Bebeklerde kolik (Gaz sancısı)

Başlatan orhanss, 27 Nisan , 2011, 12:04:03

« önceki - sonraki »

orhanss

Belirtileri nelerdir?

Aşağıdaki belirtiler varsa, bebeğiniz kolik olabilir.

• Bebeğiniz  sık sık aniden ağlamaya başlar. Ağlaması tizdir ve yaptığınız hiçbir şey faydalı olmuyor gibi görünür.

• Her gün aynı zamanda ağlamaya başlar ve bu çoğu zaman öğleden sonra ya da akşamları olur.

• Bebeğiniz ağlamaya başladığında bacaklarını çeker ve karınlşarı şişmiş görülebilir.

• Bebeğiniz ellerini yumabilir.

• Bebeğinizin yüzü kızarabilir.

• Ağlaması dakikalar ya da saatler sürebilir.

• Ağlama çoğu zaman bebeğiniz yorulduğunda ya da gazı veya dışkısı çıktığında diner.

Bebeğiniz hakkında endişeleniyorsanız, onu doktorunuza götürmelisiniz. Bebeğinizin ağlamasına neden olan başka bir şey olup olmadığını kontrol edecekler.

Ayrıca bebeğinizin ateşi, şiddetli kusması, ishali ya da dışkısında kan varsa veya ağlama şekli aniden değişirse, doktorunuza göstermelisiniz.

Bebekler bazen altları ıslak olması gibi başka bir nedenlerden dolayı ağlar. Ayrıca karınları aç, çok sıcaklamış ya da üşümüş olabilirler ya da ağrıyan bir yerleri olabilir.

http://www.hastaliktavesaglikta.com/bebeklerde-kolik-%28gaz-sancisi%29.html

cananne

Kiraz Çekirdeği Yastığını oda benin gibi anne olan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kullandım  Özellikle süt bebeklerde(gaz sancısına) karşı çok iyi gelidiğini gördük üstüne üstelik doğal. Arkadaşım bana Almanya dan temin ettini söylemişti ama ben biraz daha araştırdığımda Türkiyede de olduğunu gördüm ve hemen aldım.  natur-therapie kiraz çekirdeği yastığı unutmayın...



Dilara Ebrar

Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

nilyumm

Aynı problemi ilk ayımızdan bu yana yaşıyoruz. Doktorumuz 20 hafta kadar sürebileceğini söylemişti.Ben emdikten sonra uyusa bile gazını mutlaka çıkarıyorum. Bunun dışında doktorumuzun verdiği bitkisel damlayı kullanıyorum. Sakin olduğu zamanlarda bile sürekli bacaklarına masaj yapıyorum. Gazını çıkaramadığını hissettiğimde acı elma(adaçayı) yağını ayaklarının altına sürüyor ve karnına ılık havlu koyuyorum.

Bizim de hamağımız var ama hamağı başka odada yatırmam gerektiğinde kullanıyorum sallamak için kullanmıyorum. Çünkü bebekleri sallamayı önermiyorlar. Bebeğin iç kulak sıvısının çevredeki dokulara çarpması sonucu bebekde sersemlik haline sebep oluyormuş, yani bebek sersemlediği ve başdönmesi yaşadığı için mayışıp sakinleşiyor. Bu ağladığı zamanlarda çözüm olsa da bebeğin motor gelişimi ve beyin gelişimi için zararlı olduğu söyleniyor.

Ben ağlama nöbetleri geçirdiğinde kucağıma alıyorum, sürekli gözünün içine bakıp onu seviyor,şefkat gösteriyorum. Bunun dışında başka odalara götürüp dikkatini farklı şeylere çekmeye çalışıyorum. Bu durum bazen 4-5 saati bulabiliyor, her ne kadar yorulsam da bunları sabırla uyguluyorum.

nilyumm

Eklemeyi unutmuşum. Yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum. Kafeinli ve asitli içeceklerden özellikle uzak duruyorum. Bunun dışında her öğünden sonra 1 bardak rezene çayı içiyorum. Rezene çayının bebekler için olanı da var 2. haftadan itibaren alıp içirebilirsiniz. Ama anne de bunu düzenli içtiğinde çok faydalı oluyor. Mesela içmeyi ihmal ettiğim günlerde bebeğimin daha çok sancılandığını farkettim.

asya81

bır bebekte kolık varsa cozumu yoktur arkadaslar bu bır surec malesef sabır baska caresı yok
tonlarca seydenedık gecmedı bır turlu zamanı gelınce bıcak gıbı kesıldı

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

aynen valla denemedik bisey birakmadik sadece anlik susardi kizim  :-\ hep belli saatlerde baslardi sabaha kadar susmazdi  :sad1: 3ayimiz doldu birden uysallasti sasirdik  :k06: :k06: cok zor ama ileriyi düsünüp kendini avutcan mecbur  :opucuk:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

almila__

nilyumcum senın o söyledğin şiddetli sallamalar için geçerli
bebişleri ilk zamanlar hafif hafif sallamak onlara anne karnında hissi veriyormuş ve  kendilerini daha güvende hissediyorlarmış :icon_thumright: :icon_thumright:

rezene çayı içmek hem anneyi hem bebişi biraz olsun rahatlatıyor bide yatağın bi yerine lavanta kesesi koymak ve çarşafa yada bebişin yastığına lavanta yağı damlatmak da bebişi sakınlestırıyor :icon_thumright:
ama gaz sancısı bi kere geldimi bunlar hiçç malesef :k06: :-\ önemli olan sancı gelmeden önlem almak :icon_thumright:

gaz sancısının en ii çözumu sabırlı bi  olmak sanırım :k06: :opucuk: :opucuk: :flowers: