Pirinç unlu bayatlamayan kek tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 10 Mayıs , 2011, 20:16:28

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Pirinç Unlu Kek
malzemeler (dikdörtgen borcam için)
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pirinç unu
*1 su bardağı buğday unu
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
piştikten sonra; 1 su bardağı süt + 2 tatlı kaşığı şeker

krema için;
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 poşet krem şanti
*yarım çay bardağı süt

yapılışı
*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra sırasıyla sıvıyağ, pirinç unu, un, kabartmatozu ve vanilya eklenir.
*yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
*ılıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür.
*üzerine;  2 yemek kaşığı, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle  çırpılır.pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek  kaynayana kadar pişirilir.
*ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.
*krema  soğuyan kekin üzerine sürülür.üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat  buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir.

Alıntı

Lă_Tăhzen!


ponçik




CarmenAccum

Kendi yaptığım bir tarifi paylaşmak istedim. Karbonhidrat ve protein açısından güzel bir besin kaynağı oldu,tadını da güzel şekilde tutturdum.
1,5 kap light yoğurt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
100 gram Yulaf ezmesi
7 tam yumurta
İnce kıyılmış dere otu ve maydanoz birer tutam
100 gram yağsız,tuzsuz lor peyniri
1 çay kaşığı silme karbonat
2 kap tam tahıllı buğday unu

Tam tahıllı buğday unu hariç diğer malzemeler bir kabın içine konup mikserle çırpılıp hazır hale getirilir ardından da un eklenir. Daha sonra kek kağıt formlarına konulup önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.