EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

 :-ooo  :-ooo anaaaam diyorum başka da bişey demiyorum Jbduncum
bence senin sabır mekanizmanı altüst edecek bir minik adam olmuş Ecrin
pedagoglara sorarsak aldırış etmeyin , cevap vermeyin, duymayın vs.. diyorlar da acaba kendileri uygulayabiliyorlar mı
hadi diyelim evde veya yalnızken duymadık etmedik
ama işte arkadaş akraba ortamında duymazdan gelsek arkamızdan söylenirler "ne biçim (!) anne" diye konuştukça konuşurlar , onlara da gel de anlat durumu
bir de çocukların yanında bu yaptıklarını konuşunca iyice çığrından çıkıyorlar , en iyisi hiç aldırış etmemek tabi ama buna da sabır dayanmıyor tabi
Bence okullar açılsa da okula gitse dediğin için kötü bir anne sayılmazsın, bazen bunu bende yapıyorum çünkü  ;D en azın okulda arkadaşlarıyla vakit geçirirken oraya adapte olup kafasını dağıtıyordur diye düşünüyorum
Tekrardan Allah sabırlar versin canım arkadaşım  :opucuk:

Eylülü babası doktora götürdü, durumu için ürtiker demiş
bunun için test yapmaya gerek yok çünkü deride döküntü ve kalıcı kızarıklık yok demiş
bir şurup yazıp göndermiş , içimiz rahatladı mı ? kısmen  :dontknow:
yumurta yemişti ondan olabilirmi dedik , yumurtadan olabilir ama illa yumurtadan oldu diyemeyiz demiş
cips yemişti ondan olabilir mi dedik, cipsten olabilir ama illa cipsten oldu diyemeyiz demiş
yani budurumda içimiz ne kadar rahatlamış olabilir siz tahmin edin
iç organlarıyla alakalı olabilir demiş, karaciğer, yediği birşeye reaksiyon gösteriyor olabilir demiş
bizimki iğneden korktuğu için zaten kan tahlili yaptırmamız imkansız gibi birşey  :icon_scratch: off önümüzdeki yıl galiba bir karma aşı olayı var değil mi , onu nasıl yaptıracağız bak şimdi aklıma geldi  :tongue3:

bu arada bizim ki kapatma düğmesi olmayan bir teyp gibi sabahtan akşama kadar konuşuyor  eşimle yada arkadaşımla konuşurken sürekli araya girip konuşmamaıza engel oluyor
kaç defa söyledim
bak kızım iki kişi konuşurken  konuşmamızın bitmesini beklemelisin , böyle olmaz diye izah ettim
her seferinde mahçup mahçup kafasını önüne eğiyor ama bu durum sadece 30 sn.sürüyor  :cildir: sizinkilerde var mı böyle bir şey

hepinize iyi haftasonları  :opucuk: , biz kızımla bugün  sinemaya gideceğiz  :sunny:



Emine

Goncacım Miray da da olmuştu iğne vurup göndermişlerdi geçmişti nedeni bilinmiyor herşeyden olabilir demişlerdi bize de. Ceylin de sürekli konuşuyor ama evcilik oynuyorlar Mirayla mesela Miray fazla konuşamadığı için onun yerine de konuşuyor hayali misafirler geliyor okuldan arkadaşları onlarla konuşuyor susmak bilmiyor ama öyle sözümüzü kesme gibi bir durum olmadı yani dinlediğimizden emin olmadan lafa girmez anne anneee diye defalarca seslebilir ama :)

Jbduncum söylediklerini hayrete okudum. Ecrinden hiç tahmin etmeyeceğim davranışlar umarım düzelir. Çevresinden görmese yapmayacağını düşünüyorum. Mesela bazen Ceylin'i izliyorum o da Miray'a kızarken aynen benim ona kullandığım kelimelerle aynı şekilde kızıyor onlar şu yaşlarda taklit ederek öğreniyorlar herşeyi. Etrafındakilerin biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor olabilir. Kimse kullanmasa o kelimeleri çocuk duymadığı için bilmez. Bir de anne babanın ruh halinin çocuklara geçtiğini düşünüyorum. Ben sinirliysem Ceylinle Miray da huysuz ve agresif oluyorlar o günlerde ben sevecen ve sabırlıysam daha mutlu görünüyorlar gözüme. Sen eğitimci olarak daha bilirsin zaten bunları ama sonuçta hepimiz insanız her anı birbirine uymaz insanın. Ceylin 1 haftadır kullanıyor gözlük alıştı diyebilirim. 1 hafta sonra kontrole gideceğiz tekrar bakalım ne diyecek.

Emine

Ben kavga ettikleri zaman ne yaptığımı anlatayım bu arada. Genellikle birşeyi paylaşamamaktan olabiliyor. Yani Ceylin eline bir bebek aldı diyelim ki başka 10 tane bebek olmasına rağmen Miray da o bebeği isteyebiliyor. Bu durumda Miray zaten anlamayacağı için Ceylin'in duyabileceği şekilde diyorum ki biriniz o bebeği alsın diğerinize çok güzel bir süpriz var. Ceylin hemen bebeği bırakarak koşuyor zaten yanıma. O an onun hoşuna gidecek birşey veriyorum. Açıp börek falan yapması için biraz hamur hazırlayıveriyorum vs. Bu durumda Miray da geliyor ona da veriyoruz bir parça hamur beraber oynamaya başlıyorlar. Bir de hep şu şekilde alıştırdım. Diyelim ki elma yiyecekler. Sadece birini yanıma çağırıp bunu da Miray'a götür ya da Miray'a veriyorsam bunu da ablaya ver şeklinde. Dün mesela bir tane fındık verdim Miray'a hemen öbür elini açıp abaa dedi. Yani ne versem artık bir tane de ablası için istiyor . Bazen ablasının ona yedirmesini istiyor ablasının altını değiştirmesini istiyor ben de izin veriyorum. Döke saça yeseler de çok eğleniyorlar  :) Küveti dolduruyorum birlikte yüzüyorlar :) Ayrılmaz ikililer yani .. Bir de ikisine de aynı oranda sevgi gösterisinde bulunmak önemli .. Bazen Miray'ı içime sokasım geliyor bir hareket yapıyor sarılıp öpüyorum diyelim sonra hemen Ceylin'e dönüyorum hep ablasından öğreniyor bunları deyip gıdıklayıp sarılıyorum vs.. Yani birbirlerini kıskanacakları durumun oluşmaması gerekiyor. Allah nazarlardan saklasın hep böyle iyi anlaşsınlar inşallah  :amin:

AککORTįє

:k06: ne güzel yaa amin inş  :amin:

benim oğlumda 1 dakka durmuyor Allah ım 1 dakka

2. çocuk düşüncesi artık benim için çok uzak  :-\


Emine

İlknurcum 1 tane olunca hep sen peşinden koşup ilgilenmek zorundasın ama 2 tane olunca oynuyorlar birlikte zaman geçirdikleri anlar da oluyor korkma hemen zaten daha tecrübeli oluyorsun ben hiç pişman değilim zaman ilerlesin fikrin değişir belki  ;)

AککORTįє

09 Ağustos , 2011, 01:32:59 #13535 Son düzenlenme: 09 Ağustos , 2011, 01:35:09 AککORTįє
ay ne bilim emine ya gözüm korktu valla iki tanesiyle başedemem gibi geliyor

hele gelececek olanda oğlum gibi olursa akıl hastanesinin yolları taştan  :k06:

tecrübe konusunda çok haklısın kendime o konuda çok güveniyorum

inş dediğin gibi olur  ::)


ponçik

Emine senin çocuk bakımı konusunda üstün yetenekli oldugunu düşünüyorum ben  ;D
İkisi de kız olduğu için çok şanslısın , Allah hayırlı evlat eylesin  :amin:
kızı olup da ikincisi erkek olan Jbdunla beraber 4 tane arkadaşım var
hepsi de erkeklerden -tabir caizse- illallah etmiş
k.validem de "erkek çocuk büyütmeyen ,ben çocuk büyüttüm demesin" der her zaman
yani Alah biliyor ya eşim gibi bir oğlum olsun çok isterim , ama eşim çocukken çok yaramazmış, sırf o anları düşününce , ve Allah verir de oğlum olursa kafayı yermiyim diye düşünmeden edemiyorum

ne olursa olsun 2.yi düşünenlere tek tavsiyem 1,5-2 yaşındayken hemen hamile kalmak  :icon_thumright:

Eminecim Eylül de lafımızı bölüyor derken sürekli anneeee anneeee aaaaanne diye araya girmeye çalışıyor , o da beni çıldırtıyor  :cildir:



Emine

Bence de 2 kızım olduğu için şanslıyım  :) Daha doğrusu ikisi de aynı cinsiyette olduğu için şimdi dediğim gibi beraber evcilik oynuyorlar ip atlıyorlar biri erkek olsaydı ilgi alanları farklı olurdu o zaman zorluk çekilebilir. Oğlu olan herkes genelde aynı şeyleri söylüyor daha zor sanırım. Kardeşimin oğlu var henüz 4 aylık nazar değmesin çocuk koyduğun yerden öyle etrafını izliyor önüne konan oyuncakları inceliyor. Sabaha kadar uyuyor.  Erkek evlat durumlarını da onunla tadacağız bakalım nasıl olacak :) Kardeşim Somaliden bir de kız evlat almak istiyor birçok yere sordu ama olumlu bir cevap alamadı. Bazen benim de çıldırma noktasına geldiğim durumlar oluyor herşey her zaman süt liman olmuyor tabi. Şu an mesela sabahtan beri temizlik yaptım oruçluyum dilim damağım kurumuş durumda yapmayın dedim az önce ikisi de eline bir sandalye almış sürükleyip duruyorlar acayip ses çıkıyor ve müdahale edecek takatim yok. Komşular gelmese bari  :)

ponçik

 :laughing7: komşular gelmez bence , oruçlu oldugun için halin olmadıgını , müdahale edemedigini anlarlar, için rahat olsun  :opucuk:

benim kız kardeşimin ki de erkek 1 yaşını 1 ay geçti yürümeye başladığından beri zor tutuyorlar , şimdi babannesiyle köyde , bayrama kadar da orda kalacak, kardeşimle kocasının işleri oldugu için anca 15 günde bir gidiyorlar , ben de çok özledim keratayı , gelsede mıncık mıncık sevsem

somaliden evlat edinme olayı çok anlamlı, ama neden olmuyor ki, vardır bir bildikleri  :dontknow:



Emine

Allah kavuştursun canım :) Bilemiyorum evlat edinme gibi bir uygulama yok sadece maddi yardım gönderebilirsiniz demişler.

ponçik

Teşekkürler canım  :opucuk:

Bizim şirkette işler çok durgun
herkes oturuyor desem yeridir, telefon bile çalmıyor, Ramazandan dolayı diye düşünüyoruz
umarız bayramdan sonra yoğunlaşırız yine
ben de esneye esneye ağzım ağrıdı
nette gezinecek site kalmadı artık , çok sıkıldım  :'(



ponçik

Eminecim sabah siteye girdim çok hoşuma gitti renkler background harika olmuş bence  :icon_thumright: emeğinize sağlık canım  :flowers:



Emine

Teşekkürler canım sabah 6 ya kadar uyumadık Tolgayla forumla uğraştık dene kaldır bazı şeyleri yoğunluğun olmadığı saatlerde halledelim dedik. Bazı sorunlar var gibi hala mesaj yazarken uzayıp gidiyor böyleee.. Halledeceğiz inşallah bugün :)

ponçik

Alıntı yapılan: Emine - 13 Ağustos , 2011, 10:45:45
Teşekkürler canım sabah 6 ya kadar uyumadık Tolgayla forumla uğraştık dene kaldır bazı şeyleri yoğunluğun olmadığı saatlerde halledelim dedik. Bazı sorunlar var gibi hala mesaj yazarken uzayıp gidiyor böyleee.. Halledeceğiz inşallah bugün :)

kolay bi iş değil çok emek harcamışsınız , umarım herkes beğenir  :opucuk:



ponçik

Bu akşam liseden arkadaşlarla iftarda buluşuyoruz
bir çoğuyla görüşüyorduk ama dile kolay 16 yıldır görmediğim pek çok kişiyi göreceğim için heyecanlıyım
Eylül babasıyla evde kalacak

Arkadaşlar bişey soracağım
ben bu aralar kızıma inanılmaz düşkün oldum , onu öpmeye koklamaya doyamıyorum
gözüme kocam bir kız gibi görünüyor , bi ağır oturaklı abla gibi maaşallah
size de oluyor mu böyle  :suclu: yoksa ben mi abartıyorum