Kuru baklava tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 10 Mayıs , 2011, 20:25:04

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




Kuru Baklava 
malzemeler

 
*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık
 
yapılışı
 
*küçük bir  tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça  yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak  tekrar yağ sürülür.
 
*3. yufka  koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker  serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek  fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.
 
 
*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
 
*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.














Alıntı

ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ


:amin:"Lα iℓαнє iℓℓα єηтє ѕüвнαηєкє iηηi кüηтü мiηєz zαℓiмiуη"  
мαşαℓℓαн A.E.OLUN.               [/url