29 Mart , 2024, 04:29:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Portakallı kadayıf tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 03 Nisan , 2011, 11:33:01

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçın


Portakallı harcı için malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp,  16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına  yerleştirip parmaklarınızla ortasına  bastırarak çukurlaştırın. Bir  kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp, 190 dereceli fırında yaklaşık  20 dakika pişirin. (Burada dikkat etmek gerekiyor, hemen  kızarabiliyor.)
Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla  birlikte bir tencereye boşaltıp, tarçın çubuğu, limon kabuğu, limon  suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte  kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları  bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden  tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.
Portakallı harcı hazırlamak için mısır  nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede  yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek   çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp,  kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp  koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek  başka bir kaseye alın. Vanilya, portakal suyu, portakal kabuğu rendesini  de ekleyerek çırpın.Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde  doğrayıp, yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme  suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün.  Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın  ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın.







Alıntı