettiği okuldan alınıp eve tıkılır  , güzel havalarda park bahçe, kötü havalarda AVM.lerde cirit atılır. Çocuk arkadaşsızlıktan, eski çalışan yeni ev hanımı anne asosyallikten bunalıp birbirine girer, girişilen hengameye babada eşlik eder,durum  aile faciası haline gelir  :cildir:  :cildir:  :cildir:
bu konuyu da gözardı etmeyip , çocugumun zekasıyla da doğru orantılı olarak bu yıl okula gitmesinin bir zararını göreceğimizi düşünmüyorum
ayrıca bu gereksiz sistemde çocukları yarışırtıran -aslında kendileri sidik yarıştıran- velilerden olmamak için elimden geleni yapacağım , sonuçta atla deve değil, evet, herkes çocugunun mühendis doktor vs.. en iyi yerlere gelmesini, onunla onur duymayı ister
ama zorla güzellik de olmaz , okumazsa başka alanlara , kendini en iyi ifade ettiği, sevdiği , kendini mutlu hissettiği alanlara yönlendiririz
önümüzde çok uzun ama çabucak akan bir yol var, dilerim herşey umduğumuzdan iyi olur  :flowers:



Emine

19 Ağustos , 2011, 13:16:10 #13559 Son düzenlenme: 19 Ağustos , 2011, 13:18:37 Emine
Benim tek çekincem Ceylin minyon o kadar yazıya elleri ağrıyıp ta yeter artık yoruldum derse , eve ödev veriliyor okuldan çizgi ödevi çeyrek sayfa doluyor yoruldum diyor ama seneye değil sonraki sene ilkokulda durum değişir mi bilmiyorum. Çok narin bir de biri gelip buna vursa karşılık vermez saçını başını yolsalar ses etmez ağlar sadece . İlkokulda böyle durumlar olursa ne yapar bilmiyorum. Ama bir sene geç göndersek te değişmez yani karakteri böyle . Bir de gözlük konusu var minyon olduğu için zamanında okula başlarsa en önde oturacağını düşünüyorum 1 sene geç giderse daha minikler olabilir tahtayı göremez mi acaba o zaman. En ön orta sırada oturmasını istiyorum :) Deliyim sanırım evet ama fazla takıyorum herşeye kafayı bir de çok çenebaz bizimki yüzme kursunda izleme fırsatım oldu kim olursa olsun yanında Ceylin muhabbette. Öğretmen orada birşey anlatıyor o arkadaşıyka fısırfısır ertesi gün yanına başka biri gelsin ilk kez gelen bir kız olsun yine aynı. En önde oturması şart yani öğretmenden çekinir konuşmaz belki ya da tek kişilik sıralar olur umarım. Yani 1 sene geç göndermeye gönlüm elvermeyecek. Annem eğitimci arkadaşlarına danıştı eli kalem tutmuyorsa , algılılaması geçse o zaman 1 yıl geç gönderilir demiş. Ama Jbdun ve Gözdenin geç göndermesi de soru işareti yarattı kafamda iki çocukta çok zeki ve algıları açık becerikli. Zaten aynı anaokuluna giderse bu sene büyük 6 yaşa vereceğim . Bütün sınıf kendinden 1 yaş kadar büyük olmuş olacak bir önceki sene yılsonu doğumlularla 2006 yılbaşı doğumlularla okuyacak. Alışmış olur bu durumda ilkokul ortamına belki yılsonu doğumlu çocuklar da olur ilkokulda.. 1 sene kaybetmeyi göze alamayacağım sanırım.